Kurban’da gebe ve damızlık kesmek yasak

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Kurban Bayramı’nda nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin 19 maddelik karar metnini yayınlayarak ilgili makamlara gönderdi. Resmî kurumların yanı sıra kırmızı et kesimhanelerine de gönderilen kararda geçici kurban satış yerlerinin 17 Ağustos’tan itibaren hayvan alım ve satımına açılması tebliğ edildi.SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYVANCILIK VURGUSUVeteriner hekimlerin görevlendirilmesi, kurban kesim yerlerindeki genel temizlik gibi konuların [&hellip]

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Kurban Bayramı’nda nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin 19 maddelik karar metnini yayınlayarak ilgili makamlara gönderdi. Resmî kurumların yanı sıra kırmızı et kesimhanelerine de gönderilen kararda geçici kurban satış yerlerinin 17 Ağustos’tan itibaren hayvan alım ve satımına açılması tebliğ edildi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYVANCILIK VURGUSU
Veteriner hekimlerin görevlendirilmesi, kurban kesim yerlerindeki genel temizlik gibi konuların da yer aldığı maddeler arasında damızlık hayvanların kesilmemesine ilişkin karar da yer aldı. İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu’nun kararına göre sürdürülebilir hayvancılık için gebe büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleri engellenecek, damızlık dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimi ile ilgili 2013 yılında alınan yasak, devam edecek.
KARARLARA MUHALEFETE CEZA VAR
Komisyon’un aldığı kararların aksine hareket edenlerin cezalandırılacağı belirtilen tebliğde şöyle denildi:
“Komisyon kararlarımızın aksine hareket edenler hakkında 5996 sayılı Kanun’un 36 ve 42’nci maddeleri, Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nun 177 ve 256’ncı maddeleri, Çevre Kanunu’nun 20 ve 24’üncü maddeleri ile 5199 sayılı kanunun 10, 12 ve 14’üncü maddeleri uyarınca tatbikat yapılmasına karar verilmiştir.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme