Kütahya da umutsuz – Kocatepe Gazetesi

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Zafer Havalimanı'nın alt ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte ihaleye çıkarıldığından dolayı firmaların teklif vermediğini söyledi. Kütahya'da yayınlanan Akis gazetesine demeç veren Işık, iktidarın Kütahyalıları oyaladığını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Alim Işık, Zafer Havalimanı'nın alt ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte ihaleye çıkarıldığından dolayı firmaların teklif vermediğini söyledi. Siirt, Bingöl [&hellip]

Kütahya da umutsuz

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Zafer Havalimanı’nın alt ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte ihaleye çıkarıldığından dolayı firmaların teklif vermediğini söyledi. Kütahya’da yayınlanan Akis gazetesine demeç veren Işık, iktidarın Kütahyalıları oyaladığını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Alim Işık, Zafer Havalimanı’nın alt ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte ihaleye çıkarıldığından dolayı firmaların teklif vermediğini söyledi. Siirt, Bingöl ve Hakkari’de benzer havalimanı projelerinin alt yapı çalışmalarının devlet tarafından karşılandığını ancak Kütahya’da böyle olmadığını vurgulayan Işık, “Buradan da anlaşılıyor ki devlet Kütahya’da yok. Eğer devlet Kütahya’da olmuş olsaydı 6 yıldan beridir kendilerine yüzde 65 oy veren bu halkı yalan yanlış haberlerle oyalamazlardı” dedi.
Başka projelerde yok
Kütahya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Alim Işık Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hitap eden Zafer havalimanının alt ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte ihaleye çıkarıldığından dolayı firmaların teklif vermediğini söyledi.
Işık, diğer illerde Zafer havalimanına benzer havalimanı ihalelerinin farklı pozisyonlarda yapıldığını belirtti. Bu tür havalimanı ihalelerinin alt yapı hizmetlerinin devlet tarafından üst yapı hizmetlerinin ise ihaleyi kazanan firma tarafından yapıldığını vurgulayan Işık, Zafer Havalimanı için ise hem alt yapının hem de üst yapının ihaleyi kazanan firmaya yüklenilmek istendiğini belirtti. Hem alt yapı hizmetlerinin hem de üst yapı hizmetlerinin ihaleyi alacak firma tarafından yapılmasının çok zor olduğunu vurgulayan Işık, bu tür ihalelerinin her zaman negatif sonuçlarla bittiğini ifade etti. Türkiye’nin birçok ilinde Kütahya Zafer havalimanına benzer ihalelerin 2009 yılında yapıldığını ve bu projelerden birçoğunun yüzde 13’ünün bittiğini belirten Işık, bu projelerinin bitmesinin sebebinin havalimanı alt yapı çalışmalarının devlet tarafından yapılması olduğuna dikkat çekti.
Alim Işık, devletin kendi illerine çifte standart uyguladığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“Siirt, Bingöl ve Hakkari’de Zafer Havalimanı’na benzer projelerin alt yapı çalışmalarını devlet yapıyor ancak Kütahya’daki havalimanı alt yapı çalışmalarını devlet yapmadan ihaleye çıkarıyor. Dolayısıyla ihaleyi alacak firma alt ve üst yapı çalışmalarını yapamayacağını bildiği için ihaleye teklif vermemişlerdir. Buradan da anlaşılıyor ki devlet Kütahya’da yok. Eğer devlet Kütahya’da olmuş olsaydı 6 yıldan beridir kendilerine yüzde 65 oy veren bu halkı yalan yanlış haberlerle oyalamazlardı.”
Yeterince tanıtım yok
Devletin Doğu ve Güneydoğu’da olduğunu ancak Kütahya’da olmadığını savunan Işık, Zafer havalimanı ile Kütahya halkının kandırıldığını iddia etti. Aynı zamanda Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin Türkiye’ye yeterince tanıtılmadığını vurgulayan Işık, tanıtımının tam olarak yapılamadığı bu illere kimsenin büyük yatırımlar yapmayacağını da belirtti.
Hükümet tarafından Kütahya’ya yatırımın yapılmadığını belirten Işık, ayrıca son 6 yılda Kütahya’nın çok yoğun bir biçimde göç verdiğini de vurgularak göç veren bir ile yatırım yapacak müteşebbisin bulunmasının zor olduğunu sözlerine ekledi.
Kütahya Zafer Havalimanı ile ilgili modelin değiştirilmeden ihaleye çıkarılmasının yanlış olacağını ve yine hüsranla sonuçlanacağını vurgulayan Işık, yeni bir ihale aşamasına kadar hükümetin bütün siyasi parti gruplarıyla görüşüp mutabakata varması gerektiğine dikkat çekti. Hükümetin mutabakata gitmemesi durumunda önerilerini sıralayan Işık:” Devlet öncelikle Zafer havalimanın alt yapısını kendisi yapacak, üst yapısını yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarmalıdır. Başka biçimde bu havalimanı ihalesi olumlu sonuçlanamaz.”
Seçim malzemesi yapılabilir
İhaleye giren firma yetkilileri ile görüştüğünü vurgulayan Işık, firma yetkililerinin Zafer havalimanın gelirleri ile giderlerinin birbirini karşılayamadığından dolayı ihaleye teklif vermediklerini de dile getirdi. Bu şartlarla tekrar Zafer havalimanın ihaleye çıkması ile hüsranla sonuçlanacağını belirten Işık, önümüzdeki seçim dönemlerinde Zafer havalimanının tekrar seçim malzemesi olarak kullanılacağına dikkat çekti.

Bakmadan Geçme