Kurban Bayramı 'lokum bayramı' oldu

Uzun Kurban Bayramı, Afyonkarahisar’daki lokum üreticilerinin de yüzünü güldürdü. Afyonkarahisar’ın önde gelen lokumcuları, bu bayram daha çok ürün sattıklarını belirttiler 9 günlük Kurban Bayramı’nda yapılan alışveriş, Afyonkarahisar’daki lokum üreticilerini memnun etti. Özellikle öğrencilerin Bayram öncesinde ve Bayram sırasında ailelerine, eş-dost ve tanıdıklarına Afyon Lokumu götürmek istemesi, satışları artırdı. Altınay Şekerleme işletmecisi Ömer Altınay, lokum satışlarının [&hellip]

Kurban Bayramı “lokum bayramı” oldu

Uzun Kurban Bayramı, Afyonkarahisar’daki lokum üreticilerinin de yüzünü güldürdü. Afyonkarahisar’ın önde gelen lokumcuları, bu bayram daha çok ürün sattıklarını belirttiler

9 günlük Kurban Bayramı’nda yapılan alışveriş, Afyonkarahisar’daki lokum üreticilerini memnun etti. Özellikle öğrencilerin Bayram öncesinde ve Bayram sırasında ailelerine, eş-dost ve tanıdıklarına Afyon Lokumu götürmek istemesi, satışları artırdı.
Altınay Şekerleme işletmecisi Ömer Altınay, lokum satışlarının Bayram boyunca iyi bir seyir izlediğini belirtti. Altınay, “Tatil süresinin uzun olması nedeniyle satışlar bir hayli iyi. Öğrenci arkadaşların kendi ailelerinin yanına bayramlaşmaya giderken yapmış olduğu alışveriş, bunun yanı sıra Afyonkarahisar’daki esnaf arkadaşların kurbanı kestikten sonra almış oldukları lokum ve dönüş zamanı yapılan alışveriş iyiydi. Kendi açımızdan ve satışlar açısından, diğer bayramlara nazaran iyiydi. Geçen bayramın iki katı satış yapıldı.” dedi.
Kaymaklı lokum revaçta
Altınay, en çok satın ürünler hakkında da bilgi vererek “Afyon’un sembolü olarak bilinen kaymaklı lokum, kaymaklı şeker, sultan lokumunun Antep fıstıklı-kaymaklı olan çeşidi, fındıklı lokum, çifte kavrulmuş lokum, pişmaniye en çok satılan ürünlerimiz arasında” diye konuştu.
Esnaf kişi, dürüst ve
güleryüzlü olmalı
Yayla Şekerlemeleri’nin sahibi Ahmet Öztaylan da bayramdaki satışlardan memnun kaldığını kaydetti. Öztaylan, sadece lokum üretenlerin değil, tüm esnafın uyması gereken kuralları şöyle özetledi:
“Esnaf kişi kanaatkâr olacak, zanaatkâr olacak, dürüst olacak, güleryüzlü olacak. Kanaatkâr olacak, elindeki ile yetinmeyi bilecek. Zanaatkâr olacak, yeni bir ürünü ortaya koymak için çalışacak. Dürüst olacak ki herkes ona güvensin. Güleryüzlü olacak ki ürününü satabilsin. Bir de istikrar gerekiyor. Birçok işkolu deneneceğine bir işkolunda ilerlemeye çalışılmalı. Bunların hepsini yerine getirdiğiniz zaman satış, kendiliğinden gelir.”
Bayrama özel ürünler
Mirimoğlu Şekerleme’nin sahibi İsmail Özbay ise Kurban Bayramı ve uzun tatil nedeniyle satışlarda artış olduğunu kaydetti. Özbay, “Geçen bayrama göre daha iyi bir satış yakaladık. Tatilin uzun olması nedeniyle bayrama gidişte ya da bayramdan dönüşte lokum alımı arttı. Bazı vatandaşlar grup hâlinde Afyonkarahisar’ı gezip yakınlarına götürmek için lokum aldı.” diye konuştu. Özbay, Kurban Bayramı’na özel kestaneli lokum, tahinli kaymak şekeri, çikolata kaplı lokum gibi mamüller ürettiklerini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme