Kumral Ten Kime Denir?

İnsanlar esmer, sarışın ve kumral olarak tanımlanırken, kumral tenin kime dendiği merak ediliyor. Kumral Ten Kime Denir?

İnsanlar arasında tanımlama yaparken, esmer ve sarışın tanımlaması zihinlerde net bir ifade oluşturuyor. Buna karşın kumral olarak tanımlandığında bir çok insan kumral kelimesinin karşılığında nasıl bir ten rengi olması gerektiğini aklında canlandıramıyor. İnternet ortamında da araştırılan Kumral ten kime denir? Sorusunun cevabını biz de sizler için derlemeye çalıştık.

KUMRAL TEN KİME DENİR?

Kumral kelimesi genel itibariyle insanların saçlarını, tenlerini ve sakallarını tanımlarken kullanılmakta olan bir terimdir. Kumral kelimesi aynı zamanda bir renk bildirme sıfatı olarak da kullanılmakta. Saçta, bıyıkta veya sakalda koyu sarı veya açık kestane rengini ifade etmek için kullanılan kumral kelimesinin TDK’daki anlamı ise isim olarak; koyu sarı veya açık kestane rengi. Sıfat olarak ise teni ve saçları sarıya çalan açık buğday rengi olan (kimse) olarak tanımlanmakta. Kumral renginin birçok tonu bulunsa da genel olarak koyu sarı olarak yorumlanıyor.

Bakmadan Geçme