'Kurban bağışı insanlığa ve İslam'a hizmet'

Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, kurbanın yakınlaşmak manasına geldiğini, Kurban Bayramı'na karşı olumsuz algı oluşturulmasına müsaade edilemeyeceğini aktardı.'İNSANLAR ARASI BAĞ KURULUYOR'Yurt dışında ve yurt içinde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vekâletle kurban organizasyonunda uzun yıllar sofralarında et görmeyen ailelerle karşılaşıldığını belirten Özer, 'Kurban bağışları ile kurban kelimesinin manasına uygun şekilde insanların [&hellip]

Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, kurbanın yakınlaşmak manasına geldiğini, Kurban Bayramı’na karşı olumsuz algı oluşturulmasına müsaade edilemeyeceğini aktardı.
“İNSANLAR ARASI
 BAĞ KURULUYOR”
Yurt dışında ve yurt içinde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vekâletle kurban organizasyonunda uzun yıllar sofralarında et görmeyen ailelerle karşılaşıldığını belirten Özer, “Kurban bağışları ile kurban kelimesinin manasına uygun şekilde insanların hem birbiri ile hem de İslamiyet ile yakın bir bağ kurulmaktadır. Afrika’da Arife gecesinde, cami bahçesinde battaniyeye sarılmış Hıristiyan yaşlı bir kadının muhtaç ailesine bir kilo et götürebilmek için Müslümanları nasıl heyecanla beklediğini vakıf görevlilerimizden öğrendik.” dedi.
“İSLAMİYET’İ
TANITMA FIRSATI”
Farklı dinlere mensup insanların kurban yardımları esnasında İslamiyet’i tanıma fırsatı yakaladığını anlatan Özer, kurban organizasyonlarında gönüllü çalışmak isteyenlerin TDV şubelerine konuyla ilgili başvuru yapılabileceğini belirtti. Muhammet Ali Özer, vatandaşların kurban ibadeti hakkında her türlü sorusunun cevabını, il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan uzman personellere telefon yolu veya yüz yüze ulaşarak cevap bulabileceklerini vurguladı.
“VEKALETLE BAĞIŞTA
BULUNULABİLİR”
Kurban kesecek vatandaşlara çağrıda bulunan Özer sözlerine şöyle devam etti:
“Kendi kurbanını kesenlerden ve hisseye girerek kurban ibadeti yapanlardan imkânı olanlar mazlum Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için fazladan TDV’ye vekâletle kurban bağışında bulunabilir. Bu vesile ile böyle bir tavsiyede bulunuyoruz. TDV vekâletle kurban kesmek için en güvenilir kurumlardan biridir. Vatandaşlarımızın sakatat ve deri bağışlarını da TDV’ye bekliyoruz. Kurbanın baş kısmı ve derisinin satışı ile elde edilen gelirlerle Kur’an Kursu ve üniversite öğrencilerinin eğitim giderleri karşılanmaktadır.”

Bakmadan Geçme