Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KÜRT AÇILIMI BİR FİTNE HAREKETİDİ

Muharrem Günay 26 Haziran 2010 Cumartesi 03:00:00
  Fitne, anarşi, bozgunculuk, günah, şirk, bela ve daha başka manalara gelirse de, ekseriya bölücülük, bozgunculuk anlamında kullanılır. Abdülgani Nablusi hazretleri buyuruyor ki:Fitne, Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak, insanları isyana kışkırtmak demektir. Kur’an-ı kerimde, fitne kötülenmektedir. Birkaç âyet-i kerime meali şöyledir:
(Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar.) [Bekara 27] (Onlara; “Yeryüzünde fitne fesat çıkarmayın” dendiği zaman, “Biz ancak ıslah edicileriz” derler.) (Bekara 11) Bu ayet AKP’nin durumuna çok güzel bir şekilde işaret etmektedir.(Fitne çıkarmak kıtaldan (katliamdan-adam öldürmekten) daha kötüdür.) [Bekara 217] (Ayrıca bak: Nisa 91, Maide 64, Enfal 25)
Fitne Kimseye Huzur Getirmez
Zulüm, haksızlık ve fitne, fertlerin ve toplumun enerjisini devre dışı bırakıp toplumun ruhunu öldüren bir zehirdir. Fitne yaşayan herkesi olıumsuz bir şekilde etkiler. 1984 yılından beri terörle mücadele için 300 milyar dolara yakın bir paranın harcandığı uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Bu paraya yazık değimlidir? Bu para başta Güneydoğu olmak üzere ülkemizin kalkınması için harcanmış olsaydı beklide bu gün ülkemizde işsiz insanımız kalmaz, fert başına düşen milli gelir 20 bin doları bulurdu.
Fitne dünya hayatının akışını olumsuz şekilde etkilediği gibi ahiretimizi de perişan edebilir. “Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (umuma sirayet ve hepsini perişan eder). Biliniz ki, Allah’ın azabı şiddetlidir” (Enfal suresi, 25)
AKP FİTNEYİ UYANDIRMIŞTIR
Yüce Allah Nisa suresi 85. ayette şöyle buyuruyor:“- Kim güzel bir işte aracılık ederse (güzel bir çığır açarsa), ona o işin sevabından bir pay vardır. Kim de kötü bir şeyde aracılık yaparsa (kötü bir çığır açarsa,) ona da o kötülükten bir pay vardır. Allah her şeyi gözetip karşılığını verir. (Nisa,85) Bu ayeti kerimede olduğu gibi AKP, Kürt Açılımı, Ermeni Açılımı gibi bölücü ve ayrıştırıcı kavram ve projelerle fitneyi uyandırmış, insanımızın bölünmesine ve ayrışmasına vesile olmuştur. Kur’an-ı kerim’de ve hadis-i şeriflerde fitneyi uyandıranlar ve fitneye sebep olanlar kınanmış ve şöyle buyrulmuştur:
“Yeryüzünde fitne fesat çıkaranlara lanet olsun.” (Rad ayet, 26)
”Fitne uykudadır. Fitneyi uyandırana Allah lanet etsin!” (Hadisi şerif, İ.Rafii)
Terörle mücadelede 1984’ten 1991’e kadar 101 şehit verdik. 1992’de 496, 1993’te 538, 1994’te 867, 1995’te 605 şehit verdik. 1999’da, Apo’nun yakalanmasıyla, PKK bocalamaya başladı. 2000 yılında 28, 2001’de 19, 2002’de 6 askerimiz hayatını kaybetti.
AKP nin şktidarı ile bu sayı artmaya başladı. 2003 yılında 21 şehit, 2004 yılında 73 şehit, 2005 yılında 92 şehit, 2006 yılında 121 şehit, 2007 yılında 118 şehit, 2008 yılında 150 şehit, 2009 yılında 135 şehit verdik.2010 yılına gelindiğinde, iktidarın “demokratik açılım” söylemleri de meyvesini(!) vermeye başladı. Terör saldırıları bir anda artarken, eylemlerin yalnızca Güneydoğu bölgelerinde sınırlı kalmadığı, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Batı’ya doğru bir kaymanın başladığı dikkat çekiyordu.AKP iktidarının “demokratik açılım-Kürt açılımı ” adını verdiği ihanet açılımı, bölücü terör örgütü PKK’ya bugüne kadar hiç olmadığı ölçüde cesaret verdi. AKP’nin Kürt açılımı söylemini ortaya attığı tarihten bu yana verdiğimiz şehit sayısı 135 oldu. Bu rakam, Kürt açılımının uygulandığı son 4 ayı kapsıyor.
Kürt vatandaşlarımızla bizim, dinimiz, bir, kitabımız bir, tarihimiz bir, kültürümüz, örf ve adetlerimiz bir, bayramlarımız bir, dostumuz bir, düşmanımız bir, ortak menfaatlerimiz bir, sevincimiz bir, kaderimiz birdir. Böyle birliktelikler başta ABD olmak üzere kaç batılı devlette vardır? PKK, Kürtler başta olmak üzere bu milletin tamamının düşmanıdır. Allah rızası için fitneye ve anarşiye sebep olmayalım, sahip çıkmayalım. Çünkü “Muhakkak ki Müslümanlar ancak kardeştirler.” (Hucurat suresi, 10)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER