• Haberler
  • Genel
  • “Kurumlar çalışmalarını vatandaş odaklı yürütmeli”

“Kurumlar çalışmalarını vatandaş odaklı yürütmeli”

Vali Hakan Yusuf Güner, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretlerinde kurum müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Güner, “Kurum müdürleri çalışmalarını vatandaş odaklı yürütmeli, her zaman vatandaşların hizmetlerini zamanında ve eksiksiz almaları için her türlü tedbiri almalılar” dedi Vali Hakan Yusuf Güner iade-i ziyaretleri kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sosyal [&hellip]

"Kurumlar çalışmalarını vatandaş odaklı yürütmeli"

Vali Hakan Yusuf Güner, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretlerinde kurum müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Güner, “Kurum müdürleri çalışmalarını vatandaş odaklı
yürütmeli, her zaman vatandaşların hizmetlerini zamanında ve eksiksiz almaları için her türlü tedbiri almalılar” dedi

Vali Hakan Yusuf Güner iade-i ziyaretleri kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü’nü ziyaret ederek kurum müdürlerinden brifing aldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner’e İl Müdürü Akın Yıldırım tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün yürüttüğü sanayi yatırımları, işgücü ihtiyaçlarının belirlenmesi, Yeterlilik Belgeleri’nin tanzimi, Sanayi sicil belgeleri düzenlenerek kayıtlarının takibi, işletme denetimi ve cetvellerinin takibi, OSB’lerin iş ve işlemlerinin yapılması, ölçü ve ölçü aletlerinin kontrolü, piyasa gözetimi ve denetimi gibi faaliyetler ile ilgili brifing verildi.
KURUM MÜDÜRLERİ BRİFİNG VERDİ
Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’nu ziyaret eden Vali Güner burada İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı. Vali Güner’e eğitim salonunda kurum müdürü tarafından Sigortalılık, Emeklilik, Genel Sağlık Sigortası, E-SGK ve SMS hizmetleri gibi konularda detaylı bilgileri içeren bir brifing verildi. Vali Güner kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerini Tapu Sicil Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü ile tamamladı.
Vali Güner Kadastro Müdürünün makamına geçerek burada Müdür Vedat Şahinoğlu’ndan kurumu ile ilgili bir brifing aldı. Kurum Müdürü Vedat Şahinoğlu brifinginde Kadastro Müdürlüğü olarak Parsel Güncellenmesi, Orman Kadastrosu Çalışmaları, Kullanım Kadastrosu Çalışmaları, Mekansal Gayrimenkul Sistemi Çalışmaları, Talebe bağlı işlemler ve Tescile konu plan ve haritaların kontrolü çalışmaları konularını içeren detaylı bir brifing verdi. Daha sonra Tapu Müdürü Vahdettin Boy’un makamına geçen Vali Güner’e burada da Kurum Müdürü tarafından tapu iş ve işlemleri ile ilgili kapsamlı bir brifing verildi.
VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Vali Hakan Yusuf Güner her iki kurumu ziyareti sırasında tapu ve kadastro işlemleri için kurumda bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerinin çalışmalarından memnun olup olmadıklarını sordu. İşlemleri için bekleyen vatandaşlarda yapılacak olan işlemler için önceden randevu alınarak işlem bitirildikten ve imza aşamasına geldiği zaman telefonlarına sms gönderilmesinin zaman kaybının önlenmesi açısından olumlu bir çalışma olduğunu belirterek yetkililere teşekkür ettiler.
HİZMET STANDARDI YÜKSELTİLMELİ
Vali Güner, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaretleri sırasında kurum müdürlerine çalışmalarını vatandaş odaklı yürütmelerini, her zaman vatandaşların hizmetleri zamanında ve eksiksiz almaları için her türlü tedbirleri almalarını, vatandaşlara hizmet sunumunda standartlarını yükseltmeleri ve hizmet standardı sürelerine uymalarını, bu anlamda ilkelerle, prensiplerle ve hassasiyetle zaman geçirilmesini özellikle tavsiye ederken, çalışmalarında başarılar diledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme