• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı’dan “vefa” plaketi – Kocatepe Gazetesi

Kumartaşlı’dan “vefa” plaketi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek şubesinin önceki iki başkanına Hizmet Plaketi verdi. Kumartaşlı, devraldığı bayrağı daha yükseltmek istediğini söyledi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kendisinde önce şube başkanlığı yapan Müzeyyen Tatlı ile Bekir Bayram’a Hizmet Plaketi [&hellip]

Kumartaşlı'dan "vefa" plaketi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek şubesinin önceki iki başkanına Hizmet Plaketi verdi. Kumartaşlı, devraldığı bayrağı daha yükseltmek istediğini söyledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kendisinde önce şube başkanlığı yapan Müzeyyen Tatlı ile Bekir Bayram’a Hizmet Plaketi verdi.
Kumartaşlı, dernek şubesinde yaptığı basın toplantısında “1999 tarihinde Afyonkarahisar İli ve İlçeleri Şehit Aileleri, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği olarak kurulan derneğimiz, faaliyete başladıktan iki ay sonra gelen bazı istekler doğrultusunda olağan üstü genel kurul toplantısı yaparak tüzükte değişiklik yapmış gazilerimizi de kapsamı altına almıştır. Derneğimiz, Afyonkarahisar İli ve İlçeleri Şehit Aileleri Gaziler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği olarak isim değişti-rerek 1999 – 25-07-2006 tarihine kadar faaliyetlarine devam etmiştir” dedi.
Muzaffer Dilek, yol gösterdi
Afyonkarahisar’ın eski valilerinden Muzaffer Dilek’in kendilerine yön verdiğini hatırlatan Kumartaşlı, “Afyonkarahisar İli ve İlçeleri Şehit Aileleri Gaziler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Müzeyyen Tatlı hanımefendi ile faaliyetlerini sürdürmüştür. 2005 yılında dönemin valisi sayın Muzaffer Dilek, derneğimizin kamu yararına çalışan dernekler statüsüne dönüştürülmesi tavsiyesinde bulundu” diye konuştu.
İki başkanın da emeği büyük
2005 yılında yapılan genel kurulun ardından Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin Afyonkarahisar Şubesi olunması yolunda yetki alındığını belirten Kumartaşlı, “12 Haziran 2006 tarihinde genel merkez tarafından şube açma izni verilmesi üzerine 10 Temmuz 2006 tarihinde Dernekler İl Müdürlüğü tarafından yetki verilerek 25 Temmuz 2006 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı sonucu Afyonkarahisar İli ve İlçeleri Şehit Aileleri Gaziler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği fesih edilerek Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi açılmış oldu” ifadelerini kullandı. Kumartaşlı, derneği bugünlerine gelmesinde Müzeyyen Tatlı ile Bekir Bayram’ın çalışmalarının etkisinin büyük olduğunu bildirdi. Tatlı ve Bayram ise, Kumartaşlı’ya bu davranışından dolayı teşekkür etti.(Kocatepe)

Dernek, ilçelere yayılıyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Dernek Şubesi’nin Afyonkarahisar’ın ilçelerinde de açılmaya başlandığını bildirdi. Kumartaşlı, 2010 yılında Dinar’da bir temsilcilik açıldığını, 2012 yılı içinde de Sandıklı’da bir temsilcilik açılacağını kaydetti. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’a, dernek temsilciğinin açılması için verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Kumartaşlı, “Gönül ister ki her ilçede olalım. Geçen sene gönderdiğimiz takvimleri sırf kargo parası ödememek için geri çeviren belediyeler gördük. Bunları aşmamız ve ilçelerdeki şehit yakınları ile gazilere ulaşabilmemiz için ilçe temsilcilikleri çok önemli. Bundan sonraki hedefimiz, Bolvadin-Sultandağı-Çay bölgesinde bir temsilcilik açmak. Dinar Temsilcimiz Hasan Ceylan, Sandıklı Temsilcimiz ise Yusuf Akin olarak belirlendi.” dedi.

Bakmadan Geçme