Kur'an Kursu öğrencilerinin karpuz keyfi

Harb-İş semtindeki Mevlana Camii'nde bu yıl yaklaşık 150 öğrenci, Yaz Kur'an Kursu'na başladı. Kurs çerçevesinde her Perşembe günü, Karpuz Şenliği düzenleniyor Mevlana Camii'ndeki Kur'an Kursu'na devam eden yaklaşık 150 öğrenci, karpuz keyfi yaşadı. Her Perşembe saat 10'da semt pazarının dualarla açılmasının ardından pazar esnafı, öğrencilerin yemesi için karpuz ikram ediyor. Karpuzlar, Cami Derneği Odası'nda muhafaza [&hellip]

Kur’an Kursu öğrencilerinin karpuz keyfi

Harb-İş semtindeki Mevlana Camii’nde bu yıl yaklaşık 150 öğrenci, Yaz Kur’an Kursu’na başladı. Kurs çerçevesinde her Perşembe günü, Karpuz Şenliği düzenleniyor

Mevlana Camii’ndeki Kur’an Kursu’na devam eden yaklaşık 150 öğrenci, karpuz keyfi yaşadı. Her Perşembe saat 10’da semt pazarının dualarla açılmasının ardından pazar esnafı, öğrencilerin yemesi için karpuz ikram ediyor. Karpuzlar, Cami Derneği Odası’nda muhafaza ediliyor. Öğrencilerin ders saatleri bittiğinde ise Karpuz Şenliği başlıyor.
ÖNCE DERS, SONRA ŞENLİK
Kur’an Kursu ile ilgili bilgi veren Mevlana Camii İmamı Hüseyin Erol, “Bu yıl Mevlana Camimizde yaz Kur’an Kurslarımız yoğunlukla başlamıştır. Çocuklarımız camimize koşa koşa geliyorlar. Sabah saat 10’da programımız başlıyor, 12.45’te derslerimiz bitiyor. Ancak çocuklarımız daha sonra öğle namazını kıldıktan sonra 13.30’da eve gidiyorlar. Her Perşembe Pazar kuruyor. 2005 yılından itibaren biz Pazar duası yapıyoruz. Buradaki esnafımız, camimize karpuz ikram ediyor. Biz de Kur’an Kursu’ndan sonra karpuzumuzu yiyeceğiz, Kur’an sevgisini yerleştirmeye çalışacağız. 7 hocamız, yaklaşık 150 öğrenciye dini bilgileri öğretmek için çaba sarf ediyorlar. Camii cemaatimiz de ceplerinde bozuk para ve çikolata taşıyıp çocuklarımıza veriyorlar, çocuklarımızı teşvik ediyorlar” dedi.
ÖĞRENCİLER,
ŞEFAAT EDECEK
Camii Müezzini Mustafa Gökkaya ise, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin son derece önemli olduğunu vurguladı. Gökkaya, Kur’an-ı Kerim okuyan öğrencilerin, ahirette anne ve babalarına şefaat edeceklerinin altını çizdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme