• Haberler
  • Gündem
  • 'Kurallara uymayanlar mağdur ediyor' – Kocatepe Gazetesi

'Kurallara uymayanlar mağdur ediyor' – Kocatepe Gazetesi

Afnak Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi çevresini otopark haline getiren Tır ve Kamyon şoförlerinin çevrede ciddi derece görüntü kirliliği oluşturduğunu ve ayrıca gelişi güzel park edilen araçların kazaya davetiye çıkardığını ifade eden Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi Yetkilisi Hüseyin Koru, yetkilere seslenerek, yaşanan bu olumsuz durumun çözülmesini istedi.ESNAFTAN 'UYANIKLAR'A TEPKİAfyonkarahisar Afnak Kamyon Garajı ve Nakliyeciler [&hellip]

Afnak Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi çevresini otopark haline getiren Tır ve Kamyon şoförlerinin çevrede ciddi derece görüntü kirliliği oluşturduğunu ve ayrıca gelişi güzel park edilen araçların kazaya davetiye çıkardığını ifade eden Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi Yetkilisi Hüseyin Koru, yetkilere seslenerek, yaşanan bu olumsuz durumun çözülmesini istedi.
ESNAFTAN “UYANIKLAR”A TEPKİ
Afyonkarahisar Afnak Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi çevresine konuşlanan kamyon ve tır şoförleri hem çevre kirliğine hem de trafik kazasına sebebiyet veriyor. 40 bin metrekarelik araziye kurulan ve içerisinde her türlü hizmetin sunulduğu kamyon garajına girmek istemeyen kamyon ve tır şoförleri araçlarını yol kenarına park ederek adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Giriş ücretin günlüğü sadece 9 TL olan kamyon garajı ve nakliyeciler sitesinde; yıkamacı, kahvehane, restoran ve daha birçok alanda esnaf hizmet veriyor. Yüzde 80 kamyoncu esnafının kullandığı garajı, kullanmayan diğer şoförlere tepki gösteren Afnak Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi Yetkilisi Hüseyin Koru, kurallara uymayan bu şoförlerin uyanıklık yaptığını belirtti.
KAMYON GARAJI’NDA
HER TÜRLÜ HİZMET VAR
Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi hakkında detaylı bilgiler veren Koru, garajda şoför esnafına yönelik her türlü hizmetin olduğunu söyledi. Şoförlerin uyanıklık ederek araçlarını dışarıya park ettiğine dikkat çeken Koru “Yaklaşık 14 yıldır bu sektörde hizmet vermekteyiz. Sitemizde 40 bin metrekare alan üzerine kurulu yaklaşık 55 esnafımız burada hizmet veriyor. Esnafımızın çoğunluğu nakliyeci esnafından oluşmaktadır. Bunların yanında garajımızda 2 lokanta, 1 kahvehane, lastik tamircimiz, yağlama yıkama gibi alanlarda da hizmetimiz mevcut. Kamyon garajımızda şoförlerimizin daha güvenli şekilde konaklamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Garajımızda 70 güvenlik kamerasıyla 7-24 gözleniyor ayrıca özel güvenliğimizle de şoförlerimize güvenli bir ortam sunuyoruz” dedi.
BELEDİYE’DEN YARDIM İSTİYORUZ
Kamyon Garajının etrafına gelişi güzel park eden birçok şoförün olduğunu aktaran Koru, bu konuda yetkilerden destek istediğini söyledi. Belediye yetkilerine seslenen Koru yaşanan sıkıntıları şöyle anlattı: “Kamyon garajımızın etrafına bazı şoförler tır ve kamyonlarını park ediyor. Bu durum hem görüntü kirliliğine hem de kazaya sebebiyet veriyor. Biz bu park eden şoförlere park etmemesi için belediyemize başvurumuzu yaptık. Fakat kısmi olarak bir çalışma yapıldı. Şu anki kamyon garajımızın önündeki yolda genişleme çalışması yapıldığından dolayı ve orada levha çalışması olmadığı için araçlar oralara gelişi güzel park ediliyor. Bu araçlar çevre kirliliği yapmakta. Biz belediyemizden bir an önce bu yol üzerinde levha çalışması yapmasını istiyoruz. Burada çift yönlü yol boyunca araç parkının yasak hale getirilmesini istiyoruz. Bunun yapılması lazım çünkü dışarıda hırsızlık olayları yaşanabilir. Buraya gelen yabancı şoför ve kamyoncu esnafımızın zarar görmesini istemeyiz. Biz burada Türkiye genelinde en hesaplı işletme olarak hizmet veriyoruz. Günlük konaklama ücreti sadece 9 TL’dir. Dışarıya park eden şoför arkadaşlarımızdan rica ediyoruz lütfen araçlarını güvenli garajımıza park edin”

Bakmadan Geçme