• Haberler
  • Genel
  • Kurtuluş'un İzinden Giderek Öğrencilere Katkı Sağlıyorlar

Kurtuluş'un İzinden Giderek Öğrencilere Katkı Sağlıyorlar

Türk Eğitim Derneği Burs Gönüllüleri, bir taraftan Kurtuluş Savaşı'nın Büyük Taarruz'dan sonraki aşamasındaki izlerini takip ediyor bir taraftan da öğrencilere katkı sağlıyor

Türk Eğitim Derneği(TED) Burs Gönüllüleri'nden oluşan 2 kişilik ekip Kurtuluş'un İzinde projeleri kapsamında pedal çeviriyor. Bisikletle Ankara'dan 2'nci Meclis'in önünden yola çıkan ekip Afyonkarahisar'daki Büyük Taarruz Şehitliği'ni ziyaret ederek yolculuğuna devam edecek. 


9 EYLÜL’DE İZMİR HEDEFİ
Milli Mücadele’de Türk Milleti’nin zaferini simgeleyen Utku Anıtı'nda mola veren TED Burs Gönüllüsü Hakan Şahin ile TED Burs Gönüllüsü ve TED Ankara Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Murat Boz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hakan Şahin, "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller için Kurtuluşun İzinde adını verdiğimiz bu projenin amacı Kurtuluş Savaşı rotasını takip ederek önce Sakarya Savaşı, ardından Başkomutanlık Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz rotalarını takip ederek 26 Ağustos'ta Ankara'da 2'nci Meclis'in önünden başladığımız bisikletli yolculuğumuzda yaklaşık bin 200 kilometre pedal çevirerek, bu arada savaşın geçtiği yerleri, bilinen bilinmeyen şehitliklerimizi ziyaret ederek ve onlara saygılarımızı sunarak 9 Eylül'de İzmir'e varmayı hedefliyoruz." dedi.

Kurtuluş'un İzinden Giderek Öğrencilere Katkı Sağlıyorlar
ATATÜRK KURDU
Şahin konuşmasının devamında bu projenin bir diğer amacından da bahsederek şunları söyledi: "Bu projenin bir başka boyutu da var, ondan da bahsetmek gerekiyor. Kurtuluş Savaşı ve şehitlerimizi anarken aynı zamanda büyük Atatürk'ün başlattığı bir eğitim mücadelesi de var. Sakarya Savaşı'nın en zorlu günlerinde Ankara'da Eğitim Şûrası’nı topluyor. Hem cephedeki savaşın, hem de eğitimdeki, okuldaki cehaletle olan savaşın birlikte yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Biz de TED gönüllüleri olarak, Atatürk'ün kurduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak, şu anda yaklaşık bin 500 bursiyere imkanı olmayan dezavantajlı çocuklarımız için hayatlarını değiştirecek burslar veriyor. Projenin bir diğer amacı da aslına bakarsanız buna dikkat çekmek. Milli mücadelenin sadece cephede değil hâlen milli eğitimin altında da devam ettiğini ifade ediyor. Biz de buna dikkat çekmek istedik. Türk Eğitim Derneği bir bağış kampanyası başlattı, buna da yapılan katkılar daha çok çocuğun bu burslardan faydalanmasını sağlayacak. Buna da dikkat etmek ve dikkat çekmek istedik."


GÜNDE 60 KİLOMETRE
Mehmet Murat Boz ise bisikletle yapılan bu yolculuğun işleyişini aktardığı konuşmasında; "2 kişiyiz. Bir karavanla eşlik eden bir sistemimiz var. bir sporcumuz bisikletle yol katederken diğer sporcumuz karavanla o kişinin güvenliğini alarak yola devam ediyoruz. Ortalama 60 kilometrelik pedallamadan sonra sporcu değişimi gerçekleştirerek yolu katetmeye çalışıyoruz. Süreç bu şekilde işliyor. Bundan sonraki durak öğlenden sonra Büyük Taarruz Şehitliği'ni ziyaret edeceğiz, ardından Uşak, ardından Manisa, ardından İzmir olmak üzere bir aksilik, bir sıkıntı yaşanmaz ise turumuzu tamamlamayı hesap ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme