• Haberler
  • Genel
  • Kütahya basını: Uyan Kütahya! – Kocatepe Gazetesi

Kütahya basını: Uyan Kütahya! – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da ATSO'nun davetiyle bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının havalanı hakkında ortak bir bildiri yayınlaması, Kütahya'da da yankı buldu. Kütahya'da yayınlanan Akis Gazetesi, konuyu haberleştirdi. Gazete, Afyonkarahisar'daki sivil toplum kuruluşlarından övgüyle bahsederken Kütahyalı sivil toplum kuruluşlarını da göreve çağırdı İşte Akis'in 15 Nisan 2010 tarihli nüshasındaki haber:'Afyonkarahisar’da havalimanı ihalesinin iptalinden sonra STK’ların harekete geçmesi olumlu [&hellip]

Kütahya basını: Uyan Kütahya!

Afyonkarahisar’da ATSO’nun davetiyle bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının havalanı hakkında ortak bir bildiri yayınlaması, Kütahya’da da yankı buldu. Kütahya’da yayınlanan Akis Gazetesi, konuyu haberleştirdi. Gazete, Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarından övgüyle bahsederken Kütahyalı sivil toplum kuruluşlarını da göreve çağırdı

İşte Akis’in 15 Nisan 2010 tarihli nüshasındaki haber:“Afyonkarahisar’da havalimanı ihalesinin iptalinden sonra STK’ların harekete geçmesi olumlu karşılanırken; Kütahya’da ise iktidar partisinin siyasileri başta olmak üzere gözlenen ‘gamsızlık’ ve’birlikteliksizlik’ gözlerden kaçmıyor!..
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) önderliğinde bir araya gelen sivil toplum örgütleri temsilcileri, Zafer Havalimanı konusunda önceki gün gelinen noktayı değerlendirdi. Havalimanı ihalesinin iptalinden sonra Afyonkarahisar’da STK’ların harekete geçmesi olumlu karşılanırken; Kütahya’da ise iktidar partisinin siyasileri başta olmak üzere gözlenen “gamsızlık” ve “birlikteliksizlik” dikkatlerden kaçmıyor!..
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser yaptığı konuşmada, hükümetin bir an önce Zafer Havalimanı konusunda çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı. Serteser, “Fakat biz diyoruz ki işin buradaki en önemli noktası geldiğimiz nokta. Biz şimdiye kadar hiçbir zaman ‘Ya Altıntaş’a niye yapılıyor? İşte buraya açılsaydı’ diye hiç sivil toplum kuruluşlarını toplayıp toplantı yapmadık. Sebebi, tabi genişlemeye müsait böyle bir havalimanın bize çok uzak olmayan bir bölgeye yapılması bizi çok eksi yönde etkilemiyordu” dedi. Devlet desteğine rağmen ihaleye teklif veren çıkmadığını anlatan Serteser, artık sürecin uzadığını söyledi. Hüsnü Serteser, “Süre uzayınca sıkıntı oluştu. Yeter ki bir an önce havalimanı sıkıntısı atlatalım. Bin an önce havalimanına kavuşalım. Biz yine diyoruz ki hükümetimizin bu konudaki kararlarına saygılıyız. Yalnız süreç mutlaka hızlanmalıdır. Ama ne kadar hızlanırsa hızlansın bu saatten sonra 2.5-3 seneden önce bu havalimanının açılması mümkün gözükmüyor” şeklinde konuştu.
Komşu il bildiri hazırladı
Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Zafer Havalimanı’nın eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini içeren bir bildiri yayımladı.
Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesinin ertelenmesinin ardından Afyonkarahisar’da bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldi. Kentteki 36 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda, Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması gerektiği dile getirildi.
Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ‘Askeri Havalimanı’nin idaresi NATO’nun elinde. Türkiye NATO’nun en güçlü ülkesidir. NATO’nun en büyük ülkesinin ‘Ben burayı sivil uçuşlara geçici açıyorum’ dediği zaman yapamayacağı bir şey yoktur. Hükümetimizin şu anki dış politikadaki gücünü de biliyoruz. Yeter ki hükümetimiz bunu istesin. Askeri Havaalanımızın sivil uçuşlara açılmasını istiyoruz’ dedi.
Toplantı sonunda açıklanan ve Başbakanlık, Genel Kurmay Başkanlığı ve ilgili bakanlıklara da gönderilecek olan ortak bildiride, ‘Gelin hep birlikte bize kulak verin. Afyonkarahisar’ın havalimanı ihtiyacına artık son verin. Bizler Zafer Bölgesel Havaalanına karşı değiliz ancak uzun yıllar daha beklemek istemiyoruz. Sizler de isterseniz bu işin önünde duran kimse olamaz. Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılmasını istiyoruz’ ifadelerine yer verdi.”

Bakmadan Geçme