• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı'dan 20 maddelik manifesto – Kocatepe Gazetesi

Kumartaşlı'dan 20 maddelik manifesto – Kocatepe Gazetesi

Prof. Dr. Baskın Oran'ın yazdığı 'Ben Ege'de Akilken' kitabında, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın 20 maddelik düşünce ve talep listesini yayınladı. Kumartaşlı, 'Terör örgütüne insanları katletmenin haklı gerekçesi olmayacağını anlatın' diyor Prof. Dr. Baskın Oran'ın yazdığı 'Ben Ege'de Akilken' kitabında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul [&hellip]

Kumartaşlı’dan 20 maddelik manifesto

Prof. Dr. Baskın Oran’ın yazdığı “Ben Ege’de Akilken” kitabında, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın 20 maddelik düşünce ve talep listesini yayınladı. Kumartaşlı, “Terör örgütüne insanları katletmenin haklı gerekçesi olmayacağını anlatın” diyor

Prof. Dr. Baskın Oran’ın yazdığı “Ben Ege’de Akilken” kitabında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın 20 maddelik düşünce ve talep listesine yer verildi. Akil İnsanlar Topluluğu’nun Afyonkarahisar’ı ziyaret etmesi sırasında “İşbirliği yapmak”la suçlanan İsmail Kumartaşlı’nın Akiller’e verdiği 20 maddelik liste, durumun kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını gösteriyor. İşte Kumartaşlı’nın düşünce ve talepleri:
1. Türkiye’de Kürt Meselesi diye bir şey yoktur. Terör (PKK) meselesi vardır.
2. Terör örgütü, Kürt vatandaşlarımızı temsilcisi asla olamaz.
3. Terör örgütü 6.500 güvenlik görevlisi, l .500 Kürt korucu, 4.500 sivil, Kürt, çoluk çocuk, kadın katleden, katil, emperyalist güçlerin kontrolü ve himayesinde çalışan bir örgüttür.
4. Terör örgütü ve yandaşlarına, kadın, çoluk çocuk, Türk, Kürt demeden, insanları katletmenin hiçbir haklı gerekçesi olmayacağını anlatın.
5. Devlet ve Millet malına zarar vermemelerini anlatın.
6. Ağalık ve marabalık düzeninin değişmesi için onları eğitin.
7. BDP’nin bürokratlarını ve bölgedeki Kürt annelerini, çocuklarını dağa göndermeme konusunda ikna edin. Çünkü Afyonkarahisar’dan hiçbir anne oğlunu dağa göndermedi.
8. Bu kadar yaşanan acılara rağmen Kürtlerin batıda hiçbir ayrımcılığa rağmen esnaflık yapabildiğini ve devletin her kesiminde yer alabileceğini, ancak Kürt kökenli olmayan bir vatandaşın Hakkari, Şırnak, Van gibi bazı illerde asla esnaflık yapamayacağını bu tutumun bir ırkçılık olduğunu bundan vazgeçilmesi gerektiğini anlatın.
9. Emperyalist ülkelerin hiçbir şekilde bir Kürt’e Türk’ten daha yakın olamayacağını ve onların verdiği silahlar ile terör örgütünün Türk, Kürt ayrım yapmadan insanları katlettiğini anlatın.
10. Kadının toplum içindeki değerini ve kız çocuklarının da evlattan sayılması gerektiğini anlatın.
11. Yapabileceği kadar değil bakabileceği ve sahip çıkabileceği kadar çocuk yapılması gerektiğini anlatın.
12. Belediye otobüslerinde insanları diri diri yakmanın, devletin ve milletin malına zarar vermenin hiçbir haklı gerekçesi olmayacağını anlatın.
13. Uyuşturucu imalat ve kaçakçılığının kötülüklerinden bahsedin.
14. Kaçakçılığın karın doyurmak için bir bahane olmadığını ve suç olduğunu anlatın.
15. Emperyalist ülkelerin bölgedeki çıkarları için milyonlarca insanın (daha çok Müslüman) birbirine kırdırıldığını ve Terör örgütünün bu amaç için kullanıldığını, Türkiye de bir Kürt sorunu veya etnik köken sorunu olmadığını, her-kezin kanunlar önünde eşit olduğunu anlatın.
16. Bu ülkede milyonlarca Türk ve Kürt’ün birbiriyle evli olduğunu anlatın.
17. Töre cinayetlerinin yanlışlıklarını, berdelin yanlışlıklarını ve 14 yaşında bir çocuğun töre sebebiyle öldürülemeyeceğini anlatın.
18. Tecavüze uğrayıp töre cinayetine kurban giden ve cesedi Batman Çayı’na atılan 15 yaşında bir çocuğun, bölgesinin akillerinin sahip çıkması gerektiğini, cenazesinde saf tutup töreyi kınaması gerektiğini anlatın.
19. Anadilde eğitim içinde olsa her ne sebeple olursa olsun bir bebeğe kurlun sıkılamayacağını anlatın.
20. Bu bayrak için Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkesin kanını ve canını verdiğini ve terör örgütünün gösterilerinde yakılmasının çok yanlış olduğunu, kendi atalarının da kanlarını yaktıklarını anlatın. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme