• Haberler
  • Genel
  • 'Kursağımdan haram lokma geçecekse, Belediye Başkanlığı nasip olmasın'

'Kursağımdan haram lokma geçecekse, Belediye Başkanlığı nasip olmasın'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yatırımlar ve Belediye'nin işleyişi ile ilgili çalışmaları Gazeteniz Kocatepe'ye anlattı. Çoban, Belediye Başkanlığı döneminde mal varlığının arttığına ilişkin iddialar için 'Kursağımdan haram lokma geçecekse Belediye Başkanlığı'nı istemiyorum, nasip olmasın' dedi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yatırımları ve Belediye'nin işleyişini Gazeteniz Kocatepe ekibine anlattı. Belediye yatırımlarının yerinde incelendiği yaklaşık 6 saatlik [&hellip]

“Kursağımdan haram lokma geçecekse, Belediye Başkanlığı nasip olmasın”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yatırımlar ve Belediye’nin işleyişi ile ilgili çalışmaları Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Çoban, Belediye Başkanlığı döneminde mal varlığının arttığına ilişkin iddialar için “Kursağımdan haram lokma geçecekse Belediye Başkanlığı’nı istemiyorum, nasip olmasın” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yatırımları ve Belediye’nin işleyişini Gazeteniz Kocatepe ekibine anlattı. Belediye yatırımlarının yerinde incelendiği yaklaşık 6 saatlik gezide, bir çok ayrıntı dile getirildi.
“TEMİZLİK İŞLERİMİZİ MHP’Lİ MÜTEAHHİT YAPTI”
Söz konusu, siyasetin içinden gelen Belediye Başkanı Çoban olunca, sorulan soru ve alınan yanıt oranı da hayli fazlaydı. Başkan Çoban, soruları, içtenlikle ve net bir şekilde cevapladı. “Mal varlığınızın arttığına dair iddialar var” sorusuna yanıt veren Çoban, “Biz 2012’de 60 trilyonluk, 2011’de 57 trilyon, 2010’da 26 trilyonluk yatırım yaptık. 2009’da 10 trilyon. Geçen sene 133 trilyon para harcadım. Bu harcadığımız paralarda, yaptığımız işlerde bir Allah’ın kulu çıksın desin ki Belediye bizden 10 bin lira istedi, 100 bin lira istedi. Bizim temizlik işlerimizi MHP’li müteahhitler yaptı kaç yıldır. Biz bu dönemdeki kadar hiçbir zaman bu kadar rahat iş yapamadık diye kendi söylüyormuş. Yine diğer müteahhitler de memnun” dedi.
“BAŞARILI
BİR AVUKATTIM”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı olmadan önce başarılı bir avukat olduğunu aktaran Çoban, “Ben nereden alacağım parayı, menfaat sağlasam da mal varlığım artsın. Bana iş yapan adamdan talep edeceğim, değil mi? Bir tanesi çıksın, oldu desin. İş yaparken adam söylemez, iş kaybettikten sonra söylesin. Ben Belediye Başkanı olduğumda 20-21 yıllık avukattım. Başarılı bir avukattım. Afyon’da 21 yıl avukatlık yapmış bir insanın, başarılı bir avukatın malvarlığına bakın, bir de benimkine bakın. Ben Belediye Başkanı olarak avukatlıktan kazandığımın yarısını, belki yarısından daha azını kazanıyorum” ifadelerini kullandı.
“ALMADIM, AKSİNE SATTIM”
Belediye Başkanı olduktan sonra “almadığını”, aksine “sattığını” söyleyen Çoban, “Belediye Başkanı olduktan sonra 1 arsam vardı, kat karşılığı vermiştim. 3 daire aldım, 3ünü de sattım. Oğluma bir gelecek sağlamak için o sermayeyi, daha önce biriken kazancımı da bir ortaklığa verdim. Çocuklarımın bir iş güç sahibi olmasını istedim. Ben ticaret yapamam, Belediye Başkanlığımdan aldığım gelirle yaşayacağım. Yeni bir şey almadığım gibi sattım da. Bu tür şeyler çok kolay söylenebilir. Tapu Dairesi açık. Eskiden Afyon’daki tapuda Afyon’un kayıtları görülüyordu. Şimdi her yerden takip edilebiliyor.” diye konuştu.
“ADAYIMIZA KEFİLİZ” DİYENLER ARAŞTIRSIN
Önceki dönemlerde Afyonkarahisar Belediyesi’nin maddi açıdan zor durumda olduğunu hatırlatan Çoban, Milliyetçi Hareket Partililere de çağrı yaptı. Çoban, şöyle konuştu:
“Eskiden olsa belediye doğru dürüst para ödeyemiyordu, şimdi o kadar para harcıyoruz, bir işte bir şey çıkıyor mu? Pazar yeri ihalesi, Akarçay gibi projeler var, araç gereç aldık. Bir tane bile bir şey çıkmadı. Onu diyenler, (genelde) MHP’liler söylüyor. Bu kadar hassaslarsa, ‘Adayımıza kefiliz’ demişlerdi, o adayın kimlerden ne adla para aldığını araştırsınlar. Ben hangi müteahhitten, hangi işadamından para istemişim? Bir de onlar araştırsın, kimden hangi paralar istendi; alındı mı, alınmadı mı? Menfaat sağlamak istersek bunun 70 türlü yolu var. Yasal olarak da kimse bir şey diyemez. Kimse bir şey bulamaz. Bunun çok çeşitli yolları var. Ama bu dünyada benim içkim yok, karı-kız işim yok, sigaram yok, gece hayatım yok. Önüme gelen porsiyonu yiyemiyorum. Dünyanın serveti olsa ne yapacağım? Bu dünyanın geçici olduğuna, ebedi hayata inanan insanlarız. Kursağımızdan haram lokma geçecekse geçmesin, Belediye Başkanlığı’nda ben para yiyeceksem nasip olmasın, istemiyorum. Ben 6 buçuk yıl İl Başkanlığı yaptım. 4 yıldır belediye başkanıyım. İnsaf.” (Kocatepe)

5 sene az

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, seçilen Belediye Başkanları’nın 5 yıl boyunca hizmet verdiklerini, bu sürenin ise hizmetin çeşitlendirilmesi için yeterli olmadığını söyledi. Çoban, “5 sene az. Zamanla öğreniliyor bu işler. Hem yapıp hem geliştiriyoruz. Geçmişteki arkadaşlar da keşke bizim yaptığımız gibi projeler geliştirip, gelir getirici yatırımlar yapsaydı. Tasarrufu sağlayan çalışmalar yapsaydı. Biz bugün çok daha değişik boyutta olabilirdik. Biz geçmişten gelen borçları ödediğimiz gibi yanlış yapılan şeyleri de değiştirmeye, tasarrufu sağlamaya, Belediye’nin kaynaklarını doğru kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ekip başarısı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendisiyle ilgili olarak söylenen “Belediye Başkanı teknik adam olmalı. Avukattan Belediye Başkanı olmaz” eleştirilerinin hatırlatılması üzerine bu sözlere karşı çıktı. Çoban, “Teknik adamlar ne yapmış mukayese etsinler. Spor aletlerini kendimiz yapıyoruz. Hazır arıtmayı neden çalıştıramamışlar, bitmiş tesis çalıştırılamamış. Başkan önemli değil, ekip çok önemli. Arkadaşlar, teknik adamlar proje getirecek. Belediye Başkanı olarak biz de kaynakların verimli kullanılmasını sağlayacağız, akla yatan projelerin hayata geçirilmesini, Belediye’ye yeni gelir kaynakları oluşmasını sağlayacağız. Belediye Başkanı’nın görevi ekibi arasındaki koordineyi sağlamak, kurumlarla iyi ilişkiler içerisinde çalışmalar sergilemektir” dedi. Çoban, bugün başarılı olarak değerlendirilen birçok büyükşehir belediye başkanının mimar ya da mühendis yani teknik adam olmadığını, ancak başarılı işlere imza attığını örneklerle anlattı.

Toplu ulaşımda çözüm aranıyor

Afyonkarahisar’da toplu ulaşımda hem minibüslerin hem özel halk otobüslerinin bulunduğunu, bunun da doğru bir yaklaşım olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Türkiye’nin hiçbir yerinde hem minibüs hem özel halk otobüsü yok. Çözümü sağlamanız için 363 minibüsçünün 300’ü geçkin bir çoğunluk sağlamanız gerekiyor. Ben otobüse geç diyemiyorum. Çünkü ‘Tüm minibüsler birden uygulamadan kalktığında piyasada minibüs yığılması olacak, fiyatlar aşağı inecek. Minibüsümü satsam, fiyatlar düşecek’ diye düşünüyorlar. Onlara güzel bir alternatif sunduk. Belirlediğimiz önerimizde 1.65 minibüs, 1 otobüs yapıyor. Bu hak kaybı olmayan bir teklif. Değerlendirmelerini, karar vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Genelev kapandı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, genelevin 1 Mart itibariyle kapandığını söyledi. Çoban, İl Emniyet Müdürlüğü’ne de durumun arz edildiğini, konuyla ilgili ruhsatın da iade edildiğini belirtti. Genelevin mülk sahibi olan vatandaşın Belediye’ye müracaat ederek kendi talebiyle orayı kapatmak istediğini söylediğini, orada yeni bir inşaat çalışması yapmayı planladığını belirten Başkan Çoban, “Tamamen kendi talebiyle olan bir durum. Kendisi zaten son birkaç yıldır işinden kar elde edemediğini belirtiyordu. Belediyemize müracaat ederek gerekli işlemler yapıldı. 1 Mart itibariyle de Emniyet orayı mühürledi.” dedi.

“Eski Otogar’daki satışı
devralmak isteyen varsa gelsin”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eski Otogar alanında Alışveriş Merkezi yapımı için yapılan ihalede herhangi
bir kusur bulunmadığını söyledi. Yeni kurulan Girişim A.Ş.’nin ihaleyi çok uygun şartlarla kazandığı iddialarıyla ilgili olarak Çoban,
“Eğer şartlar çok elverişli olarak görülüyorsa, bu elverişli şartlarla almak isteyen varsa gelsin, ihale hakları ona devredelim” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eski Otogar’da satış ihalesi gerçekleştirilen Alışveriş Merkezi’nin yeri ve değeri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’deki büyük firmaların bile o bölgede birim fiyatını yüksek buldukları için yatırım gerçekleştirmediğini söyleyen Çoban, “Belediye burayı neden bu kadar uygun şartlarda sattı eleştirilerine, onu diyenlere bak şöyle söyleyeyim ben. Bu satıştan sonra şirket yetkilileri ile görüştüm. Madem bu şartlar çok elverişli, bu arsayı alanlar bundan çok ciddi kâr edecekler, çok uzun vade ile verildi. Tamam, hemen bugün gelsin şirket devredecek. Hiçbir kâr da istenmiyor. Madem böyle güzel bir imkân var. BU arsanın satışı için daha önce büyük firmalar burayla ilgilendi. Hepsi de birim fiyatları çok yüksek bulup geri çekildi. Esas Holding, Eroğlu Grup ve diğerleri burayla ilgilendi ama sonuç çıkmadı. Yani imkân varsa neden bu Esas Holding gelip girmedi? Eroğlu Holding, başka AVM’ler girmedi? Mesela Nafi Güral bile gelip inceledi. ‘Başkan sen ne satıyorsun burası Beyoğlu’nda bir cadde mi’ dedi. Sorabilirsiniz hepsi geldi inceledi. Şimdi verilen metrekaresi için 1500 lira fiyat da iyi fiyat bizim için” ifadelerini kullandı.
30 BİN METRAKAREDE FEDAKÂRLIK
Eski Otogar’ın bulunduğu arazide Alışveriş Merkezi’nin kendi yönetiminden önce planlandığını kaydeden Çoban, 75 bin metrekarelik alandan 30 bin metrekaresini pazar yeri, yeşil alan ve yol olarak ayırdıklarını belirtti. Çoban, “30 bin metrekareden vazgeçip fedakârlık yaptık. Aynı Emek Tesisi’nde, Kent Meydanı’nda yaptığımız gibi, Mevlevi Parkı’nda Alimoğlu Hamamı önündeki arsayı yıktığımız gibi. Burada da 30 bin metrekarelik alanımızı pazaryeri yapımı, yeşil alan ve yol olarak ayırdık. Orada bir 14 bin metrekarelik bir konut arsamız var. 30 bin metrekarelik de bir alışveriş merkezi ve yeşil alanımız var eskiden planlandığı gibi. Biz burayı metrekaresi 1900 lira olarak satışa çıktık ilk anda” dedi.
BÜYÜK FİRMALAR GELDİ
Bölgede yatırım yapmak isteyen birçok firma olduğunun altını çizen Çoban, şöyle devam etti:
“Esas Holding geldi, Sabancı ailesinin. Eroğlu AVM geldi. Başkaları geldi. MASS AVM geldiler. Herkes fiyatının pahalı olduğunu ifade ettiler. Biz 1900 lira çıktık satılmadı. 1550’den çıktık satılmadı. En son 1500’den çıktık. Bu usul gereğidir. Bu da Afyon’da yaklaşık öğrendiğimize göre yüz ortaklı bir şirket tarafından satın alındı. Afyon’da hep birliktelik olmuyor diye yakınılır. İnşallah ona güzel bir örnek olur. Kaldı ki ben tüm ihalelerimi hem gazetelere veriyorum; hem internette yayınlıyorum haber olarak, hem de kendim haber yaptırıyorum. Arkadaşlar böyle bir yer satılıyor diye. Eskiden belediye bir yeri satacağı zaman mahalli gazetenin birinde çıkar; bunu gören görür duyan duyardı. Biz bilakis haber yaptırıyoruz. Sağa sola bilgi veriyoruz. Mesela ben Esas Holding’le kendim görüştüm. Eroğlu Holding Loft’un, Colins’in sahibi. Büyük firma. Hepsi gelip gidip fiyatı çok pahalı gördüler. Onlara göre 1000 lira civarında olması gerekir (denildi). Biz herşeyi şeffaf şekilde yaptık. Niye ihaleye bir kişi girdi. Birisi girmek istedi de engellendiyse o çok önemli. Böyle bir şey var mı? Yok. İhaleye tek kişi girebilir. Stadyumdaki arsalar da yaklaşık 30-40 parça, çoğunun ihalesine bir kişi girdi. Satılmadıkça fiyat düştü TOKİ vadeyi uzattı. Bu ticaretin kuralı gereğidir. Siz bir şeye ihtiyacınız varsa satışa çıkarsınız. Zaten değerinde ise alıcı gelir hemen alır. Ama 3 ay, 6 ay satılmıyorsa ha demek ki fiyatta bir şey var der biraz indirirsiniz.”
SANAYİ ÇARŞISI BEKLEMEDE
Pazaryeri, Hanımlar Lokali ve Alışveriş Merkezi’nin, eski otogar bölgesindeki trafiği yoğunlaştırıp yoğunlaştırmayacağı sorusuna da cevap veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Pazar yeri orada Çarşamba günleri haftada bir gün çalışacak. Hanımlar Lokali de öyle çok bir yük getirmez. Böyle bir lokal İzmir, İstanbul, Antalya gibi yerlerde olsa tabii çok daha fazla gelen giden olur ama Afyon’un şartları belli. Oraya günlük gelecek hanım sayısının 50’yi, 100’ü, 200’ü geçeceğini ben tahmin etmiyorum. Belki zamanla bu sayı artabilir. Kaldı ki bunların çoğu özel araçla değil toplu taşıtlarla gelip gidecekler. Pazar yeri evet ciddi bir trafiği çeker. Ama zaten şehir yerinde isteniyor pazaryeri ben niye böyle bir yatırımı yapayım. Nereye yapsam o yük zaten olacak. Fuar Alanı’nda kalsa yine aynı trafik oradan geçecek. AVM’de de ciddi otopark yapılacağı için. Aynı zamanda bizim pazaryeri olarak ayırdığımız yerin küçük olmasına yol açtı. Çünkü ben oranın otoparkından faydalanacağımızı düşünerek daha az bir alana orada pazaryeri ayırdım. Yoksa daha fazla ayırmamız gerekli olabilirdi. Orası ana kavşak. Bir de adı üstünde AVM. Sen AVM’yi tutarsan diyelim ki Uydukent’te herhangi bir yere yapsan orası AVM olmaz. Bizim gibi illerde AVM’ler öyle yerler olacak ki her taraftan tek araçla gelinsin. Elbette trafik yükü olur ama çok ciddi rahatsızlık olacağını tahmin etmiyorum. Bir tek pazarın açılacağı günlerde bir yoğunluk olur. Sanayi ile ilgili biz orada bir çalışma yaptık. Esnafımız itiraz etti. Şu an için yapılacak bir şey yok, Sanayi Çarşısı’nın durumu beklemede.” dedi. (Kocatepe)

Karayolları imzada, tarihi yapı için çalışılıyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karayolları’nın Güvenevler Mahallesi’ndeki arazisiyle ilgili olumlu bir sürecin yaşandığını vurguladı. Tarihi evler hakkında da bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Çoban, “Karayollarının müjdesini inşallah yakında vereceğiz. Şu anda Karayolları Genel Müdürlüğü’nde imzalı. Arazimizin tahsis aşaması. Orada bir 26 bin metrekarelik araziyi bize karşılıksız veriyorlar.” dedi.
Şehrin tarihi dokusuyla ilgili çalışmalarının da sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Tarihi evlerde biz 1 trilyon 100 milyar sadece proje parası ödüyoruz. İstanbul Büyükşehir’e yaptırıyoruz, 3 boyutlu, tüm haritası, rölevesi, herşeyi ile bitmek üzere. Sokak sağlıklaştırma işi için. Bundan sonra artık nereye el atacaksınız projesi hazır olacak. Röleve, plan, proje hazır olacak. Hangi sokağa girmek istiyorsunuz, Kültür Bakanlığı, Valilik olsun ya da vatandaşın kendisi. Gelip bizden ben cephemi iyileştireceğim dediği anda projeyi hemen alıp yapacak. Hiç uğraşmayacak yani. Elbette bu o bölgenin kurtulması demek” diye konuştu.

“Daha önce de Bakanlar vardı…”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun gerçekleştirdiği icraatlar, Belediye’ninmiş gibi sunuluyor” eleştirilerine tepki gösterdi. Çoban, daha önce de Afyonkarahisar’dan Bakan makamındaki siyasetçilerin çıktığını; ancak böyle yatırımların gelmediğini belirtti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’da yapılan icraatlarla ilgili yöneltilen “Bakan Eroğlu’nun projelerini Belediye sahipleniyor” eleştirilerine dair düşüncelerini açıkladı. Çoban, proje üretmenin çok önemli olduğunu, proje üretilmediği takdirde herhangi bir yatırımın gelmesinin mümkün olmadığının altını çizdi. Çoban, şöyle konuştu:
“(Adaylık dönemimizde) hiç kimse ‘Bunlar Bakanlık projesi, Veysel Bey yapacak’ demiyordu. Bunların hepsi palavra yapamaz deniyordu. 26 Ağustos Tabiat Parkı 650 bin metrekarelik gölet olacak. Spor Kompleksi Afyon’un neresinde? Müze’den bahsediyor 25 trilyon liralık bir yatırım. Böyle demiyordu hiç kimse, yapamaz diyordu. Akarçay’ı anlatayım. Ne dediler önce olmaz dediler. Başladık Akarçay’da su mu var dediler. Neyini yapıyorsunuz dediler. Sırf bu dedikoduyu önlemek için biz orada Ağustos ayında su tuttuk. 2012’de Afyonkarahisar’da Mayıs’tan itibaren hiç yağmur yağmadı. Bakabilirsiniz Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos. Eylül, Ekim’de bir yalandan yağış oldu. Biz Ağustos ayında Akarçay’da su tuttuk. Doldurduk zirveye kadar. Biz bunu doldurunca barajdan su bıraktılar denildi. Normalde Akarçay’ın kendi içerisinde sağa sola köylülerin bentler yapmaları yasak. Akarçay olmasa da DSİ’ye ait tüm derelerde herhangi bir bent yapılması yasak, Çobanlar’da da yıktı DSİ. Bir bent yaparak oradan kendi beldesine, ilçesine su götürmesini DSİ yasaklıyor. Akarçay da böyle olunca o bentler yıkıldı. O su kendi kendine doldu Akarçay’a. Bu tesis için Veysel Bey’in bakanlığı döneminde 15 trilyon para aktarıldı. 25 trilyondu toplam. Üzerine 10 trilyonu biz ödedik. Kredi filan kullanmadık, nakit. Akarçay için 33 milyon TL harcadı Veysel Bey. Biz yatırımlar artınca Akarçay için 12 trilyon lira harcadık. Diyelim ki bakanlık yatırımları. Veysel Bey geçen dönem de bakandı. Veysel Bey 2007’de bakan oldu. Neden böylesi yatırımlar yapılmadı? Proje üretirseniz, çalışırsanız, diyaloğunuz iyi olursa yatırımlar gerçekleşir. Bunları gerçekleştirmek de bir başarıdır”
“ZAFER ORMANI, HIDIRLIK YOLU, AKARÇAY BANA AİT”
Afyonkarahisar’da önceki dönemlerde çeşitli siyasi partilerin bakan çıkardığını hatırlatan Çoban, “Abdülkadir Akcan da bakandı. Öncesinde İsmet Atilla da bakandı. Öncesinde İbrahim Özsoy da bakandı ve Belediye Başkanı kendi partisindendi. Sayın Akcan’ın Akarçay kendi düşüncesi ise ben duymadım. Peki Afyon’da duyan var mı? Bir bakanın Afyon’da Akarçay’ı şöyle yapacağım dediğini duyan var mı? Ben her yerde söylerim Spor Kompleksi düşüncesi Sait Açba’ya aittir. 26 Ağustos Tabiat Parkı düşüncesi Veysel Eroğlu’na aittir. Seçim projelerine bunu koy diye bana önerdiler. Zafer Ormanı, Hıdırlık Yolu ve Akarçay Projesi bu garibe aittir. Hiçbir kimse bana bunları önermemiştir. Önerse şu arkadaş önerdi derim. Ben hiçbir siyasiden bugüne kadar Akarçay’a rekrearasyon alanı yapalım diye ağzından duymadım. Eğer söylemişse de bizden öncede fark etmişse tebrik ederim. İyi bir şey düşünmüş derim” ifadelerini kullandı.
“ÖNEMLİ OLAN YAPTIRMAKTIR”
Projelerin ortaya konulmasının ve başarıya ulaşmasının öneminin üzerinde duran Başkan Çoban, bu projelerin kabul ettirilmesini sağlamanın da mühim olduğuna dikkat çekti. Çoban, “Velev ki Akarçay’ın tamamını Bakan yapsın. Belediye hiçbir kuruş para harcamasa. Şu arıtma tesisinin tamamını Bakan yapsa. Önemli olan bunu yaptırmaktır. Niye kendi dönemlerinde yapılmadı? Niye geçmiş dönemlerde arıtma kurulmadı da Eber’e günde 40 bin metreküp arıtımsız suyu göndererek doğayı katlettik. Niye yaptılar bunu? Zafer Ormanı herkesin gördüğü yerdeydi. Ama kimse görmedi. Orayı o hale getirmek bize nasip oldu” dedi.
ÖZEL BİR FON YOK
Kamuoyunda “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon’a para aktarıyor” şeklinde bir algılamanın doğduğunu belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu durumun “iddia”dan ibaret olduğunu kaydetti. Çoban, şöyle devam etti:
“60 trilyon lira yatırım yapmışız geçen sene. Bu 60 trilyon lira içerisinde Bakanlık’tan, Başbakanlık’tan herhangi bir yerden gelmiş 600 bin TL yoktur. 2012 yılı yatırım 60 trilyon. 600 bin lira yoktur herhangi bir yerden gelen. Tamamen kendi kaynaklarımızla yaptık. Ekstra bir destek yok, İller Bankası’ndan ne geliyorsa o. Kamuoyu araştırması yapan bazı arkadaşlarımız da rastlıyorlar. Durum nasıl deniyor, vatandaş çok iyi diyor. Bakan veriyor, Başbakan veriyor Belediye Başkanı tabi yapacak bunları deniyor. Kamuoyunda böyle bir algı var. Biz 2012’ye kadar ortak projeler yaptık. 2012’ye kadar dediğim gibi ben sadece arıtma tesisi için bakanlıktan para aldım. 15 trilyon sadece arıtma için. Hayvan barınağı için 250 bin lira bir destek aldık. Ama o yatırım bir milyon 250 bin TL’ye mal oldu. Bunun dışında ben hiçbir bakanlıktan herhangi bir destek almadım. Belediye olarak diğer bütçelerden kaynak almaya da ihtiyacımız yok. Afyonkarahisar Belediyesi’ni Allah’ın izniyle kendi işini kendisi görebilir bir hale getirdik. Bu mali düzeni sağladık. Madem yatırımların arkasında Bakan varsa bugün yapılanlar daha önce de yapılsaydı. İsmet Atilla Bey bakanken fonlar vardı. Mahalli İdareler Fonu vardı. Bakanlıktan direk para aktarabiliyordu. Şimdi öyle bir fon yok. Tüm fonlar kaldırıldı. Biz bunlara rağmen bu yatırımları başarıyla gerçekleştirebiliyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme