Kurşunlama açıklaması – Kocatepe Gazetesi

Şehir merkezinde meydana gelen işyeri ve araç kurşunlama olayının şüphelisi olarak polis tarafından yakalanan ve mahkemeye çıkarıldıktan sonra salıverilen şahıslar olayla igili açıklamada bulundular Gazeteniz Kocatepe’nin 15.01.2011 tarihli sayısında yayınlanan 'Afyonkarahisar’da kurşunladılar, Eskişehir’de yakalandılar' başlıklı haberle ilgili olarak olayda adı geçen şahıslar cevap ve düzeltme hakkını kullanma talebinde bulundular. Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydiyle, gönderilen [&hellip]

Kurşunlama açıklaması

Şehir merkezinde meydana gelen işyeri ve araç kurşunlama olayının şüphelisi olarak polis tarafından yakalanan ve mahkemeye çıkarıldıktan sonra salıverilen şahıslar olayla igili açıklamada bulundular

Gazeteniz Kocatepe’nin 15.01.2011 tarihli sayısında yayınlanan “Afyonkarahisar’da kurşunladılar, Eskişehir’de yakalandılar” başlıklı haberle ilgili olarak olayda adı geçen şahıslar cevap ve düzeltme hakkını kullanma talebinde bulundular.
Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydiyle, gönderilen metinde belirtilenlerin Emniyet’ten edinilen bilgiler ve gazetemizdeki haber metniyle tamamen örtüşmesine rağmen, kişisel haklara saygı açısından cevap ve düzeltme metnini aynen yayınlıyoruz:
Cevap ve Düzeltme metni:
Gazetenizin 15 Ocak 2011 tarihli nüshasında, 1. sayfasında ve 3. Sayfasında spot olarak ve aynı tarihteki internet sayfanızda yayınlanan “Afyon’da kurşunladılar, Eskişehir’de yakalandılar” başlıklı haber kamuoyunu yanıltıcı ifadeler içermektedir.
1. Söz konusu gazetenizin belirtilen tarihli nüshasının l. ve 3. sayfasında müvekkiller hakkında “Afyon’da kurşunladılar, Eskişehir’de yakalandılar” başlığı ile verilen haberde “3 otomobil ve 2 işyerini kurşunlayan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yakalandı..” haberine yer verilmiştir. Bu haber kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltıcı ifadeler içermektedir. Savcılık tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında müvekkillerin ifadelerine başvurulmuştur. Soruşturma devam etmekte ve eylemin failleri şu an için bilinmemektedir. Devam eden bir soruşturma hakkında suç sabit olmuş ve suçlular yakalanmış gibi haber yapılması basın kanunu ve ilgili yasalara aykırıdır.
2. Savcılık tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma için müvekkillerin ifadelerine başvurulmuş ve müvekkiller Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra salıverilmişlerdir. Ancak şirketiniz gazete ve internetsitesinde yapılan haberlerde henüz yargılama başlamadan, soruşturma aşamasına müvekkillerin suçu işledikleri kanıtlanmış gibi müvekkillerden “3 otomobil ve 2 işyerini kurşunlayan zanlılar” ifadesi ile bahsedilmiş ve yanlış haber yapılmıştır.
3. Yapılan haberlerde müvekkillerin yasal yollarla elde etmiş oldukları silahlar ve bunlara ait mermiler de suç unsuruymuş gibi gösterilmiş ve kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir. Kolluk tarafından yapılan aramalarda ortaya çıkan silah ve mermilerin birçoğu yasalarca izin verildiği ölçüde müvekkillere ait ruhsatlı ve belgeli tabanca ve mermilerdir. Müvekkillerin ruhsatlı tabancalarının yasakmış ve yakalanmış gibi haber yapılması doğru değildir.
4.Ayrıca müvekkiller Afyonkarahisar ilinde herkes tarafından bilinen büyük bir şirketin ve buna bağlı işletmelerin itibar sahibi, saygı duyulan ve kariyer sahibi sahipleri ve yöneticileridir. Tarafınıza ait “Kocatepe” isimli gazetede ve özelliklede haberin yayınlandığı ve sürekli yayında kaldığı “www.kocatepegazetesi.com” adresinde Müvekkillerin elleri kelepçeli yüzleri tanınmalarına ve rencide olmalarına sebep olabilecek fotoğraf ve görüntülerine yer verilmiştir. Bu durum Müvekkillerin itibar ve saygınlıklarının açıkça zedelediği gibi müvekkillerin maddi ve özellikle de manevi olarak ciddi şekilde zarar görmelerine neden olmuş ve olacaktır. Şirketinize ait basın yayın vasıtaları ile yapılan haberlerle Müvekkillerin kişilik hakları saldırıya uğramış ve itibarları zedelenmiştir.!
Kocatepe ne yazmıştı?
15.01.2011 tarihli Kocatepe’de yayınlanan haber metninde ise şu bilgilere yer verilmişti:
Afyonkarahisar’da 9 Ocak’ta Ambaryolu üzerinde bulunan 2 işyeri ile park halindeki 3 otomobili kurşunlayan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmayla Eskişehir’de yakalandı. 13 Ocak tarihli mahkeme kararıyla arama ve el koyma yetkisini kullanan Emniyet güçleri, 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonlardan sonra zanlılar H.D., H.D. ve B.D.’ye ait işyerlerinde 8 şişe bandrolsüz viski, 2 adet faturasız 1 tanesinin namlusu açılmış kurusıkı tabanca, 1 adet 7,65 mm çapında dolu fişek, Çelik Kasa içerisinden 1 adet 9 mm çapında dolu fişek, 25 adet magnum marka Simit Wesson ait dolu fişek elde edildi.
Zanlı H.D. ve diğer zanlı H.D.’nin ikametgahında ise 1 adet ruhsatı bulunmayan tekli kırma av t��feği, bir adet siyah deri cüzdan içerisinde yapışık halde metal polis arması, adet H.D. adına ruhsatlı olan 9 mm çapında şarjörlü Simit Wesson ve tabancaya ait 2 adet şarjör ve 78 adet 9 mm çapında dolu fişek, 89 adet Magnum marka dolu tabanca fişeği, 2 adet faturasız kuru sıkı tabanca, 5 adet defter halinde 1987-1991 yıllarına ait 152 şahsa ait altında borç miktarını gösterir senet defteri ele geçirildi. Zanlı B.D.’nin ikametinde yapılan aramada ise 1 adet Zigana marka 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait şarjör ve 18 adet dolu 9 mm çapında fişek elde edildi. Zanlılar H.D ve H.D.’nin Eskişehir’de yakalandığı sırada yapılan üst aramalarında; taşıma ruhsatlı 1 adet Smith Wesson şarjörlü 9 mm çapında tabanca, Smith Wesson (357) Mag çaplı tabanca ve tabancaya ait 6 adet dolu fişek bulundu. Zanlılardan H.D ve B.D. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındı, diğer şüpheli H.D. ise salıverildi.

Bakmadan Geçme