Kur'an'ı en güzel okumak için yarıştılar

Güzel Kur'an ve Ezan Okuma Yarışması İhsaniye İlçesi'nde gerçekleşirken bir birinden başarılı olan yarışmacılar jüri üyelerini hayli zorladılar İlimize bağlı İhsaniye İlçesi Gençlik Merkezinde yapılan güzel Kur'an ve güzel ezan okuma yarışması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İhsaniye İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Hüseyin Altındağ'ın sunumunu yaptığı program İhsaniye İlçe Müftüsü [&hellip]

Kur’an’ı en güzel okumak için yarıştılar

Güzel Kur’an ve Ezan Okuma Yarışması İhsaniye İlçesi’nde gerçekleşirken bir birinden başarılı olan yarışmacılar jüri üyelerini hayli zorladılar

İlimize bağlı İhsaniye İlçesi Gençlik Merkezinde yapılan güzel Kur’an ve güzel ezan okuma yarışması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İhsaniye İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Hüseyin Altındağ’ın sunumunu yaptığı program İhsaniye İlçe Müftüsü Seğit Böğet’in duaları ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İhsaniye Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aydın; “Kur’an-ı Kerim, bütün zamanlara-çağlara hitap eden; kainat ve insanın özeti mahiyetindeki yegane kitap. Her dönemde farklı bilinçler, farklı tarzlarla ona yaklaştılar. Okuyup sevap elde etmekten tutun da, çeyiz sandıklarının ulvi emaneti oluşuna, modern bilimin önünden yürüyüşüne, hastalık ve dertlere şifa oluşuna kadar bir dizi bakış; bilinçleri nispetinde ondan yararlanmaya devam ediyor” dedi.
Emanete sımsıkı sarılmalıyız
Aydın, “Kur’an-ı; diri-taze olarak yaşamını sürdürüyor. Kur’an’a dair çok şey söylenebilir. Söylenmiş, incelenmiş, üzerinde çalışılmış da zaten. zaman aktıkça yeni söylemler, sezgiler gelişecek,düşünenlerin pak zihinlerine arz edilecektir. Kur’an her şeydir. Afakta ve enfüste seyrettiğimiz. Ayrıca sistemin özetidir. Elde kılavuzdur ki yolumuzu bulabileceğimiz. Nerede nasıl davranacağımız. Sünnetullahı okumuş, hali ve ahlakı ile yaşamış çok yüce bir zatın, Hz. Rasulullah’ın emanetidir ki sımsıkı sarılıp dayanacağımız. Bize bizi fısıldayan kitabımız” diye konuştu.
Aydın, şöyle devam etti: “Çanakkale harbinin en şiddetli günleri. Ordumuz techizat ve mühimmat açısından bitap düşmüş, asker aç,elde mermi de yiyecek de yok. Düşman sahilden büyük çıkartmaya hazırlanıyor. Genç subaylar gür sesle emir veriyor birliklere: -ön taraf süngü takıp yere yatsın!.. Hepiniz vaziyet alın, son hücuma hazır olun! İçinizden hafızlar arka kısımda Kur’an okuyarak öndekilere moral versinler!.. Hafızlara Kur’an emri veren subayın adı mı? Mustafa Kemal. Kur’an; hayat kitabımız.
Kur’an; nefes alışımız. Kur’an; okuyabilenlere kendilerini gösteren gönül aynamız. Ancak Kur’an bülbüllerine başarılar dilenir. Bu yarışmaya katılan Emirdağ İmam Hatip Lisesi, Çay İmam Hatip Lisesi, Sultandağı İmam Hatip Lisesi, Bolvadin İmam Hatip Lisesi, Dinar İmam Hatip Lisesi, Sandıklı İmam Hatip Lisesi, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi ve İhsaniye İmam Hatip Lisesi Kur’an bülbüllerine başarılar. Ne mutlu Kur’an-ı Kerimi okuyup gereğiyle yaşayabilenlere.”
Konuşmanın ardından güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasına geçildi.
Kur’an okuma yarışması ve güzel Ezan okuma yarışmalarına geçildi. Programda zaman zaman din görevlileri tarafından İlahi dinletisi gerçekleştirildi. Yarışmaya Afyon Merkez İmam Hatip Lisesi, Bolvadin İmam Hatip Lisesi, Çay İmam Hatip Lisesi, Dinar İmam Hatip Lisesi, Emirdağ İmam Hatip Lisesi, İhsaniye İmam Hatip Lisesi, Sandıklı İmam Hatip Lisesi, Sultandağı İmam Hatip Lisesi ve Şuhut İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.
Kur’an-ı Kerim Okuma yarışmasında ;
1-Rahmetullah ERÇETİN Afyon İ.H.L. 93,35
2-Ahmet TAŞCI Sandıklı İ.H.L. 91,93
3-Veli AYDOĞMUŞ İhsaniye İ.H.L. 91,50

Ezan Okuma yarışmasında;
1-Tanju TOPRAK Sultandağı İ.H.L. 94,57
2-Muharrem ÖZER Afyon İ.H.L. 94,42
3-Ramazan KIVRAK Şuhut İ.H.L. 93,85
Hafızlık yarışmasında
1-Hüseyin KÜÇÜKDEDE Şuhut İ.H.L. 91,25
2-Süleyman DANKUŞ Afyon İ.H.L. 90,50
3-M.Halil BÖREKÇİ Bolvadin İ.H.L. 88,50 puanları ile protokol üyelerinden ödülleri alan yarışmacıların mutluluğu gözlerinden okunurken, dereceye giremeyen öğrencilere de teselli hediyeleri yeni protokol üyeleri tarafından verildi.
Türkiye genelinde yarışma düzenlendi
Ödül törenin ardından İhsaniye Bayköyü doğumlu Çay İmam Hatip Lisesi Mezunu 1995-1996 Eğitim Öğretim Yılında İmam Hatipler arasında gerçekleşen yarışmada Türkiye İkincisi ve şu anda İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl kasabasında Din görevlisi olan Niyazi Sak katılımcılara Kur’an dinletisini sundu. Din ��ğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri öğrencilerinin, Milli Eğitimin amaçlarına uygun olarak, mihrapta, mihberde, mesleki faaliyet ve uygulamalarda başarı göstermeleri, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek özgüven duygusu kazanmalarını sağlamak amacıyla Türkiye Geneli İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasında ‘Hafızlık’, ‘Kur’an-ı kerim Okuma’, ‘Ezan Okuma’ yarışması düzenlediği belirtildi. Program aralarında İhsaniye İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Hüseyin Altındağ anlattığı hikayeleri ile hem güldürdü hem de düşündürdü.

Bakmadan Geçme