• Haberler
  • Genel
  • Kumartaşlı: 1 Kasım’da akli selim düşünün!

Kumartaşlı: 1 Kasım’da akli selim düşünün!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde akli selim düşünerek oy verilmesini istedi. Kumartaşlı, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’ye verilen her oyun şehit ve gazi kanına vebal olacağını söyledi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, [&hellip]

Kumartaşlı: 1 Kasım'da akli selim düşünün!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde akli selim düşünerek oy verilmesini istedi. Kumartaşlı, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’ye verilen her oyun şehit ve gazi kanına vebal olacağını söyledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, dernekte basın toplantısı düzenledi.
AFYON’UN 3 ŞEHİT
2 GAZİSİ VAR
Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 19 Temmuz 2015 tarihinde Adıyaman’da bir askerin şehit düşmesinin ardından 20 Temmuz’da Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen patlama akabinde iki polisin evinde şehit edildiğini hatırlattı. Açılım süreci olarak adlandırılan sürecin bozulması ile ülkenin muhtelif yerlerine her gün çok sayıda şehit cenazesi geldiğini belirten Kumartaşlı; “Günlük olarak sayısı 20 ile 30 arasında değişen asker ve polis yaralı vakaları var. Dernek olarak biz de yaklaşık 95 günlük süreç içerisinde artık şehit sayımızı bizde tutamaz hale geldik. Basında kirli bilgi dolaşması nedeniyle bir tablo hazırlamaya karar verdik. Bu tablo da şehitlerimizin sayısın tutacağız. 20 Temmuz 2015 tarihinden sonra Afyonkarahisarımızın 3 şehidi, iki gazisi olmuştur. Derneğimize gelen vatandaşların bilgilenmesi böyle bir tablo hazırladık” dedi.
KATLİAMLAR
HUNHARCA YAPILDI
Asker ve polis şehit sayısını resmi kayıtlardan net alabilmek için yazılı başvuruda bulunduğunu açıklayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, basından derlediği bilgiler ışığında bu sayının 145 olduğunu kaydetti. Kumartaşlı, “Son şehidi 28 Eylül 2015 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde verip Dinar ilçemize defin ettik. 18 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde bir şehidimiz vardı. Uzman Çavuşumuz aslen Emirdağlı olup Eskişehir’in Çifteler İlçesi’ne defin edildi. İki tane de gazimiz var. Ne acıdır ki, bu iki gazimiz üzerlerinde silah yokken teröristler tarafından hunharca sivil kıyafetli iken vuruldular. Uzman Çavuş Ertuğrul Demir, 4 Ağustos’ta Muş’un Varto İlçesi’nde evine giderken sırtından 4 kurşunla vuruldu. 4 Eylül’de Uzman Çavuş Nuri Karakaş, Şırnak merkez de bir taksi de giderken ağır yaralandı. Halen GATA yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor” diye konuştu.
TERÖRİSTLER ŞEHİDİN GÖZLERİNİ DE KURŞUNLADI
Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın paylaştığı fotoğrafın sıkça gündeme getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu nokta da terör örgütünün masum bir örgüt gibi propaganda yapıldığına dikkat çeken Kumartaşlı şöyle konuştu: “Efendim neymiş terörist cenazesini zırhlı araç arkasına takarak sürüklemişler. Bizim canımız her zaman ve çok daha fazla yanıyor. 2007 Yılında ki Dağlıca saldırısında iki şehidimiz gelmişti. Yavuz Öztürk şehid düştükten sonra mevzisine giren teröristler gözlerine kurşun sıktılar. 2010 Yılında ise Tunceli de şehit düşen J. Uzman Çavuş Yasin Mergen tam 55 kurşunla şehit düştü. Bu hunhar saldırılar gaddarlık değil miydi? Neyin savunması yapılıyor sürünmüş müş. HDP denilen terör örgütü sözcülerinin eline sözde bir koz geçti. Bunu dünya kamuoyuna farklı lanse etmeye çalışıyorlar.”
HDP’YE OY
VERENLER VEBALDE
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 7 Haziran seçimleri öncesinde Afyon’un tarihinde terör örgütünün uzantısı olarak tanımladığı HDP’ye 6 bin oy çıkmadığını kaydetti. Kumartaşlı şunları söyledi: “Açıklama yaptılar emanet oylar diyerek bir takım siyasi partilere tepki olarak HDP’ye oy verildiği belirtildi. Ayrıca paralel yapı diye adlandırılan örgüt tarafından Afyonkarahisar’dan HDP oyları arttırıldı. Bu vesile ile HDP’ye oy verenlere sesleniyorum; Gazilerimiz ve şehitlerimizin kanlarında hepinizin vebali var. 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde akli selim şekilde düşünerek oy verilmesini istiyoruz. Hele ki paralel yapı diye tanımlanan örgütün Allah, kitap, din diye insanlara yaklaşıp sonrasında HDP’ye yani PKK’ya oy vermelerine akıl sır erdiremiyoruz.”
“BİZDE
UNUTMUYORUZ!”
Kumartaşlı HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a seslendiğini belirterek; “Şırnak’da foto montaj olduğunu düşündüğümüz sürüklenen terörist cenazesini unutmayacaklarını söyleyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a sesleniyorum. Dağlıca’da şehit olan askerimizin şehit düştüğü mevzi de gözlerine ayrıca sıkılan kurşunu ve Tunceli’de şehit düşen askerimizin 55 tane kurşunla şehit düşmesini unutmayacağız. Selahattin Efendi biz de sana 55 tane kurşunun hesabını soruyoruz” dedi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme