Kurban’da, hayvan bulamama sıkıntısı olur

Hayvan Pazarı’nın kapalı olması pazarda fiyatların düşmesine neden oldu. Hayvanların az olması, fiyatların yükselmesini engelliyor. Kurbanlık alınacaksa hemen alınmasından yana olan pazar esnafı, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Fiyatlar Kurban’a afaki olacak. Şimdi 2 Bin 500 Lira olan hayvan Kurban Bayramı’na yakın 3 Bin 500 Lira”http://m.kocatepegazetesi.com/” olur diye vatandaşa uyarıda bulunuyor. Pazar esnafından Ali İhsan Yavuz, şimdi kurbanlık hayvan almanın [&hellip]

Kurban'da, hayvan bulamama sıkıntısı olur

Hayvan Pazarı’nın kapalı olması pazarda fiyatların düşmesine neden oldu. Hayvanların az olması, fiyatların yükselmesini engelliyor. Kurbanlık alınacaksa hemen alınmasından yana olan pazar esnafı, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Fiyatlar Kurban’a afaki olacak. Şimdi 2 Bin 500 Lira olan hayvan Kurban Bayramı’na yakın 3 Bin 500 Lira”http://m.kocatepegazetesi.com/” olur diye vatandaşa uyarıda bulunuyor.

Pazar esnafından Ali İhsan Yavuz, şimdi kurbanlık hayvan almanın tam zamanı olduğunu dile getirdi. Yavuz, “Pazarların kapandığı bu dönemde etin ucuzlamaya yakın olduğu günlerde hayvan alımı olumlu bir davranış olur” dedi.
Hayvanın fiyatını kilosuna bağlı olduğunu belirten Yavuz, “Hayvan alınırken kilo baz alınır. Mesela 100 kiloluk bir hayvan bin 700 Lira civarında şu anda. Bunlar normal fiyatlar. Koyunlarda fiyatlar pahalı, 600 Lira’dan başlıyor fiyatlar” diye konuştu. Yavuz ayrıca şap nedeniyle kapalı olan hayvan pazarının bir an önce açılmasını beklediklerini bildirdi.
Başka bir Pazar esnafı Hamza Akdoğan ise, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Kurbanlık hayvan alan kârlı olur. Alamayanlar veya almayanlar hayvan olmadığı için kurbana sıkıntı çekebilir. Parası olsa bile hayvan bulamayabilir. Üretci yem pahalı olduğu için hayvan beslemek istemi-yor” ifadelerini kullandı.
Pazardaki fiyatlara değinen Akdoğan, “150 kilogram gelen bir hayvan ortalama 2 Bin 300 Lira ile 2 Bin 500 Lira arasında değişir. Bu fiyatlar bir hafta sonra değişir. Kurban’a 3 Bin 500 olur. Çünkü piyasada şap hastalığı olduğu için pazarlarda kapalı. Dışarıdan esnaf da gelmiyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme