'Kurtuluştan rahatsız olanlar var' iddiası

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki bazı yöneticilerin kurtuluş törenlerinden rahatsız olduğunu iddia etti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının birinci birleşimine katıldı. Yılmaz, toplantının ardından basın mensuplarının Zafer Haftası'na ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Milletvekili Halil Ürün'ün Zafer Haftası ile ilgili 'Törenden törene koştuk' açıklamasını [&hellip]

“Kurtuluştan rahatsız olanlar var” iddiası

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’daki bazı yöneticilerin kurtuluş törenlerinden rahatsız olduğunu iddia etti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının birinci birleşimine katıldı. Yılmaz, toplantının ardından basın mensuplarının Zafer Haftası’na ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ün Zafer Haftası ile ilgili “Törenden törene koştuk” açıklamasını eleştiren Yılmaz, Afyonkarahisar’da kurtuluş törenlerinin yapılmamasını isteyen bazı kişiler olduğunu öne sürdü. Yılmaz, “Afyon’da Zafer Haftası münasebetiyle yaşadığımız günde gerekli önemin verilmediğine hepimiz şahit olduk. Hatta bir milletvekili arkadaşımızın bu konuyu ‘Törenden törene koşuyoruz, çalışacak vakit bulamıyoruz ve gelecek yıllarda bunun düzenlenmesi lazım’ şeklindeki bir ifadesi de maalesef çok manidardır. Biz Afyonumuzu bu tür olumsuzluklarla ve marjinal çıkışlarla Türkiye’ye rezil eden bir yönetim anlayışıyla, bir iktidar anlayışına mahkum değiliz, Afyonlu mahkum değil. Afyon’un kurtuluşundan rahatsız olan insanlar var gibi geliyor bana. Bunlar yönetici noktasında olabilir bunlar farklı noktalarda olabilir. Yunan askerlerinin hatıralarını yaşatmak amacıyla Afyon’da gayret içerisinde olan insanların tabii bu bizim kutlama törenlerimizden rahatsız olmaları normaldir. Ama bunun kabul edilebilir olması hiç mümkün değildir” dedi.
“AFYONLU
BUNLARI
ÇOK MU ARADI?”
Hükümetin milli ve dini bayramları 11 yıldır sıradanlaştırdığını iddia eden Yılmaz, “Bir tarafta Yunan askerlerinin hatıralarını yaşatmak amacıyla Yunan anıtı dikmeye çalışan bir yerel yönetimlerin başındaki insan, bir tarafta çok acılı günümüzde halı kilim verme gayretinde olan Afyon’un reklamı gayretinde olan bir Vali veya marjinal çıkışlarıyla zaten malumun ilanı şeklinde olan içki yasağı veya farklı yasaklarla gündeme gelmekte olan bir Vali veya pireyi deve gösterir bir idarecilik anlayışı ve Afyonlulara gelmesi gereken yatırımları işte müjdelerle devasa yatırımlarla lanse etmeye çalışan bir (anlayış). Milletimizi müjde manyağı haline getirdiler” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar yönetimini sert bir şekilde eleştiren Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
“Gerçekten bu tür marjinal çıkışları ile Türkiye’ye rezil etmeye mahir insanlar. Afyonlu bunları çok mu aradı merak ediyorum. İnşallah gerektiği zaman gerektiği dersi verecektir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme