Kurban Bayramı için tedbir alındı

Afyonkarahisar Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların rahat etmesi için tedbir aldı Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Kurban Bayramı’nda uygulanacak tedbirler açıklandı. Muhtemel su, yol ve kanalizasyon arızalarının tamiri ve giderilmesi bakımından bayram süresince uzman kadro bulunduracak. Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri de çıkabilecek her türlü yangın ve doğal felaketlere karşı görevi başında olacak.Bayram öncesi ve bayram süresinde Zabıta Müdürlüğünde [&hellip]

Kurban Bayramı için tedbir alındı

Afyonkarahisar Belediyesi, Kurban Bayramı’nda
vatandaşların rahat etmesi için tedbir aldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Kurban Bayramı’nda uygulanacak tedbirler açıklandı. Muhtemel su, yol ve kanalizasyon arızalarının tamiri ve giderilmesi bakımından bayram süresince uzman kadro bulunduracak. Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri de çıkabilecek her türlü yangın ve doğal felaketlere karşı görevi başında olacak.
Bayram öncesi ve bayram süresinde Zabıta Müdürlüğünde izinler kaldırıldı. Günün her saati Zabıta ekipleri görevlerini aralıksız sürdürecek. Bunun yanında temizliğin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce tedbirler alındı. Bayram öncesinde özellikle yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırıldı. Vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için sıhhi işyerlerine gerekli kontroller yapılıyor.
EKMEK SORUNU YAŞANMAYACAK
Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişin sağlanması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanmakta. Alışverişlerinin genelde yoğunluğunun semt pazarlarında olması bakımından semt pazarında tedbirler alındı. Bayram öncesini fırsat bilerek ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyarlar semt pazarına gönderilecek. Vatandaşın ekmek sıkıntısı çekmemesi için bayram süresince her gün ekmek çıkacak.
Kurban öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları ve kurban hizmetleri komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde (hayvan pazarında) alım ve satımların yapılmasına; kurbanların Belediye Veteriner hekimi ve Zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

NEREDE KURBAN
KESİLECEK?
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurban kesim yerleri de belirlendi. Buna göre
Hamidiye Semt pazarı, Harb-iş semt pazarı, Fuar alanı, Çavuşbaş Semt pazarı, Sahipata semt pazarı, Uydukent Semt pazarı, Karşıyaka semt pazarı, Kasaplar içi, Özel Kombinalar’da kurban kesilecek.

ŞİKAYETLER NEREYE YAPILACAK?

Kurban kesim belgesi olmayan ve usulüne uygun olmayan şekilde kesim yapanlar Belediye zabıtasınca tespit edilerek, İl Çevre ve Orman ve İl Tarım Müdürlüklerine bildirilecek ve 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre işlem yapılacak. Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecek. Bu konularda vatandaşlarımız; her türlü şikayetlerini günün 24 saatinde Alo Zabıta 15 3veya 214 42 55’den nöbetçi zabıtaya bildirebilecekler.

Otogarla ilgili şikayetler için : 229 90 30 nolu telefon
Temizlikle ilgili şikayetler için : 214 42 55 veya 153
Su arıza işleri : 214 15 80
Otobüs işleri : 214 15 63
İnşaat kanalizasyon : 214 42 55
Yangın ve afetler : 110
ALO CENAZE : 188

Bakmadan Geçme