• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı’dan ATSO’ya güzel jest – Kocatepe Gazetesi

Kumartaşlı’dan ATSO’ya güzel jest – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu’na 'fahri üyelik' belgesi verdi. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye’nin en kısa sürede terör belasından kurtulacağını belirtirken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, [&hellip]

Kumartaşlı'dan ATSO'ya güzel jest

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu’na “fahri üyelik” belgesi verdi.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye’nin en kısa sürede terör belasından kurtulacağını belirtirken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, verdiği destekler nedeniyle ATSO’ya teşekkür etti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu’na “fahri üyelik” belgesi verdi.
“Desteklerinizi
eksik etmediniz”
Ziyarette konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahi-sar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Ticaret ve Sanayi Odası ile şahsınız bizim derneğimize hem maddi hem manevi desteklerini eksik etmedi. Bu, bizim için ayrıca bir onur kaynağı. Vatan için millet için canlarını, kanlarını, vücutlarının birer parçasını veren insanların şehit ve gazi ailelerinin işlerinin yapıldığı dernekte sizin de bize böyle bir destek olduğunuzu bilmek bizler için ayrıca bir onur kaynağı. Bizden desteğini hiç esirgemeyen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri’ne şahsınızda fahri üyelik verme kararı aldık. Kabul edersiniz, kimliklerinizi teslim etmek istiyoruz. Afyonkarahisarlı şehit aileleri ve gazilerin selamlarını iletiyoruz” dedi.
“Terör belâsından
kurtulacağız”
Kumartaşlı’nın bu jesti karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise “Kanları ile bu vatanı vatan yapan kurtuluş savaşından bu yana şehitlerimize büyük destek sağlıyorsunuz. Bu vatan kolay vatan olmadı. Birçok kan akıtıldı. Ülkemizde her yıl 10’larca 100’lerce şehit vermekteyiz. Bu tabii bizi derinden üzmekte, derinden yaralamakta. Bu terör belasının yakın zamanda biteceğini ümit ediyoruz. Bir şehit haberi duyduğumuz zaman içimiz parçalanıyor. Bunun önüne geçmek için gerek Türkiye Cumhuriyeti devleti, gerek tüm kolluk kuvvetleri, güvenlik güçlerimiz, durmadan çalışıyorlar. Çözümler üretmeye gayret edi-yorlar. İnşallah yakın zamanda bu beladan kurtuluruz. Siz de Afyonkarahisar’da şehitlerimizi, şehit ailelerimizi, gazilerimizi en iyi şekilde temsil ediyorsunuz, güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Bu çalışmalarınızı desteklemek bizim görevimiz. Fahri üyelik jesti yapmanız bizi gururlandırdı. Bunu bir şeref olarak kabul edi-yoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

İstismara dikkat

ATSO’daki fahri üyelik belgesi takdiminden sonra önemli bir konuyu gündeme getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türkiye’de “şehit” ve “gazi” kelimelerinin bazı derneklerce istismar edildiğini söyledi. Kumartaşlı, “Kanunen şehit ve gazi kelimesinin bizim dışımızda kullanılmaması lazım. Ancak bazı fason dernekler kurulup insanların duyguları sömürülüyor. Biz 67 ilde şubesi olan bir derneğiz. Halkımız ve esnafımız bu tür insanlara rağbet etmesinler. Bizim böyle bir satışımız yok. Biz yılda bir kere takvim bastırıyoruz, Belediyle Başkanlığımız bunu karşılıyor. Bizler canlarımızı kanlarımızı para karşılığında vermedik” dedi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise bu konuda basın-yayın kuruluşlarının kamuoyunu bilinçlendirme noktasında görevi olduğunu belirtti. Serteser, bu tür istismarların önüne geçilmesi için Oda üyelerine uyarıda bulunacaklarını söyledi.

“Yalnız değilsiniz”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’dan fahri üyelik belgesini alan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, bu jest nedeniyle Kumartaşlı’ya teşekkür etti. Hancıoğlu, Kumartaşlı’ya hitaben “Yalnız değilsiniz. Bunu bilmenizi isterim” dedi.

Bakmadan Geçme