Kurtlar Vadisi için bir şikayet yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar’da yapılmakta olan kültür merkezinde incelemelerde bulundu. Bakan Günay, ziyareti sırasında gazetecilerin, dün vizyona giren Kurtlar Vadisi Filistin ile ilgili kendisine iletilen herhangi bir şikayetin bulunmadığını söyledi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar’da 1993’te yapımına başlandıktan bir süre sonra atıl durumda kalan, ardından yapımına tekrar başlanan kültür merkezini [&hellip]

Kurtlar Vadisi için bir şikayet yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar’da yapılmakta olan kültür merkezinde incelemelerde bulundu. Bakan Günay, ziyareti sırasında gazetecilerin, dün vizyona giren Kurtlar Vadisi Filistin ile ilgili kendisine iletilen herhangi bir şikayetin bulunmadığını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar’da 1993’te yapımına başlandıktan bir süre sonra atıl durumda kalan, ardından yapımına tekrar başlanan kültür merkezini ziyaret etti. Bakan Günay, kültür merkezinin bir-iki ay içinde hizmete gireceğini, açılışının da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasına gayret göstereceklerini söyledi.
Anadolu’da kültür ve turizm faaliyetlerine önem verdiklerini hatırlatan Bakan Günay, “Turizmi biz artık Anadolu’ya yaygınlaştırmaya çalışı-yoruz. Bu bölgede Afyon ve Denizli hızla gelişiyor turizm açısından. Güneydoğu Anadolu’da Mardin ve Urfa hızla gelişiyor. Doğu Anadolu’da Van ve Erzurum merkezde yeni alanlar oluşturuyoruz. Afyon Kültür Merkezi’ni tamamlayınca Devlet Tiyatrolarımız da burada bir sahne açacak. Bu yılın sonundaki sanat mevsimine Afyon’da Devlet Tiyatroları bir perde açmış olacak. Devlet Tiyatroları’nın perde sayısını da 30’lardan neredeyse 60’lara çıkarmış olacağız. Bunu da Türkiye’de kültür-sanat merkezleri, tiyatro sahneleri, perdeler azalıyor, kapanıyor diyenlere armağan ediyorum” dedi.
20’ye yakın kültür merkezi tamamlanacak
Anadolu’da 1990’lı yıllarda pek çok kültür merkezinin temellerinin atıldığını, ancak bu yapıların yarım kaldığını hatırlatan Günay, “Bunların içinden en makul olanları tamamlamaya çalışı-yoruz. Bu yıl içinde sanıyorum 20’ye yakın kültür merkezini tamamlayacağız. Kaynakları çarçur etmeden bunları bitirmeye çalışıyoruz. Ben de elimden geldiği kadar bunları sık denetliyorum. Çünkü bizim bakanlığımızın denetlediği yerlerde çok sorun olmuyor. Ama bazen kurumlar arasında işbirliğine işler bırakılmış. Ebesi çok olan çocuk ters doğar diye bir söz vardır. Birkaç kurumun arasında kalınca konu, maalesef fazla sahibi olmuyor. Sahipsiz kalıyor” diye konuştu.
Kurullar Kurtlar Vadisi’ni inceleyecek
Basın mensuplarının dün vizyona giren Kurtlar Vadisi Filistin filmine Almanya’da yaş sınırı geldiğini ve filmde Yahudi düşmanlığının körüklendiğine dair iddiaların bulunduğunu hatırlatması üzerine Bakan Günay, “Ben hiç bir sanat eserinin herhangi bir düşmanlığı körüklemesinden yana değilim. Bölgemizde bazı sorunlar var. Sorunları bir hükümet olarak parlamento olarak ciddiyetle çözmeye çalışıyoruz. Sanat, düşmanlığa katkı yapmamalı. Sanat dostluğa ve barışa katkı yapmalı. Bu konularda karar veren yetkili kurumlarımız var. İzlemediğim bir film hakkında önyargılı bir görüş belirtmek istemem. Kurullar denetleyecekler, inceleyecekler. Bizim de bir sınır koymamız gerekiyorsa karar verecekler. Şu ana kadar bu konuda bana ulaşmış müracaat yok” ifadelerini kullandı.
“Tartışmayı uzatmayalım”
Bakan Günay, bir televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman’ı anlatan Muhteşem Yüzyıl hakkındaki soruyu da şöyle cevaplandırdı:
“Daha köklü, daha derin bir tarih çalışması, sanıyorum hepimizi daha mutlu ederdi. Bu açıdan eksikleri var. Ama sonuçta bir dizi, bir belgesel değil. eksikleriyle, fazlasıyla. Başka bir kanala geçme hakkımız da var. bence bu tartışmayı çok fazla uzatmayalım.”
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ziyaretin ardından Burdur’da incelemelerde bulunmak üzere yola çıktı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme