• Haberler
  • Genel
  • Kurum Başkanı'ndan Afyonkarahisar Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne tam not

Kurum Başkanı'ndan Afyonkarahisar Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne tam not

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, ziyareti sonrası Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'na tam not verdi. Dr. Özkan, merkezin Türkiye’ye örnek oluşturduğunu, Şubat ayında Afyonkarahisar’ın ödüllendirileceğini söyledi ve ekledi: “Bu merkezin inanılmaz çıktıları var. Gerçekten gururlandım. Türkiye’de yaygınlaştırmaya çalışacağız.” Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Afyonkarahisar Toplum Sağlığı [&hellip]

Kurum Başkanı’ndan Afyonkarahisar Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne tam not

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, ziyareti sonrası Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’na tam not verdi. Dr. Özkan, merkezin Türkiye’ye örnek oluşturduğunu, Şubat ayında Afyonkarahisar’ın ödüllendirileceğini söyledi ve ekledi: “Bu merkezin inanılmaz çıktıları var. Gerçekten gururlandım. Türkiye’de yaygınlaştırmaya çalışacağız.”

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Afyonkarahisar Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulunu ziyaret etti. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün ve merkez çalışanları Özkan ve beraberindeki Daire Başkanlarına çalışma ve faaliyetleri tanıttılar.
“MERKEZ İNANILMAZ GÜZEL”
Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Afyonkarahisar’a Daire Başkanları ve Başkan Yardımcıları ile birlikte 2014 yılında yapılanları değerlendirmek amacıyla geldiklerini söyledi. Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulunu görmeyi çok istediğini dile getiren Dr. Özkan; “Afyon’a gelmişken Sağlıklı Yaşam Merekzini görmeyi çok istedim. Hakikaten çok büyük bir beğeniyle bahsediliyordu. Veri olarak güzel çıktıları vardı. Bu nedenle ziyaret etmek istedim. İnanılmaz güzel. Hakikaten Türkiye’de yapılandırmaya çalıştığımız Sağlıklı Yaşam Merkezlerine burası çok güzel bir örnek. Bunu söylemek lazım, Türkiye’ye örnek ve ilk. Afyon Sağlıklı Yaşam Merkezini örnek göstererek yaygınlaştırmaya çalışacağız.” dedi.
“AFYON
GERÇEKTEN GURURLANDIRDI”
Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, kişilerin Afyonkarahisar Sağlıklı Yaşam Merkezi örneğinde ki yaşam merkezlerine düzenli başvurarak analizlerinin yapılması, izlenip, değerlendirilmeleri, verilen diyet ve fiziksel aktivite reçetesi doğrultusunda değerlendirme ve sonuçlarının son derece başarılı olduğunu belirtti. Afyonkarahisar Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu çıktılarının son derece güzel ve önemli olduğunu vurgulayan Dr. Özkan; “Bu merkezin inanılmaz çıktıları var. Gerçekten gururlandım. Burada müdürüme ve çalışan ekibimin hepsine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Umarım tüm Türkiye’de bunu yaygınlaştıracağız. Çünkü Türkiye’de yüzde 60’lara varan aşarı kilolu ve obez rakamları mevcut. Bu hakikaten tüm dünya da ve ülkemizde bir halk sağlığı sorunu. Fazla kilolar arkasında karşımıza dev gibi kalp damar hastalıkları, kanserler, şeker hastalıkları çıkacağından obeziteye baştan önlem almak gerekiyor. Kilolu olmamak için fiziksel aktivite ve beslenmeye önem vermeliyiz.” diye konuştu.
AFYON ŞUBAT’TA ÖDÜLLENDİRİLECEK
Afyonkarahisar Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu örneğinin geliştirilip zenginleştirilmesini istediklerini belirten Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, 81 ille birlikte Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin açılması için çalışmaya başladıklarını ifade etti. Dr. Özkan; “Kesinlikle Afyon’daki örnek merkezin yurt genelinde yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Kurum Müdürümüz Dr. Lüfti Akgün’de biliyor, 81 ille birlikte Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin açılması için çalışmaya başladık. Ama Afyon biraz önde gidiyor. Bu konuda kendileri karar verip başladılar. Çok da güzel bir yer olmuş. Örnek göstermenin yanı sıra inşallah Afyonumuza Şubat ayında inşallah ödül vereceğiz. Resimlerin görmüş methini duymuştum. Ama geçekten mükemmel olduğunu bizzat ziyaret ederek yerinde gördüm. Görmek önemli, mükemmel olmuş. Tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
2. AŞAMA OBEZİTE TEDAVİ KLİNİĞİ
Halk Sağlığı Kurum Müdürü Dr. Lüfti Akgün, hayata geçirdikleri Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin “Afyonkarahisar’ın Kalbi” projesinin ilk aşaması olduğunu söyledi. Kendi işini yapabilen ayakta durabilen kilolu kişilerin ayakta tedavi gördükleri bir yer. Bu çalışmanın ikinci aşaması olan Sağlıklı Yaşam ve Obezite Tedavi Kliniği adı altında kilolu ama çok ciddi sağlık problemi olmayan insanlarımızı yatılı misafir edelim. Mesela yakınımızda bir örnek olan Sayın Daire Başkanımız Bekir Beyi hastaneye yatırarak tedavi etmemiz mümkün. Beslenmesini ve egzersizlerini kontrol altına alarak sağlıklı bir kiloya kavuşturmamız mümkün. Ancak hastane ortamı olmayan bir tür klinik oluşturmamız gerekiyor. Göğüs Hastalıkları eski hastane binası için talepte bulunduk. Biz oranın iç kısmını 10 yataklı bir Sağlıklı Yaşam Obezite Tedavi Kliniği olarak planlamayı arzu ediyoruz. Çok kilolu olup hareket edemeyen evinde ölümü bekleyen insanlarımız var. Biz şu anda gezici ekibimizle evlerde de hizmet veriyoruz.” Günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme