Kuralına uygun doğalgaz ekonomik kullanılır!

Aksa Afyon Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Tuncay Gezer, doğalgaz birim fiyatına gelen zamla ilgili bilgi vererek, doğalgazın nasıl ekonomik ve verimli kullanılacağını anlattı.'ŞİRKET OLARAK ZAM YAPMADIK'Tuncay Gezer, Türkiye'nin ekonomik durumu, dövizdeki fiyat artışından kaynaklı durum sonucu Ağustos ayından itibaren yüzde 9 olmak üzere üç ayda toplam yüzde 27 oranında doğalgaz birim fiyatına zam geldiğini söyledi. [&hellip]

Aksa Afyon Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Tuncay Gezer, doğalgaz birim fiyatına gelen zamla ilgili bilgi vererek, doğalgazın nasıl ekonomik ve verimli kullanılacağını anlattı.
“ŞİRKET OLARAK ZAM YAPMADIK”
Tuncay Gezer, Türkiye’nin ekonomik durumu, dövizdeki fiyat artışından kaynaklı durum sonucu Ağustos ayından itibaren yüzde 9 olmak üzere üç ayda toplam yüzde 27 oranında doğalgaz birim fiyatına zam geldiğini söyledi. Bu durumun Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’den kaynaklı bir durum olmadığını vurgulayan Gezer, “Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 2,5 yıllık süreçte doğalgaz birim fiyatına zam yapılmamıştı. Bilindiği üzere dolarda beklenmedik şekilde meydana gelen aşırı yükselmeden kaynaklı mecburen doğal gazın birim fiyatına da zam geldi. Çünkü doğalgaz alımlarımız yurt dışından gerçekleşiyor. Doğalgazı aldığımız büyük tedarikçiler; Rusya, İran, Azerbaycan’dır. Yapılan anlaşmalar dolar üzerinden yapıldığından kur farkından doğan rakamlar artık katlanılamaz boyuta ulaştığından devlet tarafından doğal gaz birim fiyatında yükseltme yapıldı. Bu durum şirketimizin inisiyatifinde olan bir durum değil. Biz bu paraları direk olarak BOTAŞ’a ödemekteyiz. Bizim şirket olarak yaptığımız herhangi bir zam yok.” dedi.   
“YALITIM SON DERECE ÖNEMLİ”
Çevreci bir yakıt olan doğalgazla hayatın güvenli, konforlu ve ekonomik olduğuna dikkat çeken Tuncay Gezer, konforlu ve güvenli olan doğalgazda basit önlemler ile daha fazla tasarruf için dikkat edilecek hususları sıraladı. Gezer, “Tüm dünyada geçerli olan evlerde oda sıcaklığı 18-22 derecedir. Bu sıcaklıklar üzerinde ısınıyorsanız 1 derece sıcaklığınızı düşürerek yüzde 7 civarında faturanızı azaltabilirsiniz. Evlerin yalıtımlı olması veya eksik olması halinde iyileştirilmesi sayesinde yüzde 35’e varan  yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Kullanmış olduğunuz cihazlarının düzenli olarak bakımını ve kontrollerini yaptırmak onların verimini artıracağından yakıt tasarrufu sağlayacaktır.” diye konuştu.
“MENFEZLERİ KESİNLİKLE KAPATMAYIN”
Kombilerin az yanması için sabah kapatıp akşam açmak yerine düşük ayarda sürekli çalıştırmanın verimi artırdığına vurgu yapan Gezer, “Evlerde radyatörlerin önünü veya üzerini eşya ile kapatmak geç ısınmaya sebep olacağından yakıt tüketimini artırır. Güvenliğiniz ve yakıt tasarrufu için havalandırma menfezleri kapatmayınız. Ayrıca bu vesile özellikle şunu belirtmek isterim ki yaygınlaşan doğalgaz altyapısı sonucu artık şehrimizin büyük bir bölümünde doğalgaz hizmeti vermekteyiz. Doğalgaz çalışmaları dışında yapılan diğer altyapı kazı çalışmalarında can ve mal kayıpları yaşanmaması adına mutlaka Acil 187 ihbar hattına bilgi verilmeli alınacak tedbirlerden sonra çalışma yapılmalıdır. Habersiz ve dikkatsiz yapılan kazılar sonucu boru hatlarımıza zarar verilebilmekte bu soğuk kış aylarında diğer kullanıcıları mağdur edilebilmektedir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın bu konuya özellikle dikkat etmesini, çevrelerinde kontrolsüz veya kaçak kazı çalışmaları yapanları fark etmeleri durumunda  acil 187 ihbar hattımıza bilgi vermelerini önemle rica ederim.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme