• Haberler
  • Spor
  • Kumartaşspor lokalini istiyor – Kocatepe Gazetesi

Kumartaşspor lokalini istiyor – Kocatepe Gazetesi

1. Amatör Lig'de oynanan Play-Off sonrasında Süper Amatör Lig'e terfi eden Kumartaşspor, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından el konulan kulüp binası için çaba sarfediyor.Kumartaşspor Başkanı Hasan Çavlan, 2003-2001 yılları arasında Erenler'de bulunan bir kahvenin muhtarlık tarafından kulübe devredildiğini söyledi. Bu kahve devredildikten sonra Kumartaşspor Lokali olarak işletildiğini belirten Başkan Çavlan, 'Kumartaşspor Kulübünün eski bir yeri vardı. 2003-2001 [&hellip]

1. Amatör Lig’de oynanan Play-Off sonrasında Süper Amatör Lig’e terfi eden Kumartaşspor, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından el konulan kulüp binası için çaba sarfediyor.
Kumartaşspor Başkanı Hasan Çavlan, 2003-2001 yılları arasında Erenler’de bulunan bir kahvenin muhtarlık tarafından kulübe devredildiğini söyledi. Bu kahve devredildikten sonra Kumartaşspor Lokali olarak işletildiğini belirten Başkan Çavlan, “Kumartaşspor Kulübünün eski bir yeri vardı. 2003-2001 yılları arasında bu yer Kumartaşspor Kulübü’ne lokal olarak devredilmişti. Kumartaşspor Kulübü fesih olana kadar da buranın gelirleri Kumartaşspor Kulübü’ne bırakılmıştı. İlerleyen zamanlarda köyümüz Erenler Mahallesi olarak Afyonkarahisar’a bağlandığı dönemde lokal binamıza el konulmuştur. Biz sadece bunun açıklamasını istiyoruz. Bu kulübün yerini; kimler imza attı da  devretti. Ve yahut da imza var mı? Nasıl el değiştirdiğinin araştırılmasını istiyoruz. Biz araştırmaya çalıştık hiçbir şekilde sonuca ulaşamadık. Afyonkarahisar Belediye Başkanı’nı 9 kez ziyaret ettik. 9 seferde de konunun araştırılacağını söyledi ama bir sonuç çıkmadı. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’e çıktık, ona da Belediye Başkanımız söz verdi dedik, oda Başkanımız söz verdiyse yapar dedi. Ne yazık ki bu sözler hiçbir şekilde yerine gelmedi. Bir kulübün 3 bin, 4 bin liralık geliri nerelere gitti ve kimler harcıyor. Biz bunu öğrenmek ve gün yüzüne çıkmasını istiyoruz. Afyon Belediye Başkanı’nın bize verdiği sözler yerine gelmedi” dedi.  
“BİZİ ÇOCUK YERİNE KOYDU”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la yaptıkları 9 görüşmenin detaylarını anlatan Kumartaş Başkanı Hasan Çavlan, “İlk görüşmemizde Belediye Başkanımız çok iyi karşıladı. Ondan sonraki 8 ziyaretimizde de bizi çocuk yerine koydu. Güldü. 8 ziyaretimizden de maalesef sonuçsuz ayrıldık. Bizim yerimiz nasıl olacak, kimler verdi burayı veyahut neden alındı diye sorduk. İlk ziyaretimizde buralar sözleşme yapılmış dedi. Erenler Mahalle Muhtarı sözleşme yapmış dedi. Bir kulübün gelir kaynağı olarak bir tek lokalin geliri uygun diğer yerlerin geliri kulübe uygun değil. Tamam da biz buradan gelir alıyorduk, bu durumu nasıl çözeceğiz, bize burayı vermiyorsanız, bize bir yer verin ve gelir elde edelim. Biz çok büyük bir rakam istemiyoruz. Kulüplerin yıllık gelirleri belli zaten, 3 bin, 4 bin veya 5 bin civarındaki gelir bize yeter dedik. Bize, biz bu geliri de sağlayacağız size söz dedi ve bizi gönderdi” ifadesine yer verdi.
“BİRİ GELDİ BOYA YAPTI GİTTİ”
Başkan Çoban’la ikinci görüşmelerini anlatan Çavlan, “Ondan sonra ikinci ziyaretimizde gittik bilgi alalım, başkanım bizim işimiz ne durumda, nasıl yaptınız? Tamam dedi, yine yapacağım dedi, güldü, ben adam göndereceğim dedi. Erenler’e belediyede çalışan 3-4 kişi geldi. İsimlerini sordum, bize isimlerini söylemediler, sadece bizi belediye başkanı gönderdi dediler ve bize vermeyi uygun gördükleri yerlerin metrelerle ölçülerini aldılar. Boyasını, alçısını tadilat için çalışma yaptılar ne kadar maliyet çıkar diye. Onlardan sonra bir arkadaş geldi, boya yaptı ve işini bitirdi gitti. Boyadan 5 gün sonra duvarlar patlamaya ve boyalar dökülmeye başladı. Mekanın her tarafından su akıyor, lavabo kokusu, hiçbir şekilde insanlar orda oturmaz bile. Kumartaşspor’un şu anda bir tane ayakkabı koyacak yeri yok. Kulüp yerimiz yok, Belediye Başkanı’na biz gençlerimizle toplanalım buyurun gelin birlikte bir çay kahve içelim sohbet edelim dedik, o da bize işim gücüm yok da sizinle çay kahve içmeye mi zamanım mı var dedi. Bizi aşağıladı ve gönderdi” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la yaptıkları kalan 7 görüşmeyi anlatan Başkan Çavlan şu ifadelere yer verdi: “Aradan bir süre geçti, 2. Amatör Lig’de şampiyon olduk ve tekrar randevu aldık. Kupayla beraber gittik, biz kupayı teslim etmek için gittik. Bize ben elimden geleni yapıyorum, aradan 6 ay geçti ve hiçbir gelişme yok mu dedik. Yaptık daha ne istiyorsunuz dedi, bir boya ile mi oluyor bu iş dedim bende. Yer Kumartaşspor’un üzerine bile geçmedi dedim, sözleşme bile yok dedim. İşim var sizinle mi uğraşacağım dedi. Biz de kupamızı aldık ve kalktık. Kupamızı alınca niye aldınız kupayı dedi, kupa sana münasip değil dedik aldık kupamızı da.
Hacıdan geldikten sonra bir ziyaret daha yaptık. Bize Hurma ikram etti. Hurmayı Başkan olarak bir tek ben yedim, 8 kişilik yönetimden ben hariç hiç kimse ne suyunu içti ne çayını. Belediye Başkanı’na ben izah ettim, durumumuz nasıl olacak? Kumartaşspor’un yerleri ne durumda diye sorduk. Bize çalışıyorum kardeşim bizi sıkıştırıp durmayın dedi. Ben de başkanım lig başlıyor, biz 1. Amatör Lige çıktık, bize yer verin, gelirlerimiz vardı şimdi gelirimiz de yok, biz yemek parasını bile zorla bulan insanız dedim. Giydiğimiz formalar, giydiğimiz kramponlar, o kramponları bile başka kulüplerden ödünç alıyoruz. Bize yine yapacağız dedi ve gönderdi.
Bir sonraki ziyaretimizde 5. ziyaret artık tekrar gittik. Biraz saygı çerçevesini aştım. Çünkü biz bağış istemeye değil hakkımız olanı almak istiyoruz. Artık yeter, bana bir yol göster. Bu yeri sana kim veya kimler verdi. Eski başkan mı Muhtar mı devretti? Eski başkana soruyorum benim kesinlikle imzam yok diyor. İmza yoksa burada bir sahtekarlık var o zaman siz avukatsınız dedim. Bu evrakta sahtekarlıktan içeriden çıkma şansı yok bu insanların. Ve yahutta kimlerin yerine atıldı bu imzalar biz bunların incelenmesini istiyoruz dedim. Bana dedi ki bir çıkın gidin işim gücüm yok da sizinle mi uğraşacağım dedi. Resmen bizi belediyeden kovdu.
6. sefere biz yine randevu istedik buyurun gelin dediler. 6. sefere 12 kişiyle vardık. 3 bayan arkadaşımız vardı takımla ilgilenen, teknik heyetten. Başkana yine rica ettik, her seferinde vardık, hiç olumlu bir şey alamadık. 3 bayanla birlikte gittiğimizde dedik bu çocuklar bizim takımımızda oynuyor, bu çocukların istikbali var, biz bu çocuklara para ödemiyoruz, tamam eyvallah ama erkekler varken takıma bayan da aldık. Modernleştirelim Afyon’da futbolu geliştirelim dedik. En son peki başkanım bizim işimiz ne olacak. Arkadaşım sizin işiniz olmaz dedi. Resmen kestirip attı, ben de dedim, gereken yerlere başvuracağım avukat tutacağım bu işi uzatacağım dedim ve çıktık. Ondan sonra bize kendi randevu vermek için aradılar. Buyurun gelin sizini işinizi çözeceğiz dediler. Yine gittik, 8. görüşme oluyor artık. Personel ve Belediye Başkanı bize çok ilginç ve güzel davranmaya başladılar. Biz 8. görüşme çok iyi geçti sandık.
3 ay sonra 1. Amatör Lig’de şampiyon olduk tekrar gittik Belediye Başkanı’na. Dedik ki Başkanım biz şampiyon olduk, Süper Amatör Lige çıktık. Seneye Süper Amatör Lig’de Kumartaşspor’u da göreceğiz. Biz kavgaya olumsuz olan her şeye karşıyız dedik. Bize ne için geldiniz dedi. Biz de yerlerimiz ve gelirlerimiz için geldik. Erenler Afyonkarahisar’a bağlı bir mahalle olmuş olabilir dedik. Ama bize bir yer verin. Bize Afyon’da bir sürü mahalle takımı var, hangi birinize yardım edeceğim dedi. Başkanım bizim zaten yerlerimiz vardı, siz bize yerimizi vereceksiniz sadece dedim. Bunda yanlış bir şey söylemiyoruz biz. Bize ihale usulü gireceksiniz dedi. Bize ilk geldiğimizde ihale usulü ile gireceksiniz dediniz, dedim. Biz onu da kabul ettik, siz onu da kabul etmediniz dedik. Biz de Erenler’de bulanan Gül Nisa Apart’ın karşısındaki yeri istedik. Yani futbol, basketbol sahası olan parkı istedik. Bu parkı bize verin biz başka bir şey istemiyoruz. Buraya 2-3 tane büfe koyalım dedik. Su satalım, gelir elde edelim ve kira geliri sağlayalım dedik. Bize; size orayı veremem dedi ve güldü. Nihayetinde kime verildiğini gördük, o bölgedeki gençler yarım metre boynunda bıçakla geziyorlar. Yani bizim insanlarımızın canı sokakta değil.En son 10. seferde AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’e gitti. Dedik ki başkanımız durumumuz böyle böyle, izah ettik. Belediye Başkanı söz verdiyse yerine getirir dedi. Ben de 2 yıldır söz veriliyor, 2 yılda bir tane tabela koyulmamış, 1 tane forma gelmemiş, bu nasıl söz dedim. Ondan da parkı istedik, orda büfe de köfteci yok dedi. Yanındaki arkadaşlara sordu, köftecinin olduğuna ve kiraya verildiğine dair her şeyi öğrendi. Ona da anlattık, öğrencilerin, yaşayan halkın bu durumdan memnun olmadığını insanların yarım metre bıçakla gezdiğini söyledik. Konuşmalar son buldu.”
“EL KOYULAN YERLERİMİZİ İSTİYORUZ”
Konuşmasını tamamlarken kulüp bünyesindeki el koyulan yerleri istediklerini belirten Çavlan, “Biz el koyulan yerlerimizi istiyoruz. Yardım, bağış gibi işlemler istemiyoruz. Bizim haklarımız verilsin yeter. Kumartaşspor Süper Amatör Lig’de mücadele edecek bir takım ve şuan da gelirlerimiz elimizden alınmış halde” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme