• Haberler
  • Genel
  • Kur'an-ı Kerim ve sünnet, doğru öğrenilecek

Kur'an-ı Kerim ve sünnet, doğru öğrenilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Sosyal Tesisleri, törenle açıldı. Törende konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, Kur'an-ı Kerim ve sünneti doğru öğreteceklerini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Sosyal Tesisleri Açılış Töreni, yoğun bir katlımla gerçekleştirildi. AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin icra ettiği tasavvuf dinletisiyle başlayan program, İslami İlimler [&hellip]

Kur’an-ı Kerim ve sünnet, doğru öğrenilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Sosyal Tesisleri, törenle açıldı. Törende konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, Kur’an-ı Kerim ve sünneti doğru öğreteceklerini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Sosyal Tesisleri Açılış Töreni, yoğun bir katlımla gerçekleştirildi. AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin icra ettiği tasavvuf dinletisiyle başlayan program, İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanı Arş. Grv. Emin Uz’un yaptığı Kur’an tilaveti ile devam etti. Törenin açış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, “İnsanın hayatında çok önemli kesitler bulunur. Şükredeceği, sevineceği, ağlayacağı, gurur duyacağı ve mutlu olacağı günler bulunur. Bugün benim için ve Afyon’umuz için çok önemli bir gün. Öncelikle Allah’a şükrediyor, başta rektörüm, rektör yardımcılarım, genel sekreterim, daire başkanlarım ve bütün hocalarıma en derin şükranlarımı arz ediyorum. Zira bizlere ellerinden gelen bütün desteği verdiler. Hiçbir zaman engel çıkarmadılar ve yapılması gerekeni en ince noktasına kadar hassasiyet göstererek yaptılar” dedi.
5 AY İÇİNDE KADRO OLUŞTURULDU
21 Ocak 2013 tarihinde göreve başladığını belirten Kaya, “Göreve başladıktan sonra beş ay içinde kadromuzu oluşturduk. Altı ay sonra da ek kontenjan ile öğrenci alma imkânına kavuştuk. 16 Eylül 2013 tarihinde de şu içinde bulunduğumuz binamızın Rektörlüğümüzce ihalesi yapıldı. İkinci dönem eğitim ve öğretimimize de burada başlama imkânına nail olduk. İslami İlimler Fakültesi denildiği zaman bir takım hedefler vardır. Bu hedeflerin başında da Allah’ın ve sevgili peygamberimizin bizlere emanet olarak bıraktığı Kur’an ve sünneti en doğru şekilde öğretmek ve gelecek nesillere en sağlam şekilde bırakmak gelmektedir” diye konuştu.
4 BİN 103 METREKARELİK
KAPALI ALAN
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, AKÜ Senatosu’nun 16 Ocak 2013 “Ahmet Karahisari İlahiyat Kampüsü” adını alan kampüste bulunan İslami İlimler Fakültesi Tadilat İnşaatı işinin 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. Fakülte bünyesinde Temel İslami Bilimler Bölümü, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, İslam Tarihi ve Sanat Bölümü ve İlköğretim Din kültürü ve Ahlak Bilimleri Bölümlerinde toplam 25 öğretim elemanıyla 196 öğrencinin eğitim gördüğünü de ifade eden Rektör Solak, “Toplam 4 bin 103 metrekare kapalı alana sahip İslami İlimler Fakültemizin Ahmet Karahisari İlahiyat Kampüsü’nde faaliyete geçmesiyle birlikte tüm eğitim ve uygulama alanları biraraya getirilerek, eğitim-öğretim ve uygulama-araştırma hizmetlerinin niteliğinin arttırılması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
ÜNİVERSİTE,
ŞEHRE KATKI SAĞLIYOR
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin gelişimini yakından takip ettiğini belirtti. Balkanlıoğlu, “Üniversitemiz baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Her gün yeni hizmetler, yeni binalar, yeni fakülteler birbirlerinin peşi sıra geliyor. Bu da Afyonkarahisar’ın kalkınması, gelişmesi, istihdam, yatırım, kültür ve tanıtım gibi her açıdan ivme kazanmasına, bir adım ileri gitmesine yol açıyor. Bugün 40 bin öğrenci, ki bunların içinde dış ülkelerden gelen öğrenciler de bulunmakta. Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen öğrenciler var. Mesela Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen kaç öğrenci var diye baktırmıştım. 4 bin öğrenci var. Her bölgeden öğrenci var. Bu öğrencilerimizin her biri Afyonkarahisar’ı tanıyor. Afyonkarahisar’ın kültürünü, insanını, yapısını tanıyor. Afyonkarahisar’dan aldıkları diplomayı da hayat boyunca kullanacak, ofislerine asacaklar. Üniversitemiz Afyonkarahisar ile ilgili çok güzel bir kazanım. Öğrencilerimiz için cazip olan her bölüm de var” dedi.
DİN, İSTİSMARDAN KORUNMALI
Balkanlıoğlu, din konusunun istismardan korunması gerektiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
“İnsan için din ihtiyacı fıtridir. Bunun yanında his alemi var üzülmek, sevinmek, ağlamak ve mutlu olmak gibi. İşte insanların dini duygularının suistimal edilmesi de kandırılan insanların yeterli bilgiye sahip olamaması ve yeterince doğru kaynaktan bilgi alamamasındandır. Bu anlamda da büyük önem taşıyan İslami İlimler Fakültesi doğru bilgiyi, doğru kaynaklardan öğrenilmesinde etkin bir rol üstlenir. Hayatımızda kendisinin Mehdi olduğunu iddia eden insanlar var. İşte bunda da Kuran-ı Kerimi iyi okuyan ve iyi anlayan akıl sahibi insanlar böyle istismarcılara fırsat vermeyeceklerdir. Bu nedenle akıl sahibi insanların doğru bilgileri doğru yerlerden alma ihtiyacı var. Bu nedenle İslami İlimler Fakültesinin ilimize kazandırılması çok önemlidir.”
YOĞUN KATILIM OLDU
AKÜ Ahmet Karahisari İlahiyat Kampüsü Hayrettin Barut Konferans Salonunda düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Kenan Topçu, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ile Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, il protokol üyelerinin yanı sıra AKÜ idarecileri, öğretim elemanları ile İslami İlimler Fakültesi öğrencileri katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

İKİ AYDA ÜÇ TESİS AÇILACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak iki aylık bir süre içinde üç tesisi daha hizmete sunacaklarını belirtti. Solak, “Bu tesisler; Veteriner Fakültemizin uygulama alanı olan Mandacılık Tesisi, Merkez kampüsümüzde inşaatı biten ve taşıma işlemleri süren Merkez Kütüphane ve Sandıklı Yunus Emre Kampüsü’nde yer alan ve inşaatı biten Eğitim binasıdır. Bu tesislerin hepsini de iki ay içinde hizmete sunacağız. Yine Ahmet Necdet Sezer Kampüsü ile Ali Çetinkaya Kampüsünde dört tesisimizin inşaatı devam etmektedir. Bu tesisler sonbaharda tamamlanarak hizmete sunulacaktır” diye konuştu.

İNŞAAT
FİRMASINA PLAKET

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, bina tadilat işinin tamamlanmasında yoğun emek harcayan Olgunlar İnşaat Firması adına İlker Olgun’a teşekkür plaketi takdim etti.

AFYON, DİN ADAMI YETİŞTİRİYOR

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, Afyonkarahisar’in din adamı yetiştirme noktasında başarılı bir vilayet olduğunu belirtti. Kaya, “Osmanlı döneminde 45 tane il müftüsü, 60’ın üzerinde kaza müftüsü yetişmiş. Cumhuriyet döneminde de 10’un üzerinde il müftüsü, 30’a yakın da kaza müftüsü yetişmiştir. Afyon’un en önemli Ahter-i Kebir eserini yazan Mustafa Ahteri, Afyonkarahisar’da doğmuş, Kütahya’da vefat etmiştir. Son olarak 2009 yılında Türk Dil Kurumu tarafından eseri tekrar basılmıştır” dedi.

Bakmadan Geçme