• Haberler
  • Genel
  • Kuşların yeni dostu öğrenciler – Kocatepe Gazetesi

Kuşların yeni dostu öğrenciler – Kocatepe Gazetesi

Sinanpaşa’nın Kınık Köyü’nde başlatılan 'Mini Mini Bir Kuş Donmuştu, Pencereme Konmuştu' projesi başladı. Proje çerçevesinde 1500 civarında öğrenci, pencerelerine yem koyarak kuşları beslemeye başladı Sinanpaşa ilçesine bağlı Kınık Köyü İlkokulu Müdürü Yusuf Akay tarafından başlatılan ve Tazlar, Tokuşlar, Çobanözü, Güney köyleri ile Düzağaç beldesindeki çeşitli eğitim kurumlarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri 'Mini Mini [&hellip]

Kuşların yeni dostu öğrenciler

Sinanpaşa’nın Kınık Köyü’nde başlatılan “Mini Mini Bir Kuş Donmuştu, Pencereme Konmuştu” projesi başladı. Proje çerçevesinde 1500 civarında öğrenci, pencerelerine yem koyarak kuşları beslemeye başladı

Sinanpaşa ilçesine bağlı Kınık Köyü İlkokulu Müdürü Yusuf Akay tarafından başlatılan ve Tazlar, Tokuşlar, Çobanözü, Güney köyleri ile Düzağaç beldesindeki çeşitli eğitim kurumlarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri “Mini Mini Bir Kuş Donmuştu, Pencereme Konmuştu” kampanyasının tanıtım ve ödül dağıtım töreni dün Kınık Köyü İlkokulu’nda yapıldı. Törende konuşan Proje Koordinatörü Yusuf Akay “Düne kadar sapan yapan, kuş vuran eller, şimdi kuşları besliyor, kuş yuvası yapıp ağaçlara asıyor” dedi.
DÜNE
KADAR SAPAN
TUTUYORLARDI
Kınık’taki törene Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Başyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Carfi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yan sıra Bolu Doğayı ve Hayvanları Sevenler ve Sevdirenler Derneği üyeleri ile projeye destek veren okullardan çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Proje Koordinatörü Yusuf Akay, yaptığı açılış konuşmasında projelerinin her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü belirterek, önceleri kendi okullarında başlattıkları projenin çevre köy ve kasabalara da yayıldığını, 1500 civarında öğrencinin pencerelerine koydukları yemlerle kuşları beslemeye başladıklarını söyledi. Proje çerçevesinde kuşların yemleri yerken fotoğraflarını çekip getiren öğrencileri ödüllendirdiklerini kaydeden Akay, “Düne kadar sapan yapan, kuş vuran eller, şimdi kuşları besliyor, kuş yuvası yapıp ağaçlara asıyor” diye konuştu.
HAYTAP Afyonkarahisar Temsilcisi Berfu İlter ise, Kınık’ta başlatılan kuşları besleme kampanyasının çocuklara hayvan sevgisini aşılama konusunda büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek “Bu aynı zamanda iyilikte yarışma projesidir” dedi.
Törende Bolu Doğayı ve Hayvanları sevenler ve Sevdirenler Derneği üyeleri tarafından yapılan drama gösterisi, öğrencilerin de katılmasıyla büyük ilgi topladı. Daha sonra pencerelerinin önüne koydukları yemleri yerken fotoğraflarını çekerek kampanya koordinatörlüğüne teslim eden 10 okuldan çok sayıda öğrenciye çeşitli ödüller verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme