• Haberler
  • Genel
  • Kurban Bayramı hazırlıkları tamam – Kocatepe Gazetesi

Kurban Bayramı hazırlıkları tamam – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu, 18 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen’in Başkanlığında İl Müftülüğü'nde toplandı. Kurban Bayramı için gerekenler planlanarak ihtiyaç duyulan önlemler alındı Toplantıda geçen yıl ki komisyon kararları değerlendirilerek Kurban Bayramı öncesinde gerek görülen kararlar alındı.CADDE VE SOKAKLARDA KESİM YOK İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca Çayırbağ beldesi Canlı Hayvan Pazarı'nın [&hellip]

Kurban Bayramı hazırlıkları tamam

Afyonkarahisar Kurban Hizmetleri Komisyonu, 18 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen’in Başkanlığında İl Müftülüğü’nde toplandı. Kurban Bayramı için gerekenler planlanarak ihtiyaç duyulan önlemler alındı

Toplantıda geçen yıl ki komisyon kararları değerlendirilerek Kurban Bayramı öncesinde gerek görülen kararlar alındı.
CADDE VE SOKAKLARDA KESİM YOK
İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca Çayırbağ beldesi Canlı Hayvan Pazarı’nın kurban satış yeri olarak kullanımı uygun görüldü. Kurban Kesim yerleri olarak; il merkezinde Hamidiye Semt Pazarı, Harb-iş Semt Pazarı, Fuar Pazar Yeri, Çavuşbaş Semt Pazarı, Sabipata Semt Pazarı, Kasaplar içi, Uydu Kent Semt, Pazarı, Karşıyaka semt pazarı, Özel Kombinalar, tespit edildi. Bu kesim yerlerine ilaveten, Hıfzısıhha Kurulunun belirlediği hijyenik şartlara uygun olmak şartıyla müstakil bahçeye sahip evlerin bahçelerinde kesim yapılabilecek. Bu yerler dışında cadde ve sokaklar gibi yerlerde kesim yapılmayacak ve bu konuda Belediye Zabıtalarınca gerekli önlemler alınacak.
TÜM KURALLARA UYULACAK
Kurban kesim yerlerinde, sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara uyulacağı, hayvana eziyet ve işkence yapmadan kesimin sağlanacağı da komisyon kararları arasında yer alıyor. Konunun takibi Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, veteriner hekimlerince ve Belediye Zabıta Müdürlüğü’nce takip edilecek. Kurban kesilen mezbaha ve kombinalar, kurban kesim süresince en az bir muayene veteriner hekimi bulunduracak. Muayene veteriner hekimi bulundurmayanlara kesim izni verilmeyecek. Kasaplar tarafından, kurban derilerinin yaralanmadan yüzülmesine çalışılacak ve zayi olması önlenecek.
BAYRAMDA DENETİM SÜREKLİ
Toplu kurban kesimi yapılan yerlerde oluşacak atıklar, kirliliğe neden olmadan bir arada toplanıp, çöp döküm sahasına taşınıp üzeri toprakla kapatılmak suretiyle gömülecek. Bu iş Belediye tarafından gerçekleştirilecek. Kendi imkânlarıyla kurban kesen vatandaşlar, kurban atıklarını çöp bidonlarına ve kanalizasyonlara atmak yerine poşetlere koyarak, çöp toplama araçlarına teslim edecekler. Kurban Bayramı günlerinde denetim, Belediye Zabıtaları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İl Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerince yapılacak. Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen yerler dışında, uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar, Belediye Zabıtalarınca tespit edilerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilecek. 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri gereğince ceza uygulanacak.
BÜYÜKBAŞ 130
KÜÇÜKBAŞ 60 TL
Kurban kesim belgesi olmayan veya usulüne uygun olmayan şekilde kesim yapanlar, Belediye Zabıtalarınca tespit edilecek. Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü’ne bildirilenler 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre işlem yapılacak. Ehliyetli kasap yetiştirmek için, Halk Eğitim Müdürlüğü’nce kurs açılarak bu konuda komisyon gerekli desteği sağlayacak. Kurban kesimiyle ilgili olarak kasapların alacağı ücret büyükbaş hayvan için 130 TL, küçükbaş hayvan için 60- TL’ yi geçmeyecek. Kurban kesim yerlerinde oluşabilecek kazalara karşı, Sağlık Müdürlüğünce, acil yardım tedbirlerinin alınması sağlanacak. Kurban satış yerleri olarak belirlenen Çayırbağ beldesinde gerekli emniyet tedbirleri Jandarma Komutanlığınca sağlanacak.
KÜPE VE PASAPORTLAR TESLİM EDİLECEK
Kurban olarak kesilen sığır cinsi hayvanlara ait kulak küpesi veya pasaportların ilgili görevliler tarafından 31 Ekim 2014 gününe kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilmesi ve kurban sayılarının bildirilmesi gerekiyor. Kurban kesim hizmetleriyle ilgili alınan kararlar, mahalli basın televizyon aracılığıyla ve İl Müftülüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce görevlendirilecek personel marifetiyle vaazlarda da işlenmek suretiyle duyurulması sağlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme