• Haberler
  • Genel
  • Kurt rakiplerinin projelerini eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Kurt rakiplerinin projelerini eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan adayı Aydemir Kurt MHP ve CHP Belediye Başkan adaylarının sundukları projelerin şehrin önünü açmaya yetmeyeceğini söyledi Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan adayı Aydemir Kurt, Belediye Başkan adaylarının hafif raylı sistemi oy kaygısından dolayı dile getirmediklerini iddia etti.ÖNCELİK MASTER PLANIN OLMALIBelediye Başkan adayları tarafından sunulan projelerle ilin kalkınmasının mümkün olmadığını belirten Aydemir Kurt, [&hellip]

Kurt rakiplerinin projelerini eleştirdi

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan adayı Aydemir Kurt MHP ve CHP Belediye Başkan adaylarının sundukları projelerin şehrin önünü açmaya yetmeyeceğini söyledi

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan adayı Aydemir Kurt, Belediye Başkan adaylarının hafif raylı sistemi oy kaygısından dolayı dile getirmediklerini iddia etti.
ÖNCELİK MASTER
PLANIN OLMALI
Belediye Başkan adayları tarafından sunulan projelerle ilin kalkınmasının mümkün olmadığını belirten Aydemir Kurt, sunulan projelerin sadece sorun gidermeye yönelik olduğunu, ilin master planı, şehrin vizyonunu ve geleceğini belirlemenin teknik olarak mümkün olmayacağını savundu. Kurt; “Her tarafı sitlerle çevrili bir şehirde öncelikle sit sorununu aşan bir master planıyla beraber hem imar, hem de ekonomik anlamda kalkınma hamlesine ve yatırımlara girişmek daha doğru bir yaklaşım olur.” dedi.
“MÜTEAHHİTLERİN
OYUNCAĞI OLDUK”
Her şeyden önce TOKİ’nin alternatif yerleşim birimleri oluşturmak ve yeni yerleşimlerde tespit sorununu aşmak için hizmet verdiğine değinen Aydemir Kurt; “TOKİ, ilimize doğru dürüst evlerde yapım işine girmedi. Pek çok yerde 2. 3. etaplar başlarken ilimizde maalesef bu girişim ne hikmetse durduruldu. Düşünsenize bizleri emlakçılara, yap-satçılara mahkûm ettiler. Belediyelerin görevi hükümetlerinin dediği gibi fakir fukaranın, garip gurabanın ev dam sahibi olması için TOKİ sizlere hizmet verecek demişlerdi. Ama zengin müteahhitlerin elinde oyuncak olduk.” ifadelerine yer verdi.
“DOKTOR DOKTORLUĞUNU,
AVUKAT AVUKATLIĞINI YAPSIN”
Seçim sürecinin hızlanmayısyla beraber adayların açıkladığı projeleri gerçekçi bulmadığının altını çizen Aydemir Kurt şöyle konuştu: “Belediye yönetmek hem kafa işi hem de yürek işi. Siz ne kadar çok paramız var deseniz de işte yaptıkları işler ortada. Zavallı şehrim bunların yüzünden tam 5 sene kaybetti. Artık bir 5 sene daha kaybedecek vakit yok. İşi ehil ellere teslim ediniz derken biz bunu söylüyoruz. Doktorluktan aday olamayacağı gibi doktordan şehir yönetmesini bekleyemezsiniz. Sayın Ecer bir demecinde ‘Ben insan biriktirdim.’ diyor. Bizim insanımız bozuk para mı kardeşim? Adama ne biriktiriyorsun diye sormazlar mı?
HALK TARTAR DOĞRUYU BULUR
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’nın verdiği bir demetçe, “Afyon’dan utanmak istemiyorum.” dediğini hatırlatan Kurt sözlerini şöyle sürdürdü; “Adama sormazlar mı, O zaman utanacağın şehirden neden aday oluyorsun kardeşim diye. Bir başka adayda Sayın Çoban, ‘Yüzde 55 oy oranı ile tekrar seçileceğim’ derken kiminle dalga geçiyor acaba? Adama sormazlar mı; Ne hizmeti verdinde yüzde 55 oy istiyorsun? Bizim oylarımız maşallah sana ipotekli mi demezler mi adama? Sözün kısası bu adaylarla bu memleket yönetilmez. Aziz milletimizden tek istek yapacağınız tek şey hür bağımsız ve kimsenin adamı olmayan adaylara geçit vermek. Halkımız kantarını alır, tartar ve en doğruyu bulur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme