• Haberler
  • Genel
  • Kurban belirlenen yerlerde kesilebilecek – Kocatepe Gazetesi

Kurban belirlenen yerlerde kesilebilecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer'in başkanlığında toplandı. Komisyon, şehir içindeki kurban kesim yerlerini belirledi Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer'in başkanlığında, İl Müftülüğü'nde toplandı. Komisyon, Çayırbağ'daki Canlı Hayvan Pazarı'nın kurban satış yeri olarak belirlenmesine karar verdi. Komisyon toplantısında alınan kararlara göre kurban kesim yerleri de belirlendi. Kurban kesimi için [&hellip]

Kurban belirlenen yerlerde kesilebilecek

Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’in başkanlığında toplandı. Komisyon, şehir içindeki kurban kesim yerlerini belirledi

Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’in başkanlığında, İl Müftülüğü’nde toplandı. Komisyon, Çayırbağ’daki Canlı Hayvan Pazarı’nın kurban satış yeri olarak belirlenmesine karar verdi. Komisyon toplantısında alınan kararlara göre kurban kesim yerleri de belirlendi.
Kurban kesimi için Belediye tarafından görüntü ve çevre kirliliğinin önlenmesi için tedbir alınması kaydıyla Hamidiye Semt Pazarı, Harb-iş Semt Pazarı Fuar Alanı, Çavuşbaş Semt Pazarı, Sahipata Semt Pazarı, Kasaplariçi, Uydukent Semt Pazarı, Karşıyaka Semt Pazarı ve özel kombinalar uygun görüldü.
HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİLECEK
Komisyonda alınan kararlar şöyle:
“Kurban kesim yerlerinde, sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara uyulacak ve hayvana eziyet ve işkence yapmadan kesilmesi sağlanacaktır. Konu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, veteriner hekimlerince ve Belediye Zabıta Müdürlüğünce takip edilecektir. Kurban kesilen mezbaha ve kombinalar, kurban kesim süresince en az bir muayene veteriner hekimi bulunduracaklardır. Kasaplar tarafından, kurban derilerinin yaralanmadan yüzülmesine çalışılacak ve zayi olması önlenecektir.Toplu Kurban Kesimi yapılan yerlerde oluşacak atıklar, herhangi bir kirliliğe neden olmadan bir arada toplanması, çöp döküm sahasına taşınması ve üzeri toprakla kapatılmak suretiyle gömülmesi Belediye tarafından sağlanacaktır.Kendi imkânlarıyla kurban kesen vatandaşlarımız, kurban atıklarını çöp bidonlarına ve kanalizasyonlara atmayacaklar poşetlere koyarak, çöp toplama araçlarına teslim edeceklerdir. Kurban Bayramı günlerinde denetim, Belediye Zabıtaları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerince yapılacaktır. Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen yerler dışında, uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar, Belediye Zabıtalarınca tespit edilerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilecek ve 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri gereğince ceza uygulanacaktır. Kurban kesim belgesi olmayan veya usulüne uygun olmayan şekilde kesim yapanlar, Belediye Zabıtalarınca tespit edilerek, İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirilecek ve 5199 Sayılı hayvanları koruma kanununa göre işlem yapılacaktır.Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, lüzumu halinde ehliyetli kasap yetiştirmek için, Halk Eğitim Müdürlüğünce kurs açılacak ve bu konuda komisyon gerekli desteği sağlayacaktır.Türk Hava Kurumuna bir yazı yazılarak, kurban kesim yerleri bildirilecek ve kurban derileri konusunda gerekli tedbiri alması istenecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme