• Haberler
  • Genel
  • Kuş, “Spor kompleksi yapımı büyük bir açığı kapatacak”

Kuş, “Spor kompleksi yapımı büyük bir açığı kapatacak”

Antrenör Gelişim Semineri’nde ‘Amatör futbolun sorunları” isimli bir panel yapıldı. Panele, Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Demiryol İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Uslu, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve BESYO Bölüm Başkanı Yücel Ocak konuşmacı olarak katıldılar. Coşkun Süer’in konuşmasından sonra ‘Amatör Futbolu Etkileyen Faktörler’ konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Gençlik [&hellip]

Kuş, "Spor kompleksi yapımı büyük bir açığı kapatacak"

Antrenör Gelişim Semineri’nde ‘Amatör futbolun sorunları” isimli bir panel yapıldı. Panele, Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Demiryol İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Uslu, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve BESYO Bölüm Başkanı Yücel Ocak konuşmacı olarak katıldılar.

Coşkun Süer’in konuşmasından sonra ‘Amatör Futbolu Etkileyen Faktörler’ konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Uslu, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve BESYO Bölüm Başkanı Yücel Ocak katıldı.
Panelin ilk konuşmasını Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş yaptı. Kuş “Amatör sporun en önemli sorunlarından bir tanesi bana göre eğitim. Ailelerin çocukları için gelecek kaygısından dolayı eğitimine daha çok önem vermekteler. Bu ise alt yapıyı ve sporu etkilemekte ve kulüpleri zor duruma düşürtmektedir. İkincisi de kaynak sıkıntıları. Zaten bütün kulüplerde ortak sorun parasızlık. Genel müdürlüğümüz sadece salon sporlarında faaliyet gösteren amatör kulüplere destek sağlamakta. Diğer bir konu ise tesisleşme. Afyonumuz tesisleşme konusunda en fakir iller arasındaydı. Belediye tarafından yaptırılacak olan spor kompleksi ile bu tesisleşme sıkıntısının ortadan kalkacağına inanıyorum. Spor kompleksi bu açığın kapatacak diye düşünüyorum. Onunda önündeki engeller tamamen kalktı. Yüzde yüz yapılacak. Kompleks 24 ay sonra tamamen hazır hale gelecek. Bundan sonra inşallah amatör kulüpler herhangi bir sorun yaşanmayacak. Diğer illerde tesisleşme yok, antrenman yapacak yeriniz yok. Çim sahada bir ya da iki maç art arda oynandıktan sonra oraya tekrar bir maç daha verirseniz orası artık bir tarla haline gelir. Çimde oynamak güzel ama bunlara da bakmak zor ” diye konuştu.
“Amatör futbol can çekişiyor”
Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş’tan sonra BESYO Bölüm Başkanı Yücel Ocak, konuyu masaya yatırdı. Ocak, “Türk futbolunun tabanı amatördür. Amatör futbol can çekişiyor, profesyonele futbolcu sunamıyor. Günümüzde şartlar iyice zorlaştı. Aileler çocuklarının geleceğini düşünmeye başladı. Çocuğunun güzel bir eğitim almasını istiyor. Bu yüzden spora çok fazla önem verilmemeye başlandı. Bir de amatör futbol günümüzde çok pahalılaştı. Malzeme almak, top almak, kulübü finanse etmek çok zor olmaya başladı. Eskiden çocuklar topa vurabilmek için heves ederdi ancak şu an öyle bir durum yok. Bir kulüp amatör oyuncuya ‘gel bizim kulüpte oyna’ deyince futbolcu ‘ne kadar para vereceksin’ diye soruyor.. Eskiden futbolcular gönüllü olarak futbol oynardı. Kulüp kulüp dolaşırdı. Amatörler o kadar zor hale geldi ki bir iki takımı bir araya getirmek için çok uğraşıyoruz. Bunun yanında amatör futbolun izleyicilerini kaybettik. Eskiden profesyonel takımı izlemeye giden taraftar kadar amatör müsabakalara da gelen vardı. Anacak günümüzde bu da kalmadı”
“Özeleştiri yapmalıyız”
Türk İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise “Amatör futbolda ilerleyebilmek için en önemli hususlardan birisinin başarının yanında başarısızlığında bir sonuç olduğunu bilmek ve sadece iyi taraftarımızı görmek değil kötü taraflarımızı da görmek gerekiyor” dedi. Özeleştirinin önemine değinen Uslu, “Şimdi bana iyi yanların nedir diye sorsanız her şeyi anlatırım. Ama kötü yanlarımı sorsanız yüzüm kızarır, anlatmak istemem. Özeleştiri yapmamız gerekiyor. Bana göre bu iş bir mecburiyet herkes özeleştiri yapmalı” diye konuştu.

Bakmadan Geçme