Kumartaşlı yeniden Başkan seçildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi 6. olağan seçimi tamamlandı. Derneğin önceki dönem Başkanı İsmail Kumartaşlı ile mevcut Başkanı Emre Öztürk arasında geçen seçim sonucu seçimin galibi İsmail Kumartaşlı oldu. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'nın 6. olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün Korel [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi 6. olağan seçimi tamamlandı. Derneğin önceki dönem Başkanı İsmail Kumartaşlı ile mevcut Başkanı Emre Öztürk arasında geçen seçim sonucu seçimin galibi İsmail Kumartaşlı oldu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 6. olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün Korel Termal Otel’de yapıldı. Derneğin toplam 308 üyesinden 261 üyenin katıldığı seçim sonucu sandıktan toplam 259 geçerli oy, 2 adet geçersiz oy çıktı. Dernek üyeleri önceki dönem Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya 167 oy verirken, mevcut Şube Başkanı Emre Öztürk’e sandıktan 92 oy çıktı.

Haber
ÖZTÜRK: HİÇ KİMSE BİRBİRİNE KIRILMASIN
Genel Kurul Divanı Şuayip Moğulkoç’un Başkanlığında; Cuma Öz ve Sadettin Dağdelen’den oluştu. Oy Tasnif Komisyon Üyeleri ise; Reşat Dalda, Taki Tapancı ve Bektaş Şahin olarak belirlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Dernek Şubesi’nin eski Başkanı Emre Öztürk katılımcılara hitap etti. Emre Öztürk, derneğin Afyonkarahisar Şubesi ve iki aday için hayırlı sonucun tecelli etmesini temenni etti. Öztürk, “Dernek üyelerimizden tek bir ricam vardır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu seçim sonucu bir kazanan ve bir kaybeden olacak. Ama lüften genel kurulumuz bittikten sonra birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Kapıdan el ele kol kola omuz omuza çıkalım. Kimsenin birbirine karşı dargınlığı, kırgınlığı olmasın.” ifadelerine yer verdi.

Haber
KIRMIZI ÇİZGİ ŞEHİT ANNE BABALARINA ÖDENEN MAAŞ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık yaptığı konuşmada genel merkez faaliyetleriden söz etti. Işık, “Derneğimizin durumu tüm üyelerimizce hepimizce aşikârdır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin sorunlarıyla ilgili ne yapabiliriz diyerek öncelikle Şube Başkanlarımızdan oluşan bir Meclis Çalışma Grubu oluşturarak belirlediğimiz sorunlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza, Milli Savunma Bakanımıza sunduk. Özlük haklarımızın birleştirilmesi konusunda masaya vurarak tek ve en büyük kalın ‘kırmızı çizgimiz’ dediğimiz şehit anne babalarımızın maaşı olmuştur. İnşallah bu konuyla ilgili gerekli sözleri aldık. Önümüzde ki dönemde bu konuyla ilgili çalışmalar sonlandırılarak şehit anne babalarımızın maddi durumlarıyla ilgili gerekli düzenlemeler yapılacaktır.” dedi.
ARTIK ŞEHİT VE GAZİ SIFATLARINI KULLANARAK DERNEK AÇILAMAYACAK
Mustafa Işık, 2014 yılında çalışan gaziler için çıkarılan gazilerin çalıştıkları kurumlarda emeklilik haklarının ellerinden alınmasıyla ilgili 2020 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bir çalışma verdiklerini söyledi. Işık, “Emeklilikle ilgili sorunun Türkiye genelinde ki gazilerimizi ilgilendiren çalışmamızda bildirerek hallettik. Çıkarılan kanunla birlikte 2014 yılında gazilerimizin ellerinden alınan emeklilik hakları kendilerine teslim edildi. Yurt genelinde Şube Başkanlarımızın verdikleri destekle birlikte hepimizin kanayan yarası şehit ve gazi ismini kullanarak menfaat sağlayan kişilerin açtıkları derneklerin önünü kesmek adına Dernekler Kanunu’nun ilgili maddesine şehit ve gazi kelimelerini de eklettik. Böylece şehit ve gazi ismini kullanarak dernek açmak yasaklanmış oldu. Bu sorun çözüme kavuşturulmuş oldu.” diye konuştu.
KAYBEDİLEN İTİBAR YENİDEN TESİS EDİLİRKEN DERNEĞİN SİYASET ÜSTÜLÜĞÜ BİLDİRİLDİ
Ankara’da ki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin fiziksel yapısını düzenlediklerini söyleyen Işık, “Hakikaten Ankara’da bürokraside, siyasette kaybedilmiş itibarın yeniden tesis edilmesi için özellikle 1,5 yılda elimizden geleni yaptık. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi en iyi şekilde temsil ettik. Asla siyasete bulaşmadık. Şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan ve bayrak için canlarıyla, vücut bütünlükleriyle kendilerini feda ettiklerini ve vatan için feda etmeye yine hazır olduklarını söyleyerek siyaset üstü bir üslupla siyaset üstü bir kurul olduğumuzu anlatarak bunu devletin tüm yetkili makamlarına bildirdik.” şeklinde konuştu.
GENEL MERKEZ TARAF DEĞİL
Derneğin Afyonkarahisar Şube Başkanlığına İsmail Kumartaşlı ve Emre Öztürk olmak üzere iki adayın olduğunu belirten Işık sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar Şube Başkanlığımızın seçimine malum olduğu üzere iki adayımız katıldı. Bu seçim sağlıklı ve huzurlu bir şekilde iyi niyetler çerçevesinde Emre Öztürk kardeşimizin söylediği gibi el ele, omuz omuza toplantı salonundan ayrılacak şekilde sonlanmasını istiyorum. Asla genel merkezin bir taraf olduğunu düşünmeyin. Bizim sizlere ve perde arkasında kullanacağınız oya hepinize saygımız vardır.”
KUMARTAŞLI: ESKİSİ GİBİ GÖREV YAPACAĞIZ
Toplantıda kurul raporlar teker teker okunup oybirliğiyle ibra edildi. Dernek Şube Başkanlığı görevine seçilen İsmail Kumartaşlı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi 6. olağan seçimli genel kurul toplantısını birlik ve beraberlikle tamamladıklarını söyledi. Kumartaşlı, “Bu görevi tekrar bana veren şehit aileleri ve gazilerimize hürmetlerimizi sunuyorum. Onlara layık biçimde eskiden bu görevi nasıl icra ediyorsak aynı şekilde görev yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
ÖZTÜRK’E SANDIKTAN 92 OY ÇIKTI
Derneğin eski Şube Başkanı Emre Öztürk’e sandıktan toplam 92 oy çıktı. Emre Öztürk’ün Başkan adaylığında ki mavi renkli liste yönetim kurulu üyeliklerinde: Mustafa Çınar, Hatice Göktaş, Bülent Mesci, Musa Sağlam yer aldı. Denetleme Kurulu Üyeliklerinde: Zeliha Çetin, Halil Akkuş, Ali Osman Karakuş bulunuyor. Disiplin Kurulu Üyeliklerinde; Ahmet Burhan Yaman, Yakup Balcı ve Kamil Afşar yer alırken Delege adaylığına: Bayram Korkmaz, Hüseyin Tekeli, Ali Çakır gösterildi.
KUMARTAŞLI’YA SANDIKTAN 167 OY ÇIKTI
Derneğin önceki dönem Başkanı ve yeni seçilen Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı seçimde 167 oy alarak tekrar göreve seçildi. Kumartaşlı’nın Başkanlığında ki kırmızı renkli listede Yönetim Kurulu Üyeliklerine: Süleyman Üye, Mahmut Karatek, Fuat Saraç, Şemsettin Kumrular seçildi. Denetleme Kurulu Üyeliklerine: Hasan Ceylan, Yusuf Akın, Kemal Durmuş seçildi. Disiplin Kurulu Üyeliğine: Alaaddin Mutlu, Şükrü Özen ve Cihan İlhan seçildi. Delegeliğe: Ertuğrul Demir ve İdris Güneş seçildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Haber

Bakmadan Geçme