• Haberler
  • Genel
  • Kundakçı Paşa, Afyon DSP’de ilk sıra adayı

Kundakçı Paşa, Afyon DSP’de ilk sıra adayı

Demokratik Sol Parti Afyonkarahisar 1'inci sıra adayı olarak Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı’yı gösterdi. Kundakçı Güneydoğu Anadolu’da bölücü örgüt PKK’ya karşı yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra KKTC’de 1996’da gönderdeki Türk Bayrağı’nı indirmeye çalışan Rum’un vurulmasının emrini veren komutan olarak biliniyor. Adayları içinde emekli askerlere de yer veren DSP, emekli askerler arasındaki en güçlü isimlerden biri olarak [&hellip]

Kundakçı Paşa, Afyon DSP'de ilk sıra adayı

Demokratik Sol Parti Afyonkarahisar 1’inci sıra adayı olarak Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı’yı gösterdi.

Kundakçı Güneydoğu Anadolu’da bölücü örgüt PKK’ya karşı yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra KKTC’de 1996’da gönderdeki Türk Bayrağı’nı indirmeye çalışan Rum’un vurulmasının emrini veren komutan olarak biliniyor.
Adayları içinde emekli askerlere de yer veren DSP, emekli askerler arasındaki en güçlü isimlerden biri olarak görülen Emekli Korgenaral Hasan Kundakçı’ya, Afyonkarahisar ilk sıradan yer verdi. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi’nde 1937’de dünyaya gelen Hasan Kundakçı, emekli olduktan sonra ’Güneydoğu’da Unutulmayanlar’ kitabını yazmıştı.
Güneydoğu’da görev yaptığı sırada adı ’Tamburalı Paşa’ya çıkan Kundakçı, Lice baskınında da 55’ten fazla askerin hayatını kurtaran çatışma emrini vererek dikkat çekmişti. Güneydoğu’da PKK’ya karşı yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra Rum fanatiklerin 14 Ağustos 1996’da KKTC hudutu delip gönderdeki Türk Bayrağı’nı indirme teşebbüsü sırasında, bayrak direğine tırmanan Solomon Spiru Solomo’nun başından vurularak öldürülmesi emrini vermişti.
DSP listesinde Afyonkarahisar’da Hasan Kundakçı’nın ardından Mali Müşavir Akif Öztürk ikinci, Emekli Öğretmen İzzet Altuntaş üçüncü sırada yer aldı. İşçi Yılmaz Aksoy’un dördüncü sırada yer aldığı listede son sırada ise esnaf Cengiz Ünal’ın ismi bulunuyor.

Bakmadan Geçme