• Haberler
  • Gündem
  • Kur'an talebelerine belgeleri verildi – Kocatepe Gazetesi

Kur'an talebelerine belgeleri verildi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Şeker Fabrikası'nda çalışan ve lojmanlarda ikamet eden bayanlara 29 Şubat'ta Kur-an'ı Kerim kursları başlatıldı. Şeker Fabrikası Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği kurs yaklaşık iki ay sürerken önceki gün tamamlandı. Tamamlanan kurstan sonra Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalem, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun katıldığı sertifika töreni düzenlendi.'TALEP GELDİ İŞLEME GEÇTİK'Şeker Fabrikası sosyal tesislerinde gerçekleştirilen [&hellip]

Afyon Şeker Fabrikası’nda çalışan ve lojmanlarda ikamet eden bayanlara 29 Şubat’ta Kur-an’ı Kerim kursları başlatıldı. Şeker Fabrikası Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kurs yaklaşık iki ay sürerken önceki gün tamamlandı. Tamamlanan kurstan sonra Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalem, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun katıldığı sertifika töreni düzenlendi.
“TALEP GELDİ İŞLEME GEÇTİK”
Şeker Fabrikası sosyal tesislerinde gerçekleştirilen törene İl Müftüsü Şükrü Kabukçu eşi ve usta öğretici olan Müzeyyen Kabukçu, Fabrika Müdürü Hasan Altunkalem ve eşi Zeliha Altunkalem, Şeker-İş Sendika Başkanı Murat Karamoçu ve Şeker-İş eski Sendika Başkanları’ndan Şükrü Balık, fabrika yöneticileri ile kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fabrika Müdürü Hasan Altunkalem, “Afyon Şeker Fabrikası yalnızca bir üretim tesisi değil aynı zamanda da bir yaşam alanıdır. Fabrikamız içerisinde bulunan lojmanlarda yaşayan ailelerimizin talepleri doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunarak Kur-an’ı Kerim öğrenmek isteyenler için kurs açılması yönündeki talebimizi İl Müftümüze aktardık. Kendileri de talebimize olumlu yanıt vererek bu kursları başlatmıştık. Gerçekleştirilen kursa emek ve katkıda buluna herkese teşekkür ediyorum ve bu tür sosyal sorumluluk gerektiren aktivitelerde de fabrika yönetimi olarak katkı sunmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” ifadesine yer verdi.
“KUR’AN-I KERİM ÖĞRENMEK İSTEYENLERE YARDIMCI OLURUZ”
Kur-an’ı Kerim’i öğrenmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmak için hazır olduklarını aktaran Kabukçu, “Kur-an’ı Kerim’i okumak ve dinlemek çok sevap olan fiillerdir. Sizler de dinimizin ilk emri olan ‘Oku’ ayetinden yola çıkarak arzu ettiğiniz talebi takdir ile karşılıyor ve bu konuda Fabrika Müdürümüz başta olmak üzere sizlere teşekkür ediyorum. Bizler okullarda da öğrencilerimize birçok konuda bilgiler veriyor ve Kur-an’ı Kerim’i okumalarını tavsiye ediyoruz. Çabanız ve arzunuz bizlere de ayrıca şevk veriyor. Başkanlık olarak bizim görevlerimiz arasında cami hizmetleri, Kur-an Kursu hizmetleri, hac ve umre hizmetleri ve aile irşat büromuz aracılığı ile de ailevi problemlerle alakalı hizmetlerimiz var. Bunun yanında da cezaevleri, çocuk evleri gibi bizlerden hizmet istenen yerlere de gidiyor ve üzerimize düşen görevleri de yerine getirmeye gayret ediyoruz. Sizlerden gelen talebi de seve seve kabul ettik” dedi.
“O HALDE BU ARKADAŞLARI UMREYE GÖTÜREBİLİRSİNİZ”
Konuşmasında esprili yaklaşımıyla dikkat çeken Müftü Kabukçu, “Buraya geldiğimde de sizleri tek tip başörtülü kıyafetlerinizle görünce eşime acaba umreye gidecek kafileyi uğurlamaya mı geldik dedim. Fabrika Müdürümüz bütçemiz çok nerelere harcayacağımızı bilemiyorum diyor o halde bu arkadaşları umreye götürebilirsiniz” dedi.
Kabukçu’nun sözleri üzerine Salonda bulunan kursiyerler de “Amin” diyerek durumu tasdik ettikler
Konuşmasına devam eden Müftü Kabukçu, “Biz Müslüman bireyleriz, Müslüman anne babanın çocuklarıyız. Bireysel hayatımızda ibadetlerimizde, değişik konularımızda her birimizin farklı eksikleri, hataları veya fazlalıkları vardır. Ancak öncelikli olan sağlam bilgiye sahip olmaktır. Eğer bu olmazsa eğitimsiz insan için kullanılan aklını kiraya vermek deyimi gerçekleşmiş sayılır. Özellikle din ve diyanet konusunda insanlar aklını kiraya verdiği zaman savrulmanın ne kadar büyük ve yıkıcı olduğunu son 5-10 yıldır yaşadığımız şeyler bizlere çok açık bir şekilde anlatıyor. Bu nedenle bizlerin yol göstericisi olan Kur-an’ı Kerim i okumak ve anlamak çok daha önemli hale geliyor. Bu çabanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
KURSİYERLERE
ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından 29 Şubat-22 Nisan tarihleri arasında Afyon Şeker Fabrikası’nda başlayan Kur-an’ı Kerim 1. Kur Öğrenme Ek Öğretim Programı kapsamında kursa katılan kayıtlı 20 kursiyere katılım belgeleri ve hediye olarak ‘Dinimi Öğreniyorum’ isimli kitap ile Kur-an’ı Kerim hediye verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme