Kurallara uyun A2 sınıfı ehliyet alın

Motosiklet kullanıcılarının dikkatine Afyonkarahisar Valliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFMOK öncülüğünde Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarının da destek verdiği Kurallara Uyuyorum A2 Sınıfı Ehliyet Alıyorum” kampanyasını Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ertekin tanıttı. Ertekin, amacın gençler başta olmak üzere tüm motosiklet kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak olduğu mesajını iletti Amaç trafiği sari kılmak [&hellip]

Kurallara uyun A2 sınıfı ehliyet alın

Motosiklet kullanıcılarının dikkatine

Afyonkarahisar Valliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFMOK öncülüğünde Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarının da destek verdiği Kurallara Uyuyorum A2 Sınıfı Ehliyet Alıyorum” kampanyasını Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ertekin tanıttı. Ertekin, amacın gençler başta olmak üzere tüm motosiklet kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak olduğu mesajını iletti

Amaç trafiği sari kılmak
Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ertekin, dün başlayan ve uzun soluklu olarak planlanan “Kurallara Uyuyorum A2 Sınıfı Ehliyet Alıyorum” kampanyası hakkında bilgi verdi. Ertekin, özellikle gençler olmak üzere motoksiklet kullanıcılarının trafik güvenliğinde kullandıkları aracın ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bir kampanya düzenlendiğini bilidirdi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ertekin, ilk etapta il genelindeki motosiklet bayileri, motosiklet servisleri, motosiklet kullanan gençler için sürücü okullarında Eğitim Şube Müdürlüğü’nden bir uzman eğitici marifetiyle toplantılar yaptıklarını anlattı. Yaptıkları toplatılarda motosiklet kullanıcıları için kask kullanımının önemine temas ettiklerinden söz eden Ertekin şöyle konuştu: “Sürücü okullarımızın yönetimleri sağ olsunlar bizleri kırmayıp kampanya başlattılar. Bu kampanya ile amaç gençlerimizi disiplin altına alıp trafiği sari hale getirebilmektir. Örneğin; kask kullanımı, aracın kayıt altına alınması, sürücü belgesine sahip olmalarıdır. Hem sürücülerimiz hem de yayalarımız için ortak bir trafik disiplini ve ciddiyetinin oluşturulması amaçlanıyor. Çünkü gençlerimiz bizim için kıymetli. Bir motosiklet kazasında sürücünün yere düşmesi halinde dizinde ve elinde çok ciddi hasar oluşturabilir. Donanım konusunda kask, elviden ve dizlik kullanımı büyük önem taşımaktadır. Tıpkı otomobilde her zaman kullanılması zorunlu olan emniyet kemeri gibi.”
Koruma kollama
faaliyetleri sürecek
Motosiklet kullanımının gençler başta olmak üzere tutku ve özgürlük olarak değerlendirildiğini belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ertekin, bu tercih ve sevincin acı ya da hüzüne dönüşmemesi için çaba sarf edildiğini kaydetti. “Kurallara Uyuyorum A2 Sınıfı Ehliyet Alıyorum” kampanyası doğrultusunda sürücü belgesinin 200 TL olarak deklare edildiğini belirten Mustafa Ertekin; “Bir takım yasal zorunluluklar var. Maliye harcı, ehliyet kart bedeli gibi. Önümüz yaz mevsim dönüyor, motosiklet kullanıcılarımızın buna uymaları için yapılmış bir kampanyadır. Bizim gençlerimizi korumaya, kollamaya, eğitmeye, bilgilendirmeye yönelik faaliyetlerimiz devam edecek. Kimsenin üzülmemesini, kaza, bela olmamasını istiyoruz. Bu kampanya Afyonkarahisar Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Motosiklet Klübü (AFMOk) olmak üzere 3 kurum tarafından ortaklaşa düzenlendi. Kampanyamız dün başladı. Kısıtlama getirmedik ucu açık. Kapımız her zaman açık bu kampanyaya sürücü okullarımızla devam edeceğiz.” dedi.
Sürücü belgesi çok az
Afyonkarahisar merkezde 12 bin 646 adet kayıtlı motosiklet bulunduğunu açıklayan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ertekin, sürücü belgeli motosiklet sayısının 693 adet olmasından yakındı. Motosiklet kullanıcılarının sürücü belgesinin yanı sıra sahip olmaları gereken temel özellikler hakkında bilgi veren Ertekin sözlerine şöyle devam etti: “Motosiklet kullanımında donanımın tam olması çok önemli. Kask kullanım alışkanlığı olmazsa olmaz bir unsur. Dizlik, eldi-ven olası bir kazada ve düşme de hayat kurtaran kalıcı fiziksel hasarları önleyen faktörlerdir. Rüzgardan koruma ve kollamaya yönelik komple motosiklet donanımlarının motosiklet sürücüleri tarafından temini zorunludur. Maddi ceza uygulamak her şey değil. Örneğin, kask kullanmamanın cezası 66 TL’dir. Biz hakikaten insanlarımızı cezalandırmak istemiyoruz. İnsanlarımızı korumak kollamak istiyoruz. Amacımız can başta olmak üzere mal kayıplarının olmaması, ailelerin evlatları için üzülüp acı çekmemeleridir. Birinci öncelik can. Motosiklet kazalarının telaffisi maalesef yok. Çabamız gayretimiz bu yönde. Sağ olsun Valiliğimiz, AFMOK ve motorlu taşıt sürücü kursları bize destek verdiler. Hep birlikte bu konuda gençlerimizi disiplin altına almaya çalışacağız.” Kampanyaya Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları; Afyon, Fatih, Kafadar, Karaağaç, Karaefe, Karahisar, Kocatepe Kurtuluş, Kocatepe Ordu Bulvarı, Köksal, Sahipata, Sinanpaşa Ata, Afyon Zafer, Emmioğlu, Osmanlı, Öz Serhat, Yüksel Eser, Anadolu Güven, İmaj destek veriyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme