KUSİ sistemi tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Kısa adı KUSİ olan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği, Sanayi, Laboratuar ve Akademisyen Bilgi Sistemi Tanıtım Toplantısı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Toplantı Salonu'nda dün öğleden sonra yapıldı.TANITIM YARAR SAĞLAYACAKToplantı açılışında konuşan Vali Yardımcısı Âdem Uslu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2016 yılından itibaren 6 aylık periyotlar halinde programlar yaptığını belirtti. Afyon'da Kamu-Sanayi- Üniversite İşbirliği Toplantılarının üçüncüsünün yapıldığını söyleyen [&hellip]

Kısa adı KUSİ olan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği, Sanayi, Laboratuar ve Akademisyen Bilgi Sistemi Tanıtım Toplantısı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Toplantı Salonu’nda dün öğleden sonra yapıldı.
TANITIM YARAR SAĞLAYACAK
Toplantı açılışında konuşan Vali Yardımcısı Âdem Uslu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2016 yılından itibaren 6 aylık periyotlar halinde programlar yaptığını belirtti. Afyon’da Kamu-Sanayi- Üniversite İşbirliği Toplantılarının üçüncüsünün yapıldığını söyleyen Uslu; “Bir önceki toplantıda kamu, üniversite ve sanayiciyi bir arada buluşturacak ve onların çalışmalarına zemin hazırlayacak bir wep portalı tasarısı, demo sunulmuştu. Biz bu demo ve portal lansmanının bu toplantıda yapılmasını Afyon kamuoyuna, sanayicisine ve yatırımcısına son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Bu wep portalı aracılıyla üniversite ve sanayiciler arasında bir ilgi kurulması noktasındayız”  dedi. Âdem Uslu, bu portalın il sanayisine, akademik camiaya hayırlı olmasını diledi.
AKÜ’NÜN GELDİĞİ NOKTA ÖNEMLİ
Afyon’da yedi OSB, olduğunu belirten Âdem Uslu şunları söyledi: “Afyonkarahisar gerçekten ülkemizin önemli bir sanayi şehridir. Bunun yanında da 1992 yılında kurulmuş olan AKÜ’nün bugün gelmiş olduğu nokta gerçekten çok güzel. Yine üniversitemiz bünyesinde açmış olduğu Teknopark’la yatırımcıyı ve sanayiciyi buluşturuyor. Üniversitemizin ilimiz yatırımcısına sağlamış olduğu desteği çok geniş bir zeminde bilgisayar başında ve akıllı telefon tuşuyla kullanılabilecek wep portalının hayırlı olmasını diliyorum”
BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİLİYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi önderliğinde hazırlanan ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin akademi bilgi sisteminin wep portalının tanıtım toplantısının önem taşıdığına dikkat çekti. Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş sürecinin yaşandığını belirten Sağbaş; “Bilime, Teknolojiye, AR-GE’ye ve inovasyona kaynak ayıran ülkelerin diğer ülkelere göre, daha üstün konumda oldukları görülmektedir. Bu nedenle AR-GE ve inovasyon sisteminin kurulması ve sürdürülmesi kalkınmaya büyük katkı sağlamaktadır. Eko sistemin sürdürebilmesi için de kamunun üzerine düşüne görevler bulunmaktadır. Bu kapsamda kamu-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi önemli bir rol oynamaktadır. Kamu-Sanayi stratejisi ve eylem planı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Koordinasyonunda hazırlanmıştır. Afyon’da 2016 yılında 13 tanesi KOSGEB İl Müdürlüğünce koordinasyonu yapılmış 42 tane sanayi kuruluşu hem üniversite adına hem de bakanlık adına ziyaret edildi” diye konuştu.
AKADEMİSYENLER
BİLGİLENDİRDİ
Toplantıda; AKÜ Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu,AKÜ Teknoloji Fakültesi’nden Yardımcı Doçent Dr. Barış Gökçe ve Uzman Mehmet Yalvaç sistem hakkında bilgiler verdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Âdem Uslu, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve işadamları katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme