• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı, SYDV’den şikayetçi – Kocatepe Gazetesi

Kumartaşlı, SYDV’den şikayetçi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, genelgeye rağmen şehit ve gazi yakınlarına yardımda bulunmayan Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'nı İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı’nın Ramazan ve Kurban [&hellip]

Kumartaşlı, SYDV'den şikayetçi

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, genelgeye rağmen şehit ve gazi yakınlarına yardımda bulunmayan Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’nı İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı’nın Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde maddi durumu iyi olmayan şehit yakınları ile gazilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 18.10.2011 tarihli genelgesi bulunmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir üyesine yardımda bulunulmadığını açıkladı. Kumartaşlı, genelgenin ellerine ulaşmasının ardından SYDV’ye 66 kişilik bir liste gönderdiklerini belirtti. Kumartaşlı, “Ancak bize gönderi-len bir yazıda üyelerin sosyal güvencelerinin olduğu ve ayrıca kişilerin üzerilerinde araç, traktör, tarla, iş yeri, apartman sahibi oldukları belirtilerek, talepleri-mizin reddedildiği bildirildi.” dedi.
Uygulamada standart yok
İsmail Kumartaşlı, yaptıkları araştırmada valiliğin bu konuda hayır cevabı vermesine rağmen bazı ilçe kaymakamlarının şehit ve gazi yakınlarına aynı şartlarda çeşitli yardımlar yaptığını anlattı. Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar kaymakamlıkları arasında da ayrı ayrı uygulamalar yapılarak şehit aileleri ve gaziler arasında ikilik oluşturmaktadır. Aynı genelgeye istinaden bazı kaymakamlar örneğin Dinar Kaymakamlığı tarafından 75 TL, Sandıklı Kaymakamlığı 100 TL, Sinanpaşa Kaymakamlığı 500 TL, Bolvadin Kaymakamlığı 200 TL, Evciler Kaymakamlığı 150 TL yardım yapmıştır. Yapılan yardımlar yasalara ve tüzüğe uygunsa bizlere yardımlar neden yapılmadı? Sadaka istemiyoruz. Bizlere gereken itibar gösterilmiyor. Hakkettiğimiz itibar bize gösterilmedi” diye konuştu.
Konuyu mahkemeye intikal ettireceğini belirten Kumartaşlı, mahkemenin sonucunun emsal teşkil edeceğini vurguladı.
Listede yanlışlıklar var
Kumartaşlı. Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan şehit listesinde de yanlışlıklar bulunduğunu belirterek “Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan şehit listesine baktığımda şehitlerimize sahip çıkamadığımızı gördüm. Bir şehidimizin ismi hem merkez hem de Şuhut için geçiyor. Bu listenin düzeltilmesini istiyorum. O beğenilmeyen derneğin kendi imkanları ile hazırlamış olduğu liste de 227 şehit var. O listenin düzeltilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Özür, kabahatten büyük
Kumartaşlı’nın gündemindeki bir diğer konu da bedelli askerlikle ilgiliydi. Bedelli askerliğe başından itibaren karşı olduklarını belirten Kumartaşlı, “Bizim canlarımızın bedeli 30 bin lira değil. 300 lira şehit anne ve babasının aldığı maaş eksik görüldüyse devletin bunu bedelli ile karşılaması özrün kabahatten büyük olması anlamına gelir” dedi. (Kocatepe)

Mahkeme
sonuçlandı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2010’un Mart ayında Afyonkarahisar’da yaşanan olay nedeniyle ceza aldığını söyledi. Kumartaşlı, “2010 yılındaki kötü niyetli kişilerin şehit ve gaziler adına dergi satmak istemesi üzerine çıkan arbede ile ilgili mahkeme sonuçlandı. Üstüne basa basa söylüyorum. Yüce Türk adaletine güveniyorum. Yüce Türk adaleti bana 1500 lira para cezası verdi. Bu parayı ödeyeceğim. Böyle bir durumla tekrar karşılaşsam yine aynı tepkiyi vereceğim. Ben şehidimin gazimin hakkını hiçbir şekilde yedirmem.” dedi.

Bakmadan Geçme