Kumar oynatanlara da, oynayanlara da yüklü ceza

Afyonkarahisar merkez, Esentepe Mahallesi'ndeki bir adrese kumar baskını yapıldı. Kumar için yer temin edenlere ve kumar oynayanlara kumar suçundan 10 bin 688 TL, Hıfzısıhha Kurulu'nun kararına uymamaları dolayısıyla toplam 31 bin 500 TL ceza uygulandı   Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez, Esentepe Mahallesi'nde 297 Sokak, 34 Numara'da kumar oynandığı tespit edildi. Bu doğrultuda [&hellip]

Afyonkarahisar merkez, Esentepe Mahallesi’ndeki bir adrese kumar baskını yapıldı. Kumar için yer temin edenlere ve kumar oynayanlara kumar suçundan 10 bin 688 TL, Hıfzısıhha Kurulu’nun kararına uymamaları dolayısıyla toplam 31 bin 500 TL ceza uygulandı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez, Esentepe Mahallesi’nde 297 Sokak, 34 Numara’da kumar oynandığı tespit edildi. Bu doğrultuda alınan arama kararına istinaden ilgili adrese gece 23:30 sıralarında baskın yapıldı; kapıda bir kişinin gözetlemek için görevlendirildiği saptandı; gözetleyici yakalandı. İlgili adrese girildiğinde ise bir oda içinde, kahvehane masasının çevresinde 10 kişinin bulunduğu belirlendi. Kumar oynatılması ile ilgili sorumluların 1993 doğumlu V.K. ve H.K. olduğu tespit edildi ve şüpheliler yakalandı.
İkamette yapılan aramada soba içerisinde kısmen yanmış iki adet yazboz kağıdı, soba içerisinden çıkan kısmen yanmış 100 adet iskambil kağıdı, 1 adet üzeri yazılı yazboz koçanı, 1 adet adisyon koçanı, 102 adet iskambil kağıdı, 9 deste açılmamış iskambil kağıdı bulunarak el koyma işlemi için muhafaza altına alındı.
V.K. ve H.K. isimli kişilere Kumar Oynanmasına Yer ve İmkan Sağlamak suçundan şüpheli, diğer şahısların tanık olarak beyanları alındıktan sonra sekiz kişiye kumar oynamaktan toplam 10 bin 688 TL idari para cezası, Umumi Hıfzısıhha Kurulunun 2020/45 sayılı kararına istinaden toplamda 31 bin 500 TL idari para cezası uygulanması için gerekli yazışmaların yapılması akabinde salıverildi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme