• Haberler
  • Genel
  • Kur’an kursunu başarıyla bitirdiler – Kocatepe Gazetesi

Kur’an kursunu başarıyla bitirdiler – Kocatepe Gazetesi

Mevlana Camii’nde yaz Kur’an kurslarının sonu dolayısıyla merasim yapıldı. 100’ü aşkın öğrenci, Kur’an okumanın mutluluğu ve heyacanına erişti Mevlana Camii’nde 27 Haziran 2011’de başlayan ve bugün sona eren yaz Kur’an kurslarının merasim töreni yapıldı. İl Müftüsü Mustafa Kaya’nın da katıldığı ve bir konuşma yaptığı merasim töreninde, öğrencilere günün anısına bir bitirme belgesi verildi. 3 saat [&hellip]

Kur'an kursunu başarıyla bitirdiler

Mevlana Camii’nde yaz Kur’an kurslarının sonu dolayısıyla merasim yapıldı. 100’ü aşkın öğrenci, Kur’an okumanın mutluluğu ve heyacanına erişti

Mevlana Camii’nde 27 Haziran 2011’de başlayan ve bugün sona eren yaz Kur’an kurslarının merasim töreni yapıldı. İl Müftüsü Mustafa Kaya’nın da katıldığı ve bir konuşma yaptığı merasim töreninde, öğrencilere günün anısına bir bitirme belgesi verildi.
3 saat ders verildi
Mevlana Camii İmamı Hüseyin Erol, Kur’an kurslarının 9 hafta sürdüğünü belirtti. Erol, “Günlük 3 saat, sabah 09.30-12.15 arasında kurs verdik. Yaklaşık 70 civarında 5’inci sınıftan 6’ncı sınıfa geçen ve üzeri çocuğumuz Kur’an-ı Kerim öğrendi. Diğer gelen çocuklarımız da Kur’an-ı Kerim öğrendiler. Biz çocuklarımızla huzurevine gittik. Geziden sonra ‘Anne-babanızı buraya getirir misiniz’ diye sorduğumda kimse parmak kaldırmadı. ‘Anne-babanız yaşlandığında bakacak mısınız’ diye sorduğumda hepsi parmak kaldırdı” dedi.
Sosyal etkinliklere de katıldılar
Erol, şöyle devam etti: “Biz teneffüse çıktığımız zaman çocuklarla koşu yarışması yapıyoruz. Birinciyle ikinciye ödül veriyoruz. Her Sure’yi geçene bir ödül veriyoruz. Bizi anne ve babaları gibi görüyorlar. Pikniğe gittik. Bizim amacımız, çocuklara, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmekle beraber, toplumsal hayatta da kullanabilecekleri bilgileri vermek. Şu anda 110’a yakın öğrencimiz var. Herbirine takke ve eşarp hediye ettik, günün anısına.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme