• Haberler
  • Genel
  • Kurtulmuş, Mevlevihaneyi ziyaret etti – Kocatepe Gazetesi

Kurtulmuş, Mevlevihaneyi ziyaret etti – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultan Divanî Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret etti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi” başlıklı konferansı öncesi kentin tarihi mekanlarından olan Sultan Divanî Mevlevihane Müzesi’ni, ziyaret etti. Kurtulmuş’a ziyaretinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl [&hellip]

Kurtulmuş, Mevlevihaneyi ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultan Divanî Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi” başlıklı konferansı öncesi kentin tarihi mekanlarından olan Sultan Divanî Mevlevihane Müzesi’ni, ziyaret etti. Kurtulmuş’a ziyaretinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’de eşlik etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a Sultan Divani Mevlevihane Müzesi hakkında bilgiler veren Müze Müdürü Hasan Özpunar, Afyonkarahisar Mevlevihanesi’nin Konya’dan sonra kurulan ikinci Mevlevihane olduğunu ve Mevlevilikte önemli bir yeri bulunduğunu belirterek Mevlana’nın 7’inci kuşak torunu Sultan Divani zamanında Osmanlı’da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme