Kundakçı: Bahardan önce temizlik yapılmalı

PKK'nın Ermenistan ile ilişkilerinin iyi olduğuna dikkat çeken Kundakçı, 'Tendürek ile Ağrı dağlarının civarı kalabalık olur. Ağrı Dağı bölgesinden Ermenilerle ilişki kurarlar. Eğitim ve malzeme desteği alırlar. Azerbaycan Türklerine bile zarar verirler. Bu işin fazla genişlemesine izin vermeden, bahardan önce hızlı bir temizlik yapmak gerekiyor. 21 Mart'tan sonra kırsal kesime daha çok çıkarlar. TSK da [&hellip]

PKK’nın Ermenistan ile ilişkilerinin iyi olduğuna dikkat çeken Kundakçı, “Tendürek ile Ağrı dağlarının civarı kalabalık olur. Ağrı Dağı bölgesinden Ermenilerle ilişki kurarlar. Eğitim ve malzeme desteği alırlar. Azerbaycan Türklerine bile zarar verirler. Bu işin fazla genişlemesine izin vermeden, bahardan önce hızlı bir temizlik yapmak gerekiyor. 21 Mart’tan sonra kırsal kesime daha çok çıkarlar. TSK da bunu bilir ve önlem alıyordur” diye konuştu.
PKK’nın şehirlere yerleştiğini dile getiren Kundakçı, şunları kaydetti: “Cizre ve Silopi’de her zaman çalışma yapmak isterler, hazırlıklı olmak gerekir. Buralar şu anda temizlendi. Sur ve İdil’den sonra önemli olan yer Nusaybin’di. Suriye ile bağlantılarını çok rahat kurdukları için önem taşıyor. Sırada Yüksekova var.”
PKK’ya bölgelerin teslim edilmemesi gerektiğini belirten Kundakçı, “Terör örgütünü tekrar 1990’lı yılların sonuna getirmemiz gerekiyor. Kımıldatmayacağız. Bugünlere gelmemizin nedeni de sözde çözüm sürecini başlatmak oldu. Onlara fayda sağladı. Çok kaybettik o bölgede. 300’ün üzerinde şehit verdik. Herkes aklını başına almalı. Dikkat etmeli. Bu yapılanlar boşa gider. Mücadeleye terör örgütünü bitirene kadar devam etmeliyiz” dedi.
Terör örgütünün Kandil ve Zap bölgesindeki kamplarından Mart ayından sonra Türkiye’nin iç bölgelerine doğru bir hareketlenme olacağının da altını çizen Kundakçı, “Dikkatli olmak gerekir. Gözetleme esastır, o bölgede istihbarat esastır. İstihbarat iyi kullanılmalı. Karşı tarafın gerisinde kalmayıp, önünde olacaksınız” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme