• Haberler
  • Genel
  • Kur'an Kursları'na büyük ilgi – Kocatepe Gazetesi

Kur'an Kursları'na büyük ilgi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da okulların tatile girmesi ile birlikte İl Müftülüğü tarafından il genelinde 1497 yaz Kur'an Kursu açıldı. Açılan bu kurslara ise toplam 31 bin 860 öğrenci kurslara katılıyor Afyonkarahisar'da il merkezinde bulunan tüm camilerde yaz Kur'an Kursu açıldığı öğrenildi. İl Müftülüğü'nden alınan bilgilere göre, camilerin yanında Milli Eğitim'e ve belediyelere bağlı eğitim kurumlarında da yaz Kur'an [&hellip]

Kur’an Kursları’na büyük ilgi

Afyonkarahisar’da okulların tatile girmesi ile birlikte İl Müftülüğü tarafından il genelinde 1497 yaz Kur’an Kursu açıldı. Açılan bu kurslara ise toplam 31 bin 860 öğrenci kurslara katılıyor

Afyonkarahisar’da il merkezinde bulunan tüm camilerde yaz Kur’an Kursu açıldığı öğrenildi. İl Müftülüğü’nden alınan bilgilere göre, camilerin yanında Milli Eğitim’e ve belediyelere bağlı eğitim kurumlarında da yaz Kur’an kursları açılarak eğitim verilmeye başlandı. İl merkezinde açılan toplam 470 kursa 10 binden fazla öğrenci katıldı. Bu kurslarda din eğitiminin yanında Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdür-lüğü’nün katkıları ile spor eğitimi de veriliyor.
İl genelinde 470 Kur’an kursunda genellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılım gösterdiği belirtildi. İl merkezindeki kuran kurslarına 10 bin 520 öğrenci katılım gösterdi.
Kent merkezindeki tüm noktalarda açılan kurslarda eğitimler, cami imamları, Kuran Kursu öğreticileri ve geçici kurs görevlileri tarafından veriliyor. Bu kurslarda 290 tane imam, 120 tane Kuran Kursu Öğreticisi ve 98 geçici kurs görevlisi görev alıyor.
Afyonkarahisar genelinde ise 1497 kurs merkezinde açılan kurslara toplam 31 bin 860 Kuran kursu öğrencisi katılıyor.
YATILI KUR’AN KURSU
Bunların dışında yıl boyunca yatılı olarak eğitim veren kurslarda bulunuyor. İl genelinde yatılı olarak 16 kurs bulunurken, bu kurslarda 588 kişi hafızlık eğitimi alıyor. İl genelinde 7 yatılı kursta 282 kişi eğitim alıyor.
YAZ SPOR OKULLARI
Afyonkarahisar’da Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından yaz spor okulları açıldı. Bu okullarda Atletizm, Badminton, Basketbol, Jimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Boks, Tenis, Vücut Geliştirme, Voleybol ve Yüzme branşlarında açılan kurslar yaz boyunca devam edecektir. Bu kurslarda 18 branşta 4 binden fazla genç spor eğitimi alıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme