Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Kurultayın hakkı verilemedi – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 21 Haziran 2010 Pazartesi 03:00:00
  Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından bu yıl 4. düzenlenen Kent Kurultayına katılım son derece düşük düzeyde kaldı. Dinleyici kitlesiyle oturumlar ve çalıştaylar da sunum yapacak olan pek çok ismin katılmamasıyla toplumsal ve kent geleceği anlamında büyük önem taşıdığı bariz olan 4. kurultayın hakkı verilemedi. Maalesef 4. Kent Kurultayı çok yavan kaldı. Son derece güzel bir atmosferde gerekli her türlü imkanın sağlandığı birbirinden kıymetli isimlerin sunumlar yapmak için yer aldığı kurultayın ilk günündeki çalıştaylar iptal edilmek zorunda kaldı. İkinci gün de durum çok farklı değildi.
Etkinlikler düzenleyerek, sosyal, toplumsal, yerel sorunların çözümünde ortak akılla, beyin fırtınası gerçekleştirerek çözüme ulaşmaktan söz eder dururuz hep. Hanımlar beyler işte altın fırsatlardan bir tanesi olan Kent Kurultayına en azından dinleyici olarak katılmaktan neden geri kaldık acaba? Ne dünyaya ne ahrete yaramayacak işler uğrunda 24 saati tüketen çoğunluklar neden böylesi dişe dokunur işlere olması gereken duyarlılığı gösteremiyor? Bunun kadar önemli olanı da etkinlik, aktivite düzenlenmemesinden de dem vururuz hep. Buyurun hodri meydan bu yıl 4. düzenlenen kent kurultayına katılım düzeyi ortada. İnsanlar önce yaşadıkları mahali ve orada cereyan eden iyi ve kötü şeyleri gerektiği şekliyle sahiplenmek durumundadırlar. Bu anlamda da üzerimize düşen sorumlulukları ye-rine getirmede acz içerisinde kaldığımız bir kez daha somut şekilde gördük.
Jan janlı laflar etmeyi sevdik hep. “Termalin başkenti, mermerin başkenti” olma iddiamızı sürdürüyoruz da termal, mermer, şekerleme, Cumhuriyetin çatısının çatıldığı topraklar, milli mücadelenin verildiği şehit kanıyla sulanmış kutsal topraklarda ki yaşam standardının gelişimine neden kafa yormaktan geri kalıyoruz. Neden hala araçlı ve yaya olarak trafikte ilerlemek çok sıkıntılı, otopark başlı başına bir sorun. Sahip olduğumuz termal, mermer ve diğer potansiyellerimizin sağlıklı sürdürülebilirliği, dünya piyasasında yer edinmesi için kafa yoran, proje-ler üreten insanlara kulak veremiyoruz.
Düşünmekten geri kalmış, sürekli üretmeden tüketen kısır bir toplum olma yolunda ilerlemeyi düşünmek gerçekten ürkütücü. 4. Kent Kurultayı’nda “Yenilenebilir Enerji Türleri”, “Teknolojik Sera Yatırımları” “Kentimizin Hafıza Merkezi Olma Yolunda Bir Girişim AYTAM” gibi başlıklarda bu şehirde yaşayan herkesi direkt ilgilendiren konular ele alındı. Duyarlı, sorumlu ve bireysel farkındalığın gereğini yapmaya mecburuz. Aksi halde uygun adım yerimizde saymaya, gelişmiş bir kent hüviyeti kazanma hayaliyle ne uzayıp ne de kısalarak yaşamaya devam edeceğiz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER