Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kurallara uymayanları üzeceğiz”

İl Emniyet Müdürü Ali

İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, vatandaşın karşısına her alanda “ceza” ile çıkmak istemediklerini ancak, özellikle maske kullanımı ve otopark meselesinde vatandaşların daha bilinçli hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Başta virüs salgınına karşı maske kullanımı hassasiyetine özen gösterilmesini isteyen Emniyet Müdürü Ali Temiz, otoparkların kullanılması zorunluluğunun da altını çizdi. Müdür Temiz, “Bizler görev ve mecburiyet gereği ceza yazarken sevinmiyoruz. Karşımızdaki insanı da düşünüyoruz. Ama bazı durumlarda çaresiz kalıyoruz. Maske kullanımı ve otoparkların kullanımı meselelerinde maalesef çaresiz kalıyoruz. Ceza yazılmazsa kurallara uyulmuyor” dedi

 

 

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Temiz Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Müdür Ali Temiz ziyaret sırasında başta maske takma zorunluluğu olmak üzere güncel konulara yönelik soruları cevaplandırıp, uyarı ve hatırlatmalarda bulundu.
“MECBUR KALMADIKÇA SOKAĞA ÇIKILMAMALI”
Koronavirüs salgını nedeniyle kullanılması zorunlu olan maskeyi takmayanlara yönelik cezaların arttırılması konusunda vatandaşların isteklerinin kendilerine de ulaştığını değerlendiren Müdür Temiz, “Sizlere gelen talepleri biz de alıyoruz. Zaten cezalar yazılıyor. Ama cezalar tek başına bir çözüm değildir. Vatandaşlarımızın artık kendi farkındalığını, duyarlılığını artırması lazımdır. Türk insanının genel yapısında var, ‘bana bir şey olmaz.’ ‘bize bir şey olmaz’ anlayışı sözkonusu. İnsanlar eğer kendilerini düşünmüyorlarsa en sevdiğini, eşini, çocuğunu düşünsün. En azından onlar için maskesini taksın. Zorlama ile herkesin başına bir polis dikecek halimiz yoktur. Sağlık çalışanlarımız 5 aydır ailelerinden ayrılar. Bizler 5 dakika maske takamazken, bir sürü kıyafet ve sürekli maske takmak durumundalar. Sokağa keyfi çıkılmamalıdır. Acil ihtiyacı olanlar çıkıp en kısa sürede bu ihtiyacı giderip evlerinde kendilerini izole etmeleri gerekiyor. Dışarıya çıkıldığında da önemle rica ediyoruzmaske takılsın.” dedi.
“KURALLARA UYMAK HERKESİN GÖREVİ”
“Bu işin, salgından ve hastalıktan korunmasının başka yolu yoktur. Yüzlerce insan öldü ve hala ölüyor.” diyen Temiz, “Hepimizin üzerine düşen; Maskemizi takmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına riayet etmektir. Bunlar çok zor şeyler değil. Lütfen insanlarımız duyarlı olsunlar. Mecbur kalmadıkça ceza kesilmesini istemiyoruz. Ülke olarak ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bizler görev ve mecburiyet gereği ceza yazarken sevinmiyoruz. Karşımızdaki insanı da düşünüyoruz. İnsani sorumluluğun gereklerini yerine getirmek durumundayız. İnsanoğlu’nun asli görevlerinden bir tanesidir. Kişi toplum içerisinde yaşıyorsa toplumun belli kaidelerine uymak zorundadır. Başka şıkkı yok.” diye konuştu.
EKİP SAYISI ARTTI, MOTOSİKLETLERE TAVİZ YOK
Pandemi sürecinin insanların psikolojisini bozduğuna dikkat çeken Temiz, normalleşme ile birlikte kişilerin daha fazla agresifleştiklerini, kavga ve asayiş olaylarında küçük çaplı da olsa artış olduğunu kaydetti. Yaz mevsiminin de bu durumda rol oynadığına değinen Temiz, “Sezon itibariyle düğünlerin de başlamasıyla özellikle sokak düğünleri ve malum silah atma meselesi gündeme gelecek. Ekip sayılarını artırdık. Motosiklet kullanımında da kurallara uyulması gerekiyor. Kimseyi üzmek istemiyoruz. Lütfen kurallara uysunlar. Kural ihlalinde bulunanları istemesek de üzeceğiz.” şeklinde konuştu.
“TEK ÇARE OTOPARKLARIN KULLANILMASI”
Afyonkarahisar’da şehir içi trafiğin en başından yanlış planlandığını belirten Temiz şöyle konuştu: “Şehir içi trafik başından yanlış planlanmış. Ambaryolu’na, Uzun Çarşı’ya her şey yoğunlaştırılmış. Bu yoğunluk şehre dağıtılmadan sorun çözülmez. Belli başlı üç tane cadde var. Buralara sadece fiziki tedbirlerle bir çözüm bulamayız. Bir takım radikal kararlar almak lazım ve yılmadan uygulamak lazımdır. Uzun Çarşı’da iki sıralı oto parklar var. Esnaf önce kendisine saygı duyacak ki oraya park etmeyecek. Aracını otoparka bırakacak. Müşteri de aracını bırakıp alışverişini yaptıktan sonra gidecek. On dakika yürümekten imtina eden esnaf müşteri aracına ceza yazdığınızda ya da aracı kaldırdığınızda isyan ediyor. Önce esnaf kurala uymalı ki müşterisi de gelsin alışveriş yapsın o da para kazanabilsin. Otoparktan yürümek 10 dakika bile sürmez. Şehirde yaşıyorsunuz illa aracınız gözünüzün önünde olmak zorunda değil. Bu sıkıntı Ankara’da da var. Ankara’da da Trafik Müdürlüğü yaptım. Kızılay’da olsun, Tunalı da olsun esnaf aynıydı. Bizim insanımızın yapısında var aracını kapı önünde görmek ve bulundurmak. Otopark ve park yasağı bizim polis olarak asli görevimiz değil. Daha çok Belediye’nin görevidir. Belediye ile parkla ilgili bir çalışma yaptırdık. Artık ceza yazacağız. Çünkü başka türlü kurala uymuyorlar. Bundan sonra otoparkları kullanmaya daha özen gösterilsin.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“YENİ EMNİYET BİNASI BAYRAMDAN SONRA HİZMETTE”

 

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Doğa ve Hayvan Haklarını Koruma Amirliği’nin kurulacağını dile getiren Emniyet Müdürü Ali Temiz, Kurban Bayramından sonra İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının hizmete alınacağını kaydetti. Erkmen yolu üzerinde, eski Polis Okulu alanına inşa edilen yeni Emniyet Müdürlüğü binasının tamamlanma aşamasında olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, “Bu binamız ile ilgili ödenek sorunumuz kalmadı. Gereken tüm tefrişat yapılacak. Birimlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir planlama ve düzenleme yapılmış. Yeni binamız teşkilatımıza yakışır bir bina olacak” dedi.

 

 

“ERENLER’DEKİ POLİS NOKTASI HİZMETE GİRİYOR”

 

Erenler’de üniversitenin akademik sezonu başlamadan Polis Noktasının hizmete alınacağını belirten Temiz, şimdiki Emniyet Müdürlüğü yanındaki Merkez Polis Noktasının mevcut yerinde hizmetini sürdüreceğini kaydetti. Motorize asayiş ekibi Yunuslar’ın gerek sayıca gerekse devriye olarak arttırıldığını söyleyen Temiz, Yunus ekiplerinin gece yarısı 02:00’ye kadar mesai yaptıklarını ifade etti. Temiz, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmeti aksatacak araç ve personel sıkıntısı olmadığını da sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti