• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı’dan TSK’ya destek – Kocatepe Gazetesi

Kumartaşlı’dan TSK’ya destek – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak’a bağlı Uludere mevkiinde düzenlenen hava saldırısında 35 kişinin ölmesiyle ilgili sert bir açıklama yaptı. Kumartaşlı, 󈬓 ölünün sivil, masum halk olduğuna inanmıyoruz” dedi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak’ta bir hava [&hellip]

Kumartaşlı'dan TSK'ya destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak’a bağlı Uludere mevkiinde düzenlenen hava saldırısında 35 kişinin ölmesiyle ilgili sert bir açıklama yaptı. Kumartaşlı, “35 ölünün sivil, masum halk olduğuna inanmıyoruz” dedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak’ta bir hava saldırısının ardından 35 kişinin ölmesiyle ilgili açıklama yaptı. “Devlet vatandaşını bombaladı” gibi haberlerin yapıldığını hatırlatan Kumartaşlı, ölen kişilerin “masum olduklarına inanmadıkları”nı söyledi.
Kumartaşlı, “Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak bahsedilen bölgedeki 35 ölünün sivil, masum halk olduğuna inanmıyoruz. Devlet yetkililerinin çeşitli açıklamalar yaparak sigara-mazot kaçakçısı olduklarını açıklamalarını etik bulmuyoruz. Kaçakçılık da bir suç eylemidir. Bunu meşru bir şey göstermek de ayrıca ayıptır” dedi.
2004 yılında Şırnak’ta uzman çavuşken mayın patlaması sonucunda gazi olan Kumartaşlı, geçiş yapılan mevkiiyi iyi bildiğini belirtti. Kumartaşlı, “Kaçakçılar 3-5 kişilik gruplar hâlinde ve eşya taşıyıcı hayvanlarla, katırlarla sınırdan geçerler. 35 kişinin bizlerce terörist olma ihtimali yüksektir. Daha önce aynı bölgeden bazı olaylarımız oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu olayı doğru yapmışlardır. Bu emri veren komutanlarımızın, o uçaklardaki pilot komutanlarımızın ellerinden öpüyorum” diye konuştu.
Daha önceki yıllarda Gediktepe ve Hantepe olaylarında verilen şehitlerden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yoğun bir şekilde eleştirildiğini kaydeden Kumartaşlı, “Orası (geçiş yapılan yer) il valiliği tarafından sivil halka açık olmayan bir yer. Orada sürekli askeri operasyonlar yapılmaktadır. Uçak pilotları kimlik kontrolü mü yapmalıydı? Oradaki halka ‘Hava karardıktan sonra orada bilgi dışında dolaşılması yasaktır’ diye tebliğ yapılmıştır diye düşünü-yoruz” ifadelerini kullandı.

2011’de beş şehidimiz var

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2011 yılında Afyonkarahisar’ın 5 şehit verdiğini söyledi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar’ın 2011 yılında verdiği şehit ve gazi sayısını açıkladı. Kumartaşlı, 5 şehit verdiğimizi, 3 tane de gazimizin olduğunu belirtti. Şehitlerin fotoğraflarının asıldığı duvarlara bir fotoğraf daha eklemek istemediklerini söyleyen Kumartaşlı, 5 şehit ile 7 gaziye ilişkin hukiku işlemlerin de bitirildiğini aktardı. Kumartaşlı, 2012’nin mutluluk, huzur, barış ve sevgi getirmesini temenni etti.
2011’de Afyon’un şehitleri:
Jandarma Tabip Asteğmen Hüseyin Karagün: 13 Ocak 2011, Elazığ’da sağlık nedeniyle
Jandarma Er İsmail Saygılı, 19 Ocak 2011, Adıyaman trafik kazası
Jandarma Kıdemli Çavuş Ahmet Yumak, 14 Ağustos 2011, Diyarbakır’da çatışma
Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar, 7 Ağustos 2011 Sivas, trafik kazası
Piyade Uzman Çavuş Önder Kandemir, 18 Kasım 2011, Şırnak’ta operasyon dönüşü beyin kanaması
2011 yılında gazi olan hemşehrilerimiz:
P. Uzm.Çvş.H.Hüseyin Cihan, Şırnak 07.11.2011 tarihinde çatışma sonucu yaralandı
J. Uzm Çvş. Ahmet Önder, Diyarbakır, 15.07.2011 tarihinde Diyarbakır’da çatışma sonucu yaralandı
J.Uzm.Çvş.Şükrü Özen 11.06.2010 ve 02.04.2011 tarihlerinde 2 defa Şırnak’ta mayın patlaması sonucu yaralandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme