• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı: Belediye meclisinin hassasiyeti yaygınlaşmalı

Kumartaşlı: Belediye meclisinin hassasiyeti yaygınlaşmalı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden çıkan kararla mühimmat deposu patlamasında şehit düşen, ikametleri Afyonkarahisar’da olan iki astsubay, iki uzman çavuşun evlerinin yer aldığı cadde ve sokaklara şehitlerimizin isimlerin verilecek. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Belediye Meclisi’nin göstermiş olduğu hassas davranışın şehir ve ülke genelinde yaygınlaşmasını diledi Türkiye [&hellip]

Kumartaşlı: Belediye meclisinin hassasiyeti yaygınlaşmalı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden çıkan kararla mühimmat deposu patlamasında şehit düşen, ikametleri Afyonkarahisar’da olan; iki astsubay, iki uzman çavuşun evlerinin yer aldığı cadde ve sokaklara şehitlerimizin isimlerin verilecek. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Belediye Meclisi’nin göstermiş olduğu hassas davranışın şehir ve ülke genelinde yaygınlaşmasını diledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı dernekte düzenlediği basın toplantısında, Belediye yönetimine, valilik makamına, İkmal ve Garnizon Komutanlığına 11 Eylül’de yaptıkları resmi başvuruda 5 Eylül 2012 tarihinde mühimmat deposu patlaması sonrası şehit düşen askerler için patlama alanına şehitlik yapılması talebini ilettiklerini belirtti.
HASSAS DAVRANIŞA TEŞEKKÜR
Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 25 şehidin içerisinde Afyonkarahisar’da ikamet eden 4 rütbeli asker olan iki astsubay, iki uzman çavuşun mahallelerindeki cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi yönünde Belediye Başkanlığına teklifte bulunduklarını söyledi. Kumartaşlı; “Gelişen süreçte şehitlik yapılması için ilgili makamlar devreye girdi. Gerekli onayların alınmasına müteakip yer belirlenmesi sonrası şehitlik yapılacağı Garnizon Komutanlığı’ndan tarafımıza bildirildi. 1 Ekim tarihinde Belediye Meclisi toplantısında mecliste alınan karar gereğince iki astsubay, iki uzman çavuşumuzun evlerinin bulunduğu cadde ve sokaklarda isimlerin değiştirileceği tarafımıza bildirildi. 24 Ağustos 2011 tarihinde şehit olan İsmail Çınar ve 25 Eylül 2012 tarihinde şehit düşen Ramiz Demir’in de isminin cadde ve sokaklara verilmesiyle ilgili Belediyemize başvuruda bulunacağız. Buradan Afyonkarahisar Belediye Başkanlığımıza, Belediye Meclisine hassas davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum.”
GÖZLER ŞOFÖRLER ODASINDA
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nce gösterilen hassas davranışın ilde ve ülkede yaygınlaşması için halka çağrıda bulunan Kumartaşlı şöyle konuştu: “Bugünlerde ilimiz ve ülkemizin her yerine şehit gelmediği gün olmuyor. Bizler bu ülke, bu bayrak, bu vatan için canlarımızı seve seve verebiliyorsak, vücutlarımızın birer uzvunu verebiliyorsak işletmelerimizinde bir nebze olsun üzerlerine düşen görevi yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Son günlerde Afyonkarahisarımız da bunun onur verici örneklerini görmeye başladık. Örneğin özel halk otobüsü firması Turex şehit aileleri ve gazilerimizi ücretsiz olarak taşıyor. Şehit ailelerimizden talepler geliyor. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker’e bir başvuruda bulunacağız. Vatan için can veren aziz şehitlerimizin ailelerinin minibüslerde de ücretsiz taşınmaları ricasında bulunacağız. İnanıyoruzki toplumsal olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını düşünüyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme