Kurs yağmuru – Kocatepe Gazetesi

Bir ilki yaşayan yeşil futbol sahaları UEFA-A, UEFA-B ve Grassroots- C Lisans futbol antrenör kurslarına ev sahipliği yapıyor. Kurs hocaları Yücel Uyar, Ömer Kaner, Muammer Birdal, Nedim Karadeniz Uefa- A Ve B Kurslarını Yönetirlerken, Osman Öngen ile Aykut Canik De Grassroots- C Lisans Kursunda görev yapıyorlar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çeşitli merkezlerde düzenli ve periyodik [&hellip]

Kurs yağmuru

Bir ilki yaşayan yeşil futbol sahaları UEFA-A, UEFA-B ve Grassroots- C Lisans futbol antrenör kurslarına ev sahipliği yapıyor. Kurs hocaları Yücel Uyar, Ömer Kaner, Muammer Birdal, Nedim Karadeniz Uefa- A Ve B Kurslarını Yönetirlerken, Osman Öngen ile Aykut Canik De Grassroots- C Lisans Kursunda görev yapıyorlar

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çeşitli merkezlerde düzenli ve periyodik olarak açılan UEFA-A ve UEFA-B kursları Afyonkarahisar futbol tarihinde bir ilk olmak üzere 11 Ağustos’tan itibaren bu kez Afyonkarahisar’da başladı. Bu kursların yanı sıra TÜFAD Afyonkarahisar Şubesi- TFF organizasyonuyla Grassroots C lisans kursu da aynı tarihte başladı.
Sabahları teorik, öğleden sonraları da pratik olarak işlenen derslerde kursiyerler, ülkemizde çağdaş futbolun nasıl oynanması gerektiğine dair bilgiler alıyorlar. İşlerinde ustalaşmış kurs hocalarının performansları, sıcak havaya rağmen hiç eksilmiyor.
Kurs hocalarından Ömer Kaner yıllar önce hava tugayında askerken Afyonspor’un antrenmanlarına katılmıştı. Ömer Hoca yıllar sonra UEFA –A kursu hocası olarak yine burada olmaktan oldukça memnun görünüyor. Ömer Hoca, “Afyon, merkezî bir yerde, oteller ve spor tesisleri yönünden de oldukça iyi, bu nedenlerden kursları Afyon’da açmayı terch ettik” diyor. Afyonspor’un Terfi Ligi’den çıkıp da 2. ligin ilk aylarını yaşadığı ve Agah Bıyıkoğlu’nun teknik direktörlüğü sırasında mor- beyazlı formayı giyen Nedim Karadeniz de UEFA-B kursunun hocalarından birisi. Kurs hocalarından Muammer Birdal ile Nur Mustafa Gülen hocalar da bütün bilgi ve birikimlerini yorulmadan usanmadan kursiyerlere aktarıyorlar. Yücel Uyar Hoca da her iki kursun kusursuz ve aksamadan işlemesi için gereken neyse yapıyor.
Grassroots-C kursunu yöneten Osman Öngen Hoca da yılların deneyim ve birikimini kursiyerlere ustalıkla aktarıyor. Bu kursa devam eden Afyonkarahisarlı kusiyerler de var. TÜFAD şube başkanı Mustafa Keser başta olmak üzere Mehmet Dönerkaya ve Veysel Dalgıç kursun başarılı geçmesi için sahadan ayrılmıyorlar. Kurslar bu hafta yapılacak sınavlardan sonra bitecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme