• Haberler
  • Genel
  • Kurbanlık çok, hareket yok – Kocatepe Gazetesi

Kurbanlık çok, hareket yok – Kocatepe Gazetesi

Çayırbağ Hayvan Pazarı'nda kurbanlık hayvan satış dönemi başladı. Hayvan sahipleri, fiyatların düşüklüğünden şikayetçi Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlarını satmak isteyenler de, kurbanlık hayvan almayı düşünenler de Çayırbağ Hayvan Pazarı'na koştu. Afyonkarahisar'ın yanı sıra bölgedeki il ve ilçelerden de Çayırbağ'a gelen hayvan sahipleri, piyasanın henüz kendilerini tatmin edecek fiyatları görmediğini belirtti. Hayvan sahipleri, 'Büyükbaşları, kilosu [&hellip]

Kurbanlık çok, hareket yok

Çayırbağ Hayvan Pazarı’nda kurbanlık hayvan satış dönemi başladı. Hayvan sahipleri, fiyatların düşüklüğünden şikayetçi

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlarını satmak isteyenler de, kurbanlık hayvan almayı düşünenler de Çayırbağ Hayvan Pazarı’na koştu. Afyonkarahisar’ın yanı sıra bölgedeki il ve ilçelerden de Çayırbağ’a gelen hayvan sahipleri, piyasanın henüz kendilerini tatmin edecek fiyatları görmediğini belirtti. Hayvan sahipleri, “Büyükbaşları, kilosu 9 liradan satıyoruz. En besili hayvanı, 3000-3500 liraya alıcı buluyor. Kilogramı 10 liraya çıksa, bir nebze olsun rahatlayacağız. Bu yıl hayvan çok. Geçen Kurban’dan kalan hayvanları da satmaya çalışıyoruz. Ama alıcı da yok” dedi.
BAYRAM YAKLAŞTIKÇA
PİYASA CANLANIR
Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ise Çayırbağ Hayvan Pazarı’nda durumun şimdilik normal olduğunu belirtti. Mühsürler, “Eğitim-öğretim yılı yeni açıldı. Çoğu kişi, çocukları için okul masrafı yaptı. Kurban Bayramı’na da daha iki hafta gibi bir süre var. Hayvanın çok olması, satın alacaklar açısından olumlu. Demek ki bu yıl, fiyatlar çok yükselmeyecek. Bayram’a bir hafta kala piyasa canlanır. Ayrıca diğer bölgelerle de iletişim halindeyiz. Hayvanların kilosunun 16-17 lira olduğu iller var. O bölgelerdeki alıcılar da ilimize yönelebilir” diye konuştu. (Murat Arısoy’un haberi)

Bakmadan Geçme