• Haberler
  • Genel
  • “Kültürel hayatımızda güzel bir renk ilimizde”

“Kültürel hayatımızda güzel bir renk ilimizde”

Semerkand Yayıncılık Şirketi 146. İletişim Merkezi Afyonkarahisar’da Müftülük karşısında açıldı. Açılış töreninde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, günümüz insanında manevi bir boşluk olduğunu ve bu boşluğun bir çok soruna kaynaklık ettiğini belirterek Semerkand İletişim Merkezinin kültürel hayattımızda ilimize güzel bir renk katacağını söyledi Açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Baro Başkanı Turgay Şahin, [&hellip]

"Kültürel hayatımızda güzel bir renk ilimizde"

Semerkand Yayıncılık Şirketi 146. İletişim Merkezi Afyonkarahisar’da Müftülük karşısında açıldı. Açılış töreninde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, günümüz insanında manevi bir boşluk olduğunu ve bu boşluğun bir çok soruna kaynaklık ettiğini belirterek Semerkand İletişim Merkezinin kültürel hayattımızda ilimize güzel bir renk katacağını söyledi

Açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Baro Başkanı Turgay Şahin, İGM Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Bozhüyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya, İl Müftüsü Mustafa Kaya, Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, BİK Müdürü Burak Orhan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, ESOB Başkanı Kadir Konak, İkinci Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Keser, İşadamı ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu, İşadamlarından İbrahim Alimoğlu, Semerkand 4. Merkez 1. Bölge sorumlusu Bahtiyar Yiğit, Semerkand 4. Merkez 5. Bölge sorumlusu Ramazan Özer, Semerkand Afyonkarahisar sorumlusu Ömer Küçükışılak, Semerkand İl Başkanı Mahmut Emin Birliktir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“13 yıldır bizi bizimle
tanıştırmaya devam ediyor”
Açılış konuşmalarında ilk olarak Semerkand İl Başkanı Mahmut Emin Birliktir yaptı. Başkan Birliktir konuşmasında Semerkand Şirketi’nin yazılı ve görsel basında yaptığı yayınları açıkladı. Birliktir, “Semerkand aslında 13 yıldır bizi bizimle tanıştırmaya devam ediyor. Dergileriyle, kitaplarıyla, televizyonuyla ve radyosuyla bizi önümüzdeki hakikate çağırıyor. Bu yayınları okuyanlar, dinleyenler, izleyenler başka bir alemle karşılaşıyor, kendi iç dünyalarında yolculuk etmeye başlıyorlar” diye konuştu.
Semerkand Dergisi hakkında Başkan Birlik,”Tasavvufun güzelliklerini kaynağından alarak bugünün insanının anla-yacağı bir sadelikte sunuyor. Semerkand Aile Dergisinin günümüz hayatının etkilerini yuvaların geleneksel mayasını korumak için süslüyor. Mostar Dergisi güncel olaylara taraflar üstü bir bakış açısıyla yaklaşıyor” dedi.
Birliktir Radyo Onbeş’in de kulaktan girip ruha seslendiğini dile getirdi. Semerkand Televizyonu’nun gönül gözünü kör etmeyen bir seyir alemi açtığını ifade eden Birliktir, bütün bunların ve diğerlerinin yeryüzünde giderek yayılırken, her bir insanın içindeki mekanlar arasında da gezinip büyüdüğünü kaydetti.
“Sayıları hızla artan bu iletişim
merkezleri kervanına katılmış bulunuyoruz”
Yayınlarına ve hizmetlerine her geçen gün yenilerini ekleyen Semerkand için ülkenin dört bir yanında temsilcilikler açma vaktinin geldiğini belirten Birliktir, merkezi yerlerde müşterilerin yayınlara kolaylıkla ulaşabileceği noktalar olmasına gayret ettiklerini söyledi. Semerkand Şirketler Grubu gibi büyük bir ailenin sağlık bir koordinasyon ağına kavuşmasının ancak bu şekilde mümkün olacağını söyleyen Birliktir, “Biz de bugün sayıları hızla artan bu iletişim merkezleri kervanına katılmış bulunuyoruz. Mağazamız zaman kaybetmeden genel merkezimizin belirlemiş olduğu hedefler doğrultusunda faaliyet göstermeye başlayacaktır” dedi.
Birliktir konuşmasının devamında Semerkand’la ilgili hedeflerini aktardı:
“En büyük hedefimiz Semerkand’ın gönüllerdeki yerine layık olmaktır. İnsanların kendilerini tanıma yolculuğuna katkıda bulunmak, eşlik etmektir. Mağazamızdan alışveriş yapanların, bir sıcak çayımızı içenlerin, mağazamızın önünden geçenlerin yüzlerinde sıcak bir tebessüm belirsin istiyoruz. Semerkand’ı okuyanın, dinleyenin, görenin içi ısınsın istiyoruz. Bunun yolu dinimizin güzellikle-rine uygun kareket etmekten geçiyor. Çünkü kalpleri eviren çeviren Allah Teâlâ’dır. Sevdiklerine birbirlerini sevdiren O’dur. Yüce Rabbimiz bu sevgiden mahrum bırakmasın.”
“Onların duaları ve hikmetleriyle
inşallah bizlerde güzel işler yapacağız”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, insanlığa istikamet bulmasını sağlayan büyüklere hürmetler sunarak konuşmasına başladı. Başkan Çoban Semerkand’ın önemini anlattı ve şunları ekledi: “Semerkand’dan Buhara’dan yüzyıllar önce bu topraklara gelerek bizlerin istikamet bulmasını sağlayan büyük insanlara, manevi önderlere hürmetlerimi göndermek istiyorum. Bu önderlerin yaşayan temsilcileri var. Onların duaları ve hikmetleriyle inşallah bizlerde güzel işler yapacağız. Bu müesseseyi ilimize kazandıran ilimizin değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Zaten her konuda kendilerine işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyu-yoruz. İlimize çok güzel bir park yapıp çeşme koydular. Biz de Kadınana suyunu verdik. Halkımız istifade ediyor. Öğrencilerimiz için, gençler için, yaşlılar için kardeşlerimiz çok güzel hizmetler yapıyorlar. Bende bu hizmetlerden minnet duyuyorum demek istiyorum.”
“Mühim olan kalbe inmek”
“Kültürel hayatımızda güzel bir renk ilimizde de artık oluştu” diye başlayan konuşmasında günümüz insanında manevi bir boşluk olduğunu ve bu boşluğun birçok soruna kaynaklık ettiğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Doğu’da Güneydoğu’da ve memleketin birçok yerinde bu boşluğun getirdiği sorunların yaşandığını kaydetti. Balkanlıoğlu; “Sorunun köküne indiğimizde kardeşlik duygusunun, kul hakkının bilincinde olmadığımızdan kaynaklandığını görüyoruz. Eğer insanlar bu bilince ulaşsalar, ben Müslüman’ım diyorsa, kendisine kimsenin elinden ve dilinden zarar görmediği emin insan dedirtebiliyorsa ve bu insanların sayısı ne kadar fazlaysa bırakın insanların birbirlerini öldürmesini kurtla kuzu yan yana gezer. Bütün olayın temelinde bu yatıyor. Manevi boşluk. Sorun; bizi biz yapan değerlere yeterince sahip olmamamız, her şeyin sözden ibaret olması kalplere inmemesi.”
“Kardeşçe yaşama destek olmalıyız”
Dini ve kültürel yayınların bu noktada büyük önem arzettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu şöyle devam etti; “İşte buralarda açılan bu müessese-ler yıllarca zararlı görüldü maalesef. Ve bu insanların memleketin birlik ve beraberliğine katkı sağlayan hizmetleri engellerle karşılaştı. Artık bunlar geride kaldı Türkiye’de. Bu tür faydalı faaliyetlerin önü açıldı. Herkes alanında faydalı çalışmalar yapıyor. Bunları kutluyor ve alkışlıyoruz. Kişilerin birbirlerine zarar vermeyecek şekilde kardeşçe yaşamasına kim kıl kadar destek oluyorsa onun bizler arkasında olmalıyız ve arkasındayız. Bu kültürel müesseseyi ilimize kazandıran değerli kardeşlerime ve burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasından sonra Abdurrahman Yalı Hoca ‘nın Aşrı Şerif tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Kaya’nın duası ile program sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme