• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı’dan takvim sitemi – Kocatepe Gazetesi

Kumartaşlı’dan takvim sitemi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kargoyla takvim gönderdikleri belediyelerin bazılarının kargoyu kabul etmediğini belirtti. Kumartaşlı, şehit ve gazi kavramlarının manevi ve kutsal değerlerimiz olduğunu hatırlatarak 'Biz, bu değerlerin istismarı için değil, istismar edilmesini engellemek için çalışıyoruz' dedi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği [&hellip]

Kumartaşlı'dan takvim sitemi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kargoyla takvim gönderdikleri belediyelerin bazılarının kargoyu kabul etmediğini belirtti. Kumartaşlı, şehit ve gazi kavramlarının manevi ve kutsal değerlerimiz olduğunu hatırlatarak “Biz, bu değerlerin istismarı için değil, istismar edilmesini engellemek için çalışıyoruz” dedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehitler takvimi kargosu gönderilen, ancak kargoyu kabul etmeyen ilçe belediyelerine sitem etti. Kumartaşlı, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin sponsorluğunda, şehit bilgilerinin bulunduğu, arşiv niteliğinde bir takvim bastırdık. Takvimi, duvarlara asılması için 17 ilçe kaymakamlığı ile 17 belediye başkanlığına gönderdik. Dernek olarak yeterli bütçemiz olmadığı için kargoyu karşı ödemeli gönderdik. Ancak bazı belediyeler bu kargoyu kabul etmeyerek Şehitler Takvimi’ni geri çevirdi” dedi.
“Vatandaşlar şehitlerimizi ve
derneğimizi tanımalı”
Amaçlarının belediyelerde Şehitler Takvimi’nin asılması olduğunu hatırlatan Kumartaşlı, “Gönderdiğimiz takvimlere karşılık hiçbir kurum, kuruluş ve şahıstan ücret talep etmedik. Sadece takvimin kabul edilip duvarlarda asılmasını, böylece vatandaşların Afyonlu şehitleri ve derneğimizi tanımasını istedik” diye konuştu.
“Hassasiyetimizi gösterdik”
Şehit ve gazi gibi manevi kavramların istismar edilmesine karşı olduklarını söyleyen Kumartaşlı, “Derneğimizin amacı askerlik mesleğine ilişkin ortak anıları yaşatmak, üyelerimizin yasal haklarını korumak, savunmak, hayat şartlarını düzeltmek, sosyal ve kültürel hizmetlerde bulunmak, aralarında dayanışmayı sağlama sürecini devam ettirmektir. İlgili kanun gereği derneğimiz dışındaki derneklerin şehit ve gazi kelimelerini kullanmaları yasaktır. Diğer dernekler, yasal olmadıkları gibi insanların milli ve manevi duygularını sömürerek maddi kazanç elde etmeye çalışmaktadırlar. Bu konuya hassasiyetimizi geçtiğimiz aylarda göstermiş olup Antalya’dan geldiklerini iddia eden bir grupla mücadele ederek ilimizi terk etmelerini sağlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme